Přejít na obsah

Připojení routeru TP-Link na CISCO a malá rychlost

Doporučené příspěvky

Návštěvník BaRy

Zdravím Vás,

Lámu si marně hlavu jak rozjet modem od UPC CISCO 2425 (verze 2)a k němu připojený router TP-Link WR 1043ND. Problém je následující:Když připojím PC kabelem na modem CISCO, rychlost je 30Mb (tak jak má být), pokud připojím na kabel router TP-Link, k němu následně PC (je jedno zda LAN, či WIFI), rychlost je 10Mb.Zkoušel jsem nastavovat QOS a všeliaké možné i nemožné pokusy, a nic, stále 10Mb! Setkali jste se někdo s tímto problémem? Kdyžtak poradte, jestě sem se stímto nesetkal ... jak se říká, každá rada dobrá a učený z nebe nespadl :mrgreen:

Zdravim, qos je v defaultu vypnuty, upnp si nejak nejsem jist, zda vubec router podporuje, nevsiml jsem si v admin rozhrani tohoto nazvu a firewall jsem uz taky zkousel vypnout a porad to jede jen 10mb. Vsiml jsem si, ze pri odpojeni utp kabelu z routeru a okamzite pichnuti prime linky z upc modemu do pevneho pc, tak mu trva cca minutu az dve, nez se z puvodnich 10mb rozjede na plnohodnotnych 30mb, coz by mohlo znamenat, ze upc wifi modem mi linku z nejakych duvodu omezuje. Zitra vsak bude novy upc modem ED.3 pouze na kabelu, tak jsem zvedavej na zmenu.

UPC vám nic neomezuje. Bude to nějaký problém v tom routeru. Malé kolísání rychlosti se vyskytnout může, ale na 1/3 to klesnout rozhodně nemá. Ale vzhledem k brzké změně modemu, to asi nemá cenu už řešit.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Návštěvník LubiQus

Myslel jsem to spise tak, zda neomezuje tok dat z upc modemu do wifi routeru pomoci utp kabelu a router uz nema sanci rozdat plnohodnotnych 30MB, nechtel jsme to svadet na spolecnost upc, ale na jejich modem, zda neni nejak nastaveny, ale to je asi hloupost. Ono jde ciste o princip, kdybych si nezaridil vymenu modemu, tak bych tuto problematiku musel vyresit, takze pod stul bych to nehazel a kdyz novy modem nepomuze, tak se to bude muset urcite doresit, spolu s modemem mi jde nahoru i internet, z 30 na 60 a abych jel na wifi jen 10MB, uprimne: to se mi moc nechce.

Návštěvník LubiQus

Ano, oba modemy jsou wifi routery, v tom muze byt problem. Avsak jsem zkousel u obou vypnout wifi radio a pripojit pouze a jen kabel a nepomohlo to. Jakmile ale pripojim kabel primo z upc wifi routeru do pc, tak vse v naprostem poradku. Je to trochu nestastne, vse jsem delal jen kvuli wifine, protoze od UPC ta wifi jede proste mizerne, vetsinou od 10-16MB, vic ani tuk, tak jsem si koupil TP-Link router a mohu jisto jiste rict, ze prvni zapojeni jelo 30MB na kabelu a 30MB na wifi, radoval jsem se, ale po nejake dobe to prestalo a rychlost se usadila na 10MB. Zkousel jsem router prehazovat i mezi pocitacema a jen jednou se mi na mereni ukazalo 30MB, po odepnuti a opetovnem pripnuti kabelu to zas jelo 10MB. Je to zahadne a to jsem mel vse v defaultu a presto se rychlost menila, kdyby mi to nevyjelo na 30MB, tak si myslim, ze je router poskozeny.

V tom pripade spis doporucuju poridit si od UPC pouze modem (bez Wifi a routeru),

mozna to rozchodis i tak, ale musis si pohrat s nastavenim toho Cisca (vypout QoS, IP flood detection), nastavit pridelovani IP adres ...

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...