Slamb Odesláno 11. září 2013 Sdílet Odesláno 11. září 2013 já to vzdávám řikám, že nestíhá... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. září 2013 Sdílet Odesláno 11. září 2013 Testovat rychlost na wifi lze jen za idelanich podminek, staci nejake zaruseni a mas po rychlosti, a i tak na wifine u pasma 2,4 GHz vic jak 80 Mbit neudelas. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 Takze zeptam se tak. Jak nastavit pc nebo modem tak aby net pres wifi jel co nejrychleji? 30mbit me teda prijde vazne malo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 v routeru: zabezpečení wpa2 personal šířka kanálu 40 MHz využívat kanály, který nikdo v okolí nastavený nemá (viz inssider / wifi analyzer) v kompu: používat aktuální a aktualizovanej systém, takže v případě windows aspoň 7 sp1 nebo 8 / 8.1 nemít komp zas*anej bordelem, zbytečnostma, škodlivym softwarem čistit ideálně ccleanerem a/nebo wise cleanerem zásadně nepoužívat žádný optimalizační nástroje na síť a jiný nastavení pokud je v počítači antivir / firewall, používat jenom aktualizovaný a ověřený produkty v počtu maximálně 1 antivir a 1 firewall Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 Tak ste tu pocancali čtyři stránky, ale ale ani jednou tu nezaznělo co máte za wifi kartu. Já sem si koupil toto wifi (používám jen jako AP) http://www.edimax.pl/cz/produce_detail. ... &pl2_id=18 a s klientem ve stejné konfiguraci od stejného výrobce http://www.edimax.pl/cz/produce_detail. ... &pl2_id=44 Z toho dostanu cca 95 Mbit/s a jelikož mám dále po síti 100Mbit/s síťovou kartu, tak dost pravděpodobně bych dostal i víc. Pokud ovšem použiju wifi co mám v notebooku - obyčejné jednostreamové Intel Centrino Wireless-N 130, tak z toho dostanu tak 40 Mbit/s. Takže pokud to zkoušíte s integrovanou wifinou v levném notebooku, tak těch 40 Mbit/s je prostě limit té technologie. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník stevieee Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 ja mam wifi router od upc cisco epc 3925 ED 3.0 Wi-Fi a av notasu intel centrino wireless N-135 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 N-135 má základní konfiguraci s jednou anténou a jedním prostorovým proudem (spatial stream), tam rychlosti kolem 40 Mbit/s jsou normál, skoro bych řekl dobrý výsledek. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník stevieee Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 Intel® Centrino® Wireless-N 135, Single Band SPECIFICATIONS Essentials Status Launched Launch Date 2012 Board Form Factor PCIe Half Mini Card Weight (in grams) 2.9 Operating Temperature 0-80° C Supported Operating Systems Windows 7, Windows 8, Linux Networking Specifications TX/RX Streams 1x1 Bands 2.4 GHz Max Speed 150 Mbps Wi-Fi CERTIFIED* 802.11 b/g/n Compliance PCI, CISP, FIPS, FISMA Integrated Bluetooth Yes System Interface Type PCIe Package Specifications Package Size Top - 26.80mm x 30mm x 2.4mm/ Bottom - 1.35 mm Advanced Technologies Intel® Wireless Display No 4G WiMAX Wireless Technology No a tyo specifikace jsou teda k cemu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 aha, tak to tak odpovídá Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 Jak k čemu? To je prostě specifikace, nejpodstatnější je toto: TX/RX Streams 1x1, Max Speed 150 Mbps Tak jako klasická 802.11g s deklarovanou rychlostí 54 Mbit/s udělá v reálu sotva tak 20 Mbit/s tak i zde je těch 150 Mbit jen teorie. Ten můj Edimax dongle má konfiguraci TX/RX Streams 3x3, Max Speed 450 Mbps a vytočím tam toto: V notebooku mám Intel Centrino Wireless-N 130, což je prakticky totéž jako Wireless-N 135, konfigurace TX/RX Streams 1x1, Max Speed 150 Mbps a tam se mi rychlost podle aktuální situace a polohy víka pohybuje v rozmezí 28 - 40 Mbit/s, takže asi tak. U standardů 802.11n a 802.11ac už to není všechno stejné, je potřeba se dívat jakou konkrétní zařízení konfiguraci přenosu podporuje. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.