Návštěvník donye Odesláno 16. března 2013 Sdílet Odesláno 16. března 2013 Zdravím. Chtěl bych se zeptat těch, co k připojení k netu od UPC používají wifi router, jakou mají reálnou rychlost netu přes wifi. Já mám připojení od UPC 30 Mb/s. Dřív jsem měl router Zyxel 419N (umožňující N mód, tzn. teoreticky max. 300 Mb/s) a dostal jsem se s wifi max. na rychlost kolem 15 Mb/s (po kabelu skrze LAN port routeru to běželo v pohodě kolem těch 30 Mb/s). Teď mám router Netgear JNR3210 a dostal jsem se při wifi max. na 24 Mb/s. Je taková "ztrátovost" normální, nebo je to v "normě"? Předem díky za reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 16. března 2013 Sdílet Odesláno 16. března 2013 reálná dosažitelná rychlost je vždycky poloviční z tý, co je uváděná u propustnosti wifi, tzn. pokud má router 802.11n s rychlostí 300 Mb/s, bezdrátově by měl za ideálních podmínek dát 150 Mb/s, to platí pro dokonale čistý pásmo, 40 MHz širokej kanál a zabezpečení WPA2... problémy ale může způsobovat třeba i špatnej firmware (špatně ovládaná wifi část, zahlcování atd atp)... pro začátek bych zkusil kouknout třeba do prográmku inssider nebo wifi analyzer, jaký kanály používají sousedi a nastavil natvrdo nějakej nevyužitej... jinak po kabelu bude dosaženej výsledek vždycky lepší, nemělo by to bejt ale nijak tragický Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník donye Odesláno 16. března 2013 Sdílet Odesláno 16. března 2013 S nastavením jsem si samozřejmě pohrával - jak s frekvencí (20/40 MHz), tak s kanály (aby mi okolní wifiny tu mojí rušily co možná nejmíň). Ale stejně jsem se dostal max. na 26,5 Mb/s. Mě by spíš zajímalo, jestli to takhle mají všichni, nebo jestli to má jet taky 30 Mb/s a chyba je někde u mě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 16. března 2013 Sdílet Odesláno 16. března 2013 tak pro porovnání mně to po káblu ukazuje na speedtestu kolem 95 Mb/s, na wifi v notebooku přes jednu zeď to ale přes 91 nevyleze takže těch pár Mb/s je normálka... proto by se taky rychlost internetu kvůli reklamaci neměla měřit přes wifi... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník donye Odesláno 16. března 2013 Sdílet Odesláno 16. března 2013 Díky za zkoušku! Pokud by podobný test udělal i někdo další, rád se na výsledky podívám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 17. března 2013 Sdílet Odesláno 17. března 2013 Na kabelu 120/10, na WiFi cca 80/10Mbps. Router vlastní (ne kombo s modemem od UPC). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 17. března 2013 Sdílet Odesláno 17. března 2013 Celkem sedí údaje v dokumentu "UPC_Vysokorychlostni_internet_prirucka_uzivatele.pdf": Wi-Fi 802.11n reálná rychlost 70-80 Mbit/s, Wi-Fi 802.11g reálně 16-18 Mbit/s. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník adam_vent Odesláno 17. března 2013 Sdílet Odesláno 17. března 2013 já mám po kabelu i po WIFI stejně používám router: TP-LINK TL-WR1043ND a jde mi po něm v pohodě 60Mb/s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník donye Odesláno 18. března 2013 Sdílet Odesláno 18. března 2013 Všem moc díky! Pokud by se chtěl o výsledky podělit i někdo další, sem s tím . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ritchi Odesláno 19. března 2013 Sdílet Odesláno 19. března 2013 S nejakou tou stratou cez WIFI musis pocitat.Tiez mam 30Mb/s net a kolise mi to v rozmedzi 20Mb/s - 26Mb/s.Zato upload mi ide na plny knedlik 3Mb/s,ktory mame na slovensku tusim vyssi a aj presahuje tych 3Mb/s.Stiahni si inSSIDer a prehod si kanal na najmenej vytazeny.Mam 12 kanal,ktory v mojom okoli nikto nepuziva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.