Návštěvník Max_cz Odesláno 24. února 2013 Sdílet Odesláno 24. února 2013 Zdravím, mám net od UPC cca. 14 dní, router Zyxel NBG 418-N cca. měsíc, stává se mi, že nepravidelně vypadne WAN připojení z routeru, jsem stále připojen k WIFI avšak nejde internet... Do toho rychlost kolísá od 5MB až po 60, mám 60/10 fiber bussines... Po konzultaci se Zyxel podporou resp. jejich servisním střediskem mi bylo navrhnuto router reklamovat. Takže moje otázka zní, jaký jiný router pořídit? Přemýšlím nad http://www.alza.cz/tp-link-tew-671br-d235410.htm nebo http://www.alza.cz/western-digital-my-n ... 339889.htm u toho WD se mi líbí možnost zapojení externího HDD od WD a možnost streamování filmů do TV a osobní cloud odkudkoliv, tím mi odpadá NAS server.... Děkuji za názory a rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 24. února 2013 Sdílet Odesláno 24. února 2013 1043 je úplně v pohodě (léty prověřená kvalita ), byť je už poněkud modelově obstarožní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Max_cz Odesláno 24. února 2013 Sdílet Odesláno 24. února 2013 Myslel jsem si to Ještě sem zmerčil http://www.alza.cz/western-digital-my-n ... 339890.htm to by mi uplně odpadl NAS server Jen na nic, že aplikace pro mobil nejsou pro windows phone, ale tak to snad časem napraví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 24. února 2013 Sdílet Odesláno 24. února 2013 jenom u toho 1043 je třeba počítat s alternativním firmwarem... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 24. února 2013 Sdílet Odesláno 24. února 2013 Nemusí být, sám jsem na něho fungoval několik let s originál firmwarem a v pohodě uroutoval cca 20 zařízení. Pouze měl nedostatek v QoS (řízení rychlostí), protože při aktivním režimu klesla rychlost mezi WAN a LAN na cca 80Mbps (nestíhal HW routeru) a nešlo využít těch 120Mbps, co UPC nabízí. Ale celkově jinak velmi povedená mašinka, prakticky jsem neznal co je to vytuhnutí, restarty apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 24. února 2013 Sdílet Odesláno 24. února 2013 to já na něm kdysi testoval těch 120 Mb/s a jelo to fpoho ale ten firmware nepodporuje IPv6 a nejspíš podporovat ani nebude, alternativa ho ale má... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 25. února 2013 Sdílet Odesláno 25. února 2013 120Mps na něm funguje v pohodě, ale nesmí být zapnutá funkce QoS - řízení datového toku. Pak ta rychlost spadne jak jsem psal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 25. února 2013 Sdílet Odesláno 25. února 2013 120Mps na něm funguje v pohodě, ale nesmí být zapnutá funkce QoS - řízení datového toku. Pak ta rychlost spadne jak jsem psal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 25. února 2013 Sdílet Odesláno 25. února 2013 jo, tak to asi bude, protože já QoS radši vypínám a tenhle určitě nebyl výjimkou Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Firestone Odesláno 12. srpna 2014 Sdílet Odesláno 12. srpna 2014 Zdravím, mám obdobný problém se stejným routerem. Vypadává WAN, resp. router hlásí, že IP od modemu dostal, koncový klient IP v LANu dostal, ale nedostanu se ven na externí obsah. Všiml jsem si, že je to spojeno se změnou IP, resp. když se mně to dvakrát stalo po cca týdnu používání UPC, tak jsem zjistil, že se změnila IP od UPC. Netušil by někdo co by mohlo být špatně? Případně zdali to spojovat se změnou IP od UPC-modemu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.