Odesláno 10. srpna 2005 19 let Chci si nechat připojit NET od Karnevalu, ale trochu tápu v propojení PC a kabelového modemu,jelikož v PC nemám síťovou kartu a PC mám od přípojky vzdálen asi 6 m. Budu muset koupit od Karnevalu síť.kartu nebo bude stačit USB port. A co znamená propojení Ethernetovým kabelem RJ-45. Díky za vaše odpovědi.
Odesláno 10. srpna 2005 19 let Jjestli je to cistych sest metru vcetne ruznych ohybu a podobne, tak by to snad melo byt v pohode. Ale jestli jde o tvoje hlavni PC tak bych se pripojeni USB vyhnul, zbytecne tim degradujes rychlost, tim spis kdyz sitovka stoji dve stovky a eth kabel v tyhle dylce do stovky. RJ-45 je typ konektoru, pouzivany prave pro ethernet, cili sitove propojeni (nekdy taky oznacovane UTP nebo napr. TCP/IP)
Odesláno 11. srpna 2005 19 let Kup si sitovku, ale ne tu od Karnevalu, maji to zbytecne drahy, nejlevnejsi se da sehnat kolem 150,- Kc. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 12. srpna 2005 19 let bych se pripojeni USB vyhnul, zbytecne tim degradujes rychlost Nechci bejt rejpal a ani jsem to nezkousel, ale jake jsou duvody k degradaci rychlosti? Vzdyt i prenosove rychlosti USB 1.1 by mely pobrat i karnevalovu nejrychlejsi 4mbps, nebo ne? Ale opravdu nestojim o valku nazoru. Jen by me zajimalo, jestli je to opravdu podlozene a nekdo to zkousel...
Odesláno 12. srpna 2005 19 let Jen by me zajimalo, jestli je to opravdu podlozene a nekdo to zkousel... No tak na rychlost Turba 2000 určitě USB nemá vliv. Jak jsi psal i USB 1.1 má pořád rezervu. Sám jsem to zkoušel, Internet běží stejně jako přes ethernet.
Odesláno 12. srpna 2005 19 let Nejde o propustnost ale o rozhrani pres ktere to jde - usb je v tomhle prece jenom o neco tezkopadnejsi - ted mluvim alespon o vlastnich zkusenostech. U usb se navic projevuje daleko negativneji delka kabelu, proto bych se kazdopadne klonil k ethernetu.
Odesláno 12. srpna 2005 19 let No kvalita připojení (ping, rychlost) byla stejná jako s ethernetem. Co se týče délky kabelu, tak tam samozřejmě nemá USB šanci.
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.