Neo_Moucha Odesláno 9. října 2013 Autor Sdílet Odesláno 9. října 2013 Takže jde hlavně o to, aby uměly procházet bez problémů síťové rozhraní a odtamtud přehrávat... Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-67911 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Já Odesláno 22. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 22. listopadu 2013 Ahoj, přečetl jsem si pozorně toto fórum a měl bych prosím nějaké dotazy ohledně kompatibality Nasu Synology DS112j a externím USB tunerem, v mém případě by to byl Technotrend connect CT2-4650 CI USB. V současné době mám interní tuner TT-budget CT2-4500 CI, který jsem i díky uživateli KODL úspěšně zprovoznil se zakoupený DVB Viewrem (parádní soft). Jsem s tímto řešení spokojen, ale přece jenom, když mám NAS, tak bych využil všech jeho výhod. Pochopil jsem správně, že jste úspěšně zprovoznili Technotrend CT-3650 společně s NASEM od synology, ale vzhledem k tomu, že tento model už se neprodává, tak by mě zajímalo, zda jste někde nenarazily na info, že s Nasem bude fungovat právě i mnou zmiňovaný model CT2-4650 CI USB ? Přím ona stránkách DVB logicu jsem to nenašel (je tam jen toto info: "New DVBLink TVSource build for NAS platform with the support for DVB-C USB tuner!" - což je široký pojem). Další dotazy jsou už k samotnému fungování kombinace NAS+USB tuneru. Předpokládám, že díky této kombinaci, již můžete pořady nahrávat/přehrávat bez toho aniž by jste měli zapnutý jakýkoliv PC. Nepadá však asi omezení toho (díky jednoho tuneru), že se opět v jeden čas můžu dívat pouze na programy z jednoho multiplexu, je to tak ?. Lze přehrávat/nahrávat opravdu všechny programy z nabídky UPC ? Díky toho, že jde již vše po síti není třeba nijak limitující, když se zrovna na něco dívám, ale na NAS i zároveň kopíruju nějaké data ? Nedochází k nějakému škubání ? Jak je to vůbec s obslužným programem na PC ? V tomto případě mi již nebude fungovat DVB Viewer (a jeho výhody), ale pouze ten DVB link server ? Není třeba nějak citelné zpoždění při přepínání kanálů ? Vše už tedy poběží už jen formou streamů, třeba přes vlc player ? Je vůbec ovládání tohoto softu v pohodě a jaké jsou možnosti nastavení v porovnání třeba s DVB wievrem a nahrávací službou ? Poprosím Vás o nějaké aktuální zkušenosti (zda je v pohodě třeba plánování nahrávání apod.) a zda jste s tímto řešením spokojeni ? Děkuji Vám hrozně moc za odpovědi, vím že toto fórum je oproti ostatním super v tom, že se tady uživatelé opravdu snaží pomoci ! Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-68785 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neo_Moucha Odesláno 22. listopadu 2013 Autor Sdílet Odesláno 22. listopadu 2013 - Takže co se týká prvního dotazu - podle tohoto na foru dvblogicu: http://forum.dvblogic.com/viewtopic.php ... 650#p84748 Je USB tuner CT2-4650 CI USB podporován, takže to by mělo být OK. - Ano, vše funguje přímo na NASu, tedy bez potřeby mít zapnuté nějaké PC a ano, pokud má člověk pouze jeden tuner, tak lze sledovat pouze jeden multiplex. (Podle informací z fora dvblogic by prakticky všechny Synology NASy měly zvládat připojení až 4 USB tunerů (přes USB hub), pak toto omezení není - Na žádné omezení přehrávání nebo nahrávání nějakého pořadu z UPC nabícky (včetně HBO atd.) jsem zatím nenarazil - Škubání jsem nezaznamenal, dvblink server má podle mne vyšší prioritu v NASu, než I/O, takže spotřebovává přednostně zdroje, a tedy záleží na konkrétním modelu (kolik má paměti a jak rychlý procesor), u mne (DS 212+) jsem zaznamenal, že se sníží rychlost přenosu kopírovaných dat. - Co se týká obsluhy na PC - tady je třeba zdůraznit, že je to něco úplně jiného, než mít USB tuner přímo v PC, dvblink server (přes web, tedy