Pepe Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 Doporučuju kontaktovat UPC přes formulář v Moje UPC a dát jim tam odkaz na tuhle diskuzi. Vždy, když jsem to já udělal, chytl jsem správného člověka se kterým se dalo mluvit. Dnes, když jsem tam volal ohledně internetu, tak jsem dostal takovýho vocase, že jsem to až musel položit, co žvanil, to se nedalo poslouchat. Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 13. září 2013 Sdílet Odesláno 13. září 2013 S DHCP serverem na strane UPC urcite nic neni, pouzivaji ho vsichni a vsem to jede. Problem bude budto ve tvem modemu, nebo tvem PC - treba nejaka kolize MAC adres, zkus si zmenit adresu tve sitove karty. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mr.Lolendo Odesláno 13. září 2013 Sdílet Odesláno 13. září 2013 Už jsem psal že mi už modem vyměňovali a problém stále přetrvává. Taky jsem psal že mám PC a dva SmartPhony. Na všech zařízeních se děje to stejné i ve stejný čas samozřejmě. DHCP i firewall mám vyplí. (s DHCP zapnutým to mám téže vyzkoušené). Zkoušel jsem různý smyslný i nesmyslný variace a nic nepomáhá. Jinak jsem zjistil že pokud vypnu na externí straně modemu DHCP a nastavím si tam aktuální ip atd. (manuálně si to nastavím) tak do hodiny mi přestane jet net protože se mi změní ip. Což je přímo důkaz toho že se jejich server restartoval a náhodně přidělil zase ip adresy. Pokud vím tak zařízení si ponechá adresu do té doby dokud server se nerestartuje nebo se nerestartuje zařízení tázající se po ip adrese. Když si udělám doma DHCP server tak to funguje přesně jak jsem řek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 13. září 2013 Sdílet Odesláno 13. září 2013 Jedna ves je DHCP server na strane UPC, ktery prideluje IP zarizenim za modemem, tady zadny probme urcite neni, a druha vec je DHCP server ve tvem modemu/routeru, ktery prideluje neverejne IP tvym PC, mobilum a pod. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mr.Lolendo Odesláno 13. září 2013 Sdílet Odesláno 13. září 2013 Takže pokud to dobře chápu pokud je zaplí DHCP na externí straně modemu tak IP se ověřuje čili se nezmění? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 13. září 2013 Sdílet Odesláno 13. září 2013 DHCP server na strabe upc prideluje ip podle mac adres zarizeni za modemem, tedy budto ji dostane router, nebo pc, pokud je routovani vypnute. Pokud se mac adresa nemeni tak se vetsinou nemeni ani pridelena ip. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mr.Lolendo Odesláno 13. září 2013 Sdílet Odesláno 13. září 2013 To je dobrá informace ale neodpověděla mi na mou otázku. Jinak nechápu proč by měl DHCP server na straně UPC vůbec vědět MAC adresy mích koncových zařízení. Snad by ho měl zajímat pouze Gateway na tom mém Cisco EPC3925 modemu/routeru. To by přece bylo za prvé šmírování co mám a kdy připojené a za druhé bezpečnostní díra protože tak potom ostatní mohou relativně "snadno" zjistit moji MAC a zneužít ji. Klonování MAC adres je přece velmi reálná hrozba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 14. září 2013 Sdílet Odesláno 14. září 2013 U modemo-routeru vidí UPC samozřejmě pouze MAC, která je v něm uvedená a naopak MAC všech zařízení v tvé vnitřní síti nevidí a ani by jim to k ničemu nebylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Core Odesláno 14. září 2013 Sdílet Odesláno 14. září 2013 Zdravím, mám přesně ten samý problém. Děje se to na obou počítačích i na Smartphonech. Rychlost.cz hlásí vysoké hodnoty, ale třeba "Stabilita 0 %". Aby ne, když jenom odkliknutí tlačítka Test na rychlost.cz trvalo minutu, než se začlo něco dít. Jinak je to přesně jak píše Mr.Lolendo, stránky se načítají jak se jim zrovna chce, někdy to jede krásně rychle, ale pak se objeví třeba pět, deset minut dlouhé období, kdy mi stránky najíždějí jak na vytáčeném připojení před patnácti lety, nebo Chrome rovnou napíše že stránku nelze zobrazit, protože neobdržel žádná data. Přitom třeba stahování nebo online hra jede dál. Někdy ale spadne všecko, takže jsme úplně bez internetu. Dřív jsem zkoušel restartovat modem a router, ale postupně jsem zjistil, že to nemá smysl, vždycky se musí počkat, než se to zase rozjede. Neplatím za internet zrovna málo (800+ Kč) a toto mi opravdu NESKUTEČNĚ vadí. Zdá se mi, že UPC strkám dost peněz na to, aby mohlo zajistit takovou maličkost, jako je bezproblémový chod internetu. Pokud s tím musí nebo chtějí dělat nějaké skopičiny, vypínat to, restartovat, a podobně, nechť to prosím dělají alespoň ve všední dny dopoledne, kdy jsou lidé v práci, ne o víkendu. Pokud to bude pokračovat, nevíte jak rychle se dá UPC vypovědět smlouva? Jde to z měsíce na měsíc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Mr.Lolendo Odesláno 14. září 2013 Sdílet Odesláno 14. září 2013 to: Elnc V tom případě tomus nemá pravdu v tomto případě. to: Core jj přesně. To samo osobně nechápu když stahování jede i MP hra ale nejde načíst žádná webová stránka. Každého napadne problém s DNS ale její změnou se nic nezmění. Problém se signálem je nesmysl v tomto případě. Ať mě říká co chce kdo chce ale upc má něco s DHCP serverem v mém segmentu sítě. Je to jediné logické vysvětlení nebo jedině už zato to mohou jen trpaslíci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.