Návštěvník Prexik Odesláno 11. května 2020 Sdílet Odesláno 11. května 2020 Zdravím chci se zeptat na jednu věc. Nedávno jsem přišel na možnost že router compal který dodává UPC má možnost bridge modu a můžu si tak napojit za to na přímo svůj router. (Kůli směrování portů a podobně.) Všechno šlape jak má ale třeba po půl dni se Compal jak kdyby zasekne a nejde se do něj dostat ani přes IP adresu 192.168.100.1 jak uvádí v manuálu. Vypadne kompletně celé spojení. Musím tedy compal restartovat a potom zase vše šlape. Nevím co to způsobuje log compalu se vymaže a v podstatě nevím co se děje. Za compalem je router TP link Arch 6 v2. Když jse compal v router módu tak to nedělá jen v bridge modu. A v router modu ho nechci z více důvudo bridge mode je pro mě lepší. Stalo se to i někomu z vás ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homberg Odesláno 11. května 2020 Sdílet Odesláno 11. května 2020 Nabizi se, ze je to Vodafone ficura, aby zakaznik nepouzival vlastni router 🙂 Compal nemam, tak neposoudim... Citovat Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. května 2020 Sdílet Odesláno 11. května 2020 @homberg Však neboj, taky ho budeš brzy mít. @PrexikJaký firmware máš v tom routeru? Teďka vyšel nějaký nový 1.3.0 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Prexik Odesláno 11. května 2020 Sdílet Odesláno 11. května 2020 @tomusTen už jsem právě aktualizoval a i přesto to vypadává ale podle mě to není tplinkem protože když hodím notas kabelem na compal nereaguje vůbec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. května 2020 Sdílet Odesláno 11. května 2020 Zkus ten modem dát do továrního nastavení. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Prexik Odesláno 11. května 2020 Sdílet Odesláno 11. května 2020 To jsem zkoušel už dát ho do továrka a hned potom ho přepnout na bridge mode. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 11. května 2020 Sdílet Odesláno 11. května 2020 (upraveno) před 4 hodinami, Prexik napsal: protože když hodím notas kabelem na compal nereaguje vůbec Pokial pri tom nevypnes/zapnes Compal, tak je to pochopitelne - pretoze je v configu Compalu MaxCPE=2 (maximalny pocet koncovych zariadeni, z toho jedno je eMTA v Compale).. cize jedine otestovat tak, ze vypnes Compal, pripojis ethernetom notebook a zapnes Compal a budes sledovat den/dva, ci ti vypadne www rozhranie Compalu. Pravdu povediac, skor tipujem na rozbity fw TPlinku, pretoze poznam uzivatelov, ktori maju desiatky dni uptime Compalu v bridge mode a bez problemov im 192.168.100.1 funguje cez router (ale je pravda, ze nemaju TPlink :-)).. toto je skor problem pri novom DOCSIS 3.1 Arrise/Vodafone Station, ked po nejakej dobe (par dni) prestane odpovedat router na 192.168.100.1 (v bridge mode), ale pri tom internet (aj telefon) funguje plnou rychlostou bez problemov. Upraveno 11. května 2020 uživatelem quadra2030 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Prexik Odesláno 12. května 2020 Sdílet Odesláno 12. května 2020 To jsem taky zkoušel právě s tím že jsem na compal napojil zároveň i rasbery PI 4 a jakmile to padlo tak připojení nešlo ani na jednom z nich takže není problém v tplinku ale v compalu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 12. května 2020 Sdílet Odesláno 12. května 2020 Tak nechat vymenit Compal za druhy kus.. nemal by to robit. Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 14. května 2020 Sdílet Odesláno 14. května 2020 @Prexiknepřekročils tím vyměňováním a testováním přidělený počet veřejných IP adres? Pak by se jednoduše mohlo stát, že některá zařízení, připojená za modem v režimu bridge prostě nefungují. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.