Přejít na obsah

ukončení smlouvy a nová objednávka kvůli slevě


Návštěvník Roger

Doporučené příspěvky

Návštěvník Roger

Zdravím všechny, rád bych se zde poradil dřív než na infolince ohledně této záležitosti:

 

Mám asi dva roky od UPC smlouvu na internetový tarif UPC Internet 5M nyní za 249 Kč + 50 Kč za pronájem modemu (na tenhle tarif mi to zvedli z původního UPC 1M za necelých 200 Kč) a telefonní tarif UPC Telefon Basic zatím ještě v prodloužené akci za 1 Kč. Celkovou útratu včetně hovorného mívám tak 310 až 320 kč.

Jde mi o to, že původně jsem za net platil 198 Kč včetně modemu (pronájem byl zdarma), teď po zdražení toho Internetu 5M na 250 Kč a zavedení poplatku za pronájem modemu 50 Kč platím za internet kolem 300 Kč mesíčně, tedy o 50% víc. Přitom už několik měsíců inzeruje UPC na webu www.stabilniinternet.cz tarif s downloadem dokonce 10 Mbit/s pro nové zákazníky jenom za 200 Kč, a ta cena má být napořád. Tak to beru trochu jako podraz, že jako stávající zákazník na to nedosáhnu, přitom mě jako i dalším tu službu Internet 1M zdražili. A ten Internet 10 Mbit za 200 Kč inzerují pro nové klienty napořád.

 

Doporučili byste mi, abych vypověděl smlouvu a přihlásil se jako nový zákazník o ten tarif za 200 Kč? Bylo by možné, abych si nechal ten telefon za 1 Kč (i když tu slevu si teď taky musím prodloužit), a vypověděl jenom internet, abych si zachoval číslo? A hlavně budu pak jako nový zákazník, když bych měl běžící smlouvu na telefon? Za modem bych musel asi platit navíc 50 Kč, asi bych zváži si ho odkoupit. díky moc za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roger

PS: tak před chvílí mi paní na infolince sdělila, že Telefon Basic za 1 Kč mi automaticky prodloužili až do dubna 2014 (ještě mi mají potvrdit emailem, původně sleva byla do května 2013). Prý to tak automaticky potvrzují všem, co to za 1 Kč mají.

Na Internet 10 Mbit z http://www.stabilniinternet.cz za 200 Kč prý jako stávající zákazník přejít nemohu.

Neměl jsem teď sílu se zeptat, zda bych si mohl nechat Telefon basic za 1 Kč, zrušit Internet 5 M a po výpovědní lhůtě si objednat ten Internet 10 Mbit za 200 Kč. Jestli bych byl z jejich pohledu nový zákazník, tady jde o definici nového zákazníka. Kdyby to takhle šlo, tak by to bylo ideální, protože bych nemusel vracet tou blbou poštou modem jenom kvůli snížení ceny a nemusel by ani chodit technik. Jinak po zrušení telefonu bych si už asi ten Basic za 1 Kč nemohl aktivovat, protože není v aktuální nabídce telef. tarifů.

Jestli má někdo podobnou zkušenost nebo nějaký nápad, budu vděčný za všechny náměty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku
... zda bych si mohl nechat Telefon basic za 1 Kč, zrušit Internet 5 M a po výpovědní lhůtě si objednat ten Internet 10 Mbit za 200 Kč. ...Kdyby to takhle šlo, tak by to bylo ideální, protože bych nemusel vracet tou blbou poštou modem jenom kvůli snížení ceny a nemusel by ani chodit technik...

 

Možná jsi to tak myslel, jen nevím, jestli jsi to tak i napsal.

Když si necháš telefon, tak modem ani nemůžeš vrátit. Ten telefon je přeci připojený k modemu.

Čili ne "bych nemusel vracet", ale "bych nemohl vrátit". :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roger
normálně pošli dopisem výpověď a čekej... až zavolaj, vyleješ si srdíčko a nebudeš muset nic ukončovat a zase zavádět :roll:

 

Děkuju za radu, to je asi možnost - dát výpověď a čekat na zavolání, ale bál bych se jedný věci, co když nezavolaj? To abych si hlídal, jak dlouho mám výpověď podanou, a kdyz se neozvou, tak ji ještě zavčasu stáhnout? Jestli teda takhle výpověď vůbec stáhnout lze, což asi lze. Akorát kdybych podával výpověď písemně, tak bych ji musel stáhnout asi taky dopisem, že jo?

A je potřeba tu výpověď podat písemně, nestačí to třeba mailem nebo přes nějaký webový formulář? Musí to být doporučeným dopisem?

 

Ještě mě napadá, kdybych tedy takhle vypověděl jenom Internet a nechal si ten Telefon Basic (který mám momentálně až do dubna 2013 se slevou za 1 Kč), a oni mě ve výpovědní lhůtě žádnou slevu nenabídli, tak bych mohl nechat výpověď Internetu skutečně proběhnout, zůstal by mi Telefon s modemem.

Ale klíčová otázka je, jestli by mě s tím telefonním tarifem brali jako nového zákazníka, kdybych si chtěl následně objednat ten Internet 10 Mbit za 200 Kč z www.stabilniinternet.cz? Vypovědět i Telefon a zbavit se tak toho tarifu Basic a čísla, to už bych váhal. Co si o tom myslíš nebo myslíte, jak by to brali?

 

Vím, že je to hodně otázek, ale jsem trochu bezradný, operátorů se na rovinu nemá cenu ptát.

 

P.S. Teď jsem si teda na tom www.stabilniinternet.cz všiml, že se tam u toho tarifu 10 Mbit za 200 Kč objevil červeným písmem přípis "Časově omezená akce jen do čtvrteční půlnoci". Oni tu akci pravidelně každý týden obnovovali, ale nevím, jestli se teda těch 10 Mbit nechystají náhodou definitivně zrušit.

 

Díky za všechny případně poskytnuté rady a zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

samozřejmě že se ozvou :roll: :roll: :roll: ty lidi tam nejsou placený za to, aby se flákali...

pokud by ses nedohodnul a internet zrušil, pak budeš při jeho opětovný objednávce považovanej za novýho zákazníka internetu...

a už to neřeš a posílej dopis, takovejch slohovek kvůli jedný slevě :roll:

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roger

no a budu za novýho zákazníka internetu považovanej, i když budu mít ještě běžící smlouvu na telelfon?

A tu výpověď teda musím poslat doporučeným dopisem nebo stačí mailem či tím web. formulářem? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...