v prohlížeči) funguje spolehlivě na plánování nahrávání pořadů, nebo třeba celých seriálů automaticky, ALE: rozhraní je dost pomalé - záleží opět na modelu NASu - prostě každé kliknutí následuje prodleva apod. Například naprosté harakiri je pak mazání hodně nahraných pořadů (třeba 40 dílů Columba) - musí se po jednom a to je na dlooouho opravdu Přehrávání přímo v prohlížeči pak většinou moc nefunguje (ať už nahraných pořadů nebo živého vysílání) - většinou kvůli špatné asociaci přehrávače v systému, pokud člověk používá jiný přehrávač než systémový Windows Media Player, takže na živé vysílání používám výhradně VLC Media Player - přepínání programů je celkem OK, lze přepínat jednoduše jazyk zvuku, zapínat titulky... S tím jsem spokojen naprosto. Funguje to i přes Internet, jen musí mít člověk dost rychlý Internet, protože NaSy neumí snižovat kvalitu videa. Nahrané pořady přehrávám rovněž VLC přímo ze sítě. Kdyby byly další dotazy, pokusím se odpovědět. Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-68786 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Já Odesláno 23. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 Děkuji moc za rychlou odpověď ! Takže až na pomalou obsluhu se dá na kobinaci NASU, DVBlink serveru a USB tuneru spolehnout ? Já to asi zkusím s tím, že si do PC píchnu normánlní DVB/T tuner (DVB/T po síti UPC) a na nahrávání a DVB/C programy bych měl ten v NASU..A ten interní technotrend bych prodal. Akorát te´d přemýšlím, že NAS mám v obyváku a už nemám místo pro další koaxiál. Nevíš jestli jde nějak píhnout rozdvojku přím odo TV s tím, že pak by šel další koaxiál z TV do USB tuneru - bude to fungovat ? Jen doufám, že podpora tohoto řešení bude napořád. Jinak už by se to přece jenom dost prodražilo. Máš zkušenosti s přehráváním na tabletu či smartphonu ? Jede to v pohdoě anebo se to seká ? Předpokládám, že HD programy nepůjdou, ale normální SD by mohli jít ? Když si koupím ten dvb link pro NAS, tak asi automaticky nezískávám licenci i pro windows, že ? Netušíš, jestli se nějak ten program vyvíjí směrem kupředu ? Jinak co se týče vzdáleného přístupu, tak tomu vůbec nerozumím, ale přece jenom by byla škoda této možnosti nevyužít. Dá se to nějak jednoduše nastavit ? Když otevřu tuto možnost, nesníží se tím zabezpečení mého NASU ? Prostě povolit nějak porty ppuze pro vysílání TV směrem ven... Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-68788 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neo_Moucha Odesláno 23. listopadu 2013 Autor Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 V současné verzi se na toto řešení podle mne dá spoléhat - v minulosti jsem zažil jeden případ, kdy se dvblink server "seknul" a musel jsem ho restartovat. POužívám to už několik let, takže to prošlo slušným vývojem. S čímž souvisí to, že program je aktivně vyvíjen a zlepšován a opravován a neustále přidávají podporu pro nové NASy, takže co se týká toho je to vše OK. Velmi rychle i reagují na podněty na jejich foru a snaží se s lidmi řešit konkrétní problémy. Rozdvojka před TV pokud máš kvalitní signál není problém, navíc TT tunery podle mých zkušeností jsou pěkně citlivé a zvládají i horší signál bez problémů. Tablet ani smartphone nemám, takže konkrétně jsem to na lokální síti nezkoušel, zkoušeli jsme jen s kolegou přes Internet a tam je problém, aby byl dostatečně rychlý Internet (když je tak to běží), protože zatímco Windows verze má k dispozici celý výpočetní výkon PC, takže dokáže i snižovat kvalitu, výkon NASu je výrazně nižší a zvládá jen posílat nezpracovaný datový tok. Nicméně v dvblogicu pracují na podpoře pro výkonnější NASy (od Synology například nový model DS214play), které by měly zvládat i přepočet fullHD