Přejít na obsah

TV samsung UE40D6500 + CA modul nelze naladit

Doporučené příspěvky

Návštěvník Retiree

Tak dnes mě Samsung opět překvapil. Jak známo, Samsung ladí vzestupně podle kmitočtu (logicky, jak jinak), nalezené programy řadí abecedně. Takže jsem očekával, že naladí staré i nové frekvence, ne tak Samsung. První nalezený program uloží do paměti, druhý nalezený program stejného názvu na jiné frekvenci už ignoruje a neuloží jej. Zjevně porovnává nejen názvy, ale i další identifikátory. Takže pro editaci na pc jsem úplný seznam kanálů nezískal a po zrušení starých kmitočtů můžu ladit znovu...

• po měsících...

Zdravím. Mám též Samsunga, jen nižší řady. Také jsem měl problém, když jsem ladil dle manuálu dodaného s modulem z UPC. Tam je začáteční frekvence 170,50 MHz. Také jsem neměl všechny TV stanice. Až když jsem našel zde: http://www.upc.cz/pdf/Frekvencni_prehle ... evizee.pdf, že je třeba začít na 163,50 MHz tak bylo vše v pořádku.

Návštěvník Retiree

Pánové, píšu to dosti často: CA modul nemá nic společného s laděním/vyhledáváním kanálů. Slouží jen a pouze k dešifrování předplacených zakódovaných programů.

Nevím jak u jiných výrobců a u Samsungu E a F, ale u nižších řad (B, C, D) není vyhledání kanálů příliš domyšlené a i z možností, které ten který model nabízí, je třeba zvolit tu nejvhodnější, univerzální návod neexistuje...

No a kdyby tazatel občas jukl do tohoto tématu, tak by věděl, že v něm technik občas informuje o postupujícím sjednocování sítě... Čili, specielně u Samsungu, je vhodné s novým laděním počkat na vypnutí původních kmitočtů.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...