Přejít na obsah

ČT2 - pořad Zázračná planeta - Pouze orig. zvuk/angličtina??

Doporučené příspěvky

Návštěvník kuky220

Dobrý den,

teď od 20:00 šlo na ČT2: "Zázračná planeta: Setkání s lenochodem". Ať jsem se pokoušel nastavit všechno možný, tak mi šla pouze anglická stopa (žádná čeština - žádný titulky).

Zkoušel jsem nastavovat jak na modemu tak i na TV všechno možný - zvukový stopy (stereo/mono, levý kanál/pravý kanál atd) a prostě mi šel celý pořad pouze anglicky. UPC TV modem mám (v menu) samozř. taky nastavený na češtinu.

Hned jak ten pořad (Zázračná planeta) skončil, tak začala nějaká reklama a po ní (teď tam jde) nějakej další dokumentární pořad o vesmíru, a tam už všechno chodí zase v pořádku - česky.

Mám dojem, že mi to dělalo u stejnýho pořadu na ČT2 i minulý týden, když jsem přepínal.. ale u žádnejch jinejch programů nebo pořadů mi to nedělá, jenom u některých dokumentů na ČT2.

Nevíte někdo v čem může být problém???

Opravdu jsem zkoušel 20 minut nastavovat kde co (i jsem vypnul TV + modem na chvíli ze sítě) a nešlo to.. nebo MOŽNÁ chyba od nich?

Návštěvník ludeko

Nevím jak přesně toto vysílání, ale ČT slibovala, že některé pořady budou sice s orig zvukem, ale buď s titulky nebo s druhou nadabovanou stopou (nikdy jsem ale takový případ nezaznamenal). Skuste se obrátit přímo na ČT, protože UPC Vám odpoví, že pouze programy přebírá a nijak je neupravuje (krom ČT2HD, které sama "převzorkovává").

Jednalo se o sledování programu ČT2 nebo ČT2 HD?

Pokud o ČT2 - tak ten je kompletně přebírán od České televize bez jakýchkoli změn.

Program ČT2 HD je u nás pouze enkódován ze zdroje Ceské televize, opět bez jakýchkoli změn.

Nechám prověřit v České televizi

Jinak tento pořad je dnes opakován v 16:55 na ČT2

Teď také dávají pořad i v originálním znění.

Co máte za zařízení - pomocí UPC modemu obrázek nechytáte. Nejspíše se jedná o STB. Jaký je to typ? Co máte nastaveno ve zvukovém doprovodu? (Na DO tlačítko reproduktorku s otazníkem)

Jsou tam 3 možnosti: 1/ CZE , 2/ CZE , 3/ Levý+Pravý (qaa). Správně je nastaveno na CZE (to první - druhé je audiopopisná stopa)

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC
Návštěvník kuky220

technik: díky moc, už je to v pořádku.. chyba byla u mě.

Pustil jsem si to včerejší ČT2 opakování a měl jste pravdu - bylo to tím špatně nastaveným zvukovým doprovodem na DO.

Neměl jsem tam správně označeno to 1/ CZ. Nějak mě to v první chvíli zmátlo - viděl jsem tam "CZ", ale nějak jsem si neuvědomil, že modře označená byla ta 2/ nebo 3/ ENG? (už nevím) a tak jsem to v tu chvíli nijak dál neřešil.

Takže stačilo najet kurzorem nahoru na "1/ CZ" + dát "uložit" a je to OK.

Někdo si s tím asi doma hrál a omylem to přepnul..

Díky moc.

Návštěvník kuky220
Nevím jak přesně toto vysílání, ale ČT slibovala, že některé pořady budou sice s orig zvukem, ale buď s titulky nebo s druhou nadabovanou stopou (nikdy jsem ale takový případ nezaznamenal).

ČT2 některé zahraniční pořady takto dvojjazyčně (s dvěmi jazykovými stopami) vysílá - viz např. ona "Zázračná planeta" (česky a anglicky).. a těsně předtím běžel nějaký jiný dokument zase ve francouzštině.

Ono originální znění (pokud je vysíláno) anebo zase nazpět český dabing stačí přepnout na DO (je to to tlačítko s reproduktorem a otazníkem).

S CZ titulky dávali např. včera na Nova Cinema jeden starý český film (v CZ znění + s CZ titulky = pro hluchoněmé).

Jestli je nějaký pořad vysílán i se skrytými titulky lze na DO také zkontrolovat - stačí zmáčknout to tlačítko s jednou vodorovnou čárkou v obdélníčku ve tvaru obrazovky.

Pozdravuje kuky220

Návštěvník ludeko

mám 4 roky starou TV Sony. To, že je více zvukových stop to reprákem správně označuje, ale ještě jsem u ČT takové pořady o nichž píšete nezastihl. Titulky to oznamuje taky, ale je v tom zmatek, někdy ukazuje, ale titulky nejdou a naopak jeden čas to titulky zapínalo, i když jsem je měl vypnuté. Před několika lety se dělal originál/dabing také v jedné zvukové stopě a to rozdělením do pravého/levého kanálu. V tomto případě pak někdy nešlo vybrat požadovaný zvuk. Jinak díky.

PS vidím, že Technik je informovaný, mohl by mi sdělit, jak je to s Dolby Digital (AC3) prostorovým zvukem u českých HD programů, většinou je velmi mizerně udělaná ambience ?

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...