na nižší kvalitu a datový tok. Takže tady je třeba otázkou, zda nepočkat, až toto bude fungovat a investovat do NASu víc pro lidi, kteří ještě nemají. Licence je skutečně buď pro Windows, nebo NAS, takže pokud chce člověk obojí, musí obojí zakoupit zvlášť. Nastavení přístupu z venku je jednoduché, stačí přidat forward dvou portů do routeru a je to (jeden přistup k obsluze, druhý streaming). Pokud chceš mít přístupné i nastavování dvblink serveru z venku, přidáš ještě třetí. Vše je přístupné pouze přes heslo a o žádném bezpečnostním riziku nevím (snad jedině, když někdo uhádne heslo...). edit: teď koukám, že už například v poslední verzi přidali možnost mazat víc nahrávek najednou, jupíí Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-68789 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Já Odesláno 23. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 Já mám vždycky hroznou schízu, i když na NAsu nemám nějak důležité data, že když povolím nějaký port, tak tím bude zabezpečení nějak zlomeno...Mě by vyhovoval NAS, který by měl dvě síťovky a dva disky s tím, že jeden disk byl pouze na lokální síti a druhý by byl otevřený pro vzdálený přístup Ono stejně, ale pokud nebdue podpora LTE a neomezené tarify i pro mobilní data za normální cenu ,tak je utopie dívat se třeba na blížící se olympiádu na tabletu s tím, že bch využíval právě vzdálený přístup přes 3G...Předpokládám, že 3-4 Mbit asi stačit nebudou... Já to risknu Kdybych potřeboval pomoct, tak bych se na Tebe obrátil Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-68794 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neo_Moucha Odesláno 23. listopadu 2013 Autor Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 Tak vzhledem k tomu, že NAS běží na linuxu, tak schízou netrpím navíc je povoleno jen pár portů a vše chráněno silným heslem, takže spím v klidu Jednou jsme se dívali v hospodě s kamarády na MS na kolegově smartphonu, ale používali jsme dvblink server běžící na PC s Windows, takže jsme snížili datový tok a bylo to OK. Až tohle bude umět i verze pro silnější NASy (DS214play), tak to bude super. Pro představu o datovém toku - první obrázek hbo, druhý hbo hd. Rád pomůžu, když bude potřeba. Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-68810 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Já Odesláno 23. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 Děkuji. Prosím Tě, ještě se zeptám není ten USB tuner horký, když jede nonstop ? Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-68811 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neo_Moucha Odesláno 23. listopadu 2013 Autor Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 šahám tu na něj a odhadem o stupeň víc, než pokojová teplota, zahřívá se podle mne jenom když pracuje, každopádně bych ho nezavíral někam dovnitř, nebo na něj něco nepokládal Citovat Jiná služba Jiná služba Komplet Bílá krabice Praha Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-68812 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Já Odesláno 26. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 26. listopadu 2013 Tak už ho mám a hned první problém... Týká se to, ale zatím NASU a DVB Logicu.. Stáhl jsem si pro svůj NAS spk. soubor s DVBLink TVSource 4.6.0 a chtěl jsem ho přs ruční instalaci nainstalovat na NAS a vyhodilo mi to hlášku: Soubor nebyl odeslán. Zkontrolujte připojení k síti. Připojení je v pořádku, NAS jsem i restartoval a nemůžu to dostat na disk Nenapadá Vás něco než napíšu na podporu Synology ? Díky Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/3691-technotrend-ct-3650-usb-a-linux-resp-synology-nas/page/5/#findComment-68853 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.