Návštěvník PavelT2009 Odesláno 19. dubna 2013 Sdílet Odesláno 19. dubna 2013 Právě jsme dostali modem a wifi router v jednom Technicolor TC 7200.U k novému připojení - žádné velké nadšení - rychlost internetu 8-12MB místo 30MB; z 5 čárek signálu pouze 4 - na 3 metry, i když mezi modemem/routerem a notebookem není žádná překážka; stránky nabíhají neskutečně pomalu. Zatím nejhorší "vysokorychlostní" internetové spojení, jaké jsem zažil (a zažil jsem 2 v Anglii a 2 v Maďarsku). UPC si za ten křáp účtuje přes 2.000Kč, skutečná hodnota musí být podle mě velmi pod 1.000Kč. Není možné si koupit vlastní modem a vlastní router? ...a vrátit ten křáp UPC? Řekli nám, že nic jiného koupeného nebude na jejich kabelu fungovat. Mají pravdu? Ještě bych bral nějaký levný samostatný modem od nich s možností si koupit vlastní router, ale nenarazil jsem na takovou nabídku. Jako vadí mi, že se chtějí pakovat na takových křápech. V Anglii jsme dostali s 12 měsíční smlouvou samostatný modem na optický kabel a NETGEAR router zdarma - router si člověk mohl vyměnit za vlastní a NETGEAR si nechat v záloze, pokud chtěl, i když nebylo potřeba. Z tohoto křápu a jeho ceny nebo pronájmu za 70Kč měsíčně, 840Kč za rok, nejsem tedy vůbec nadšený. V Maďarsku jsem nedávno zažil širokopásmový internet přes telefonní linku s routerem pod 600Kč a vyšší rychlostí a signálem skrz zeď než má tento křáp. Takže máte s tím někdo vlastní zkušenosti - má někdo svůj modem a router nebo UPC modem a svůj router? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jaku Odesláno 19. dubna 2013 Sdílet Odesláno 19. dubna 2013 Zajímavý pojem "Právě jsme dostali" napsaný v jednu hodinu v noci..... Ale zpět k tématu. Na otázku odpovídám "mám vlastní zkušenosti". A myslím, že je to velmi obvyklé, protože je to historická varianta. Zapůjčený modem - platím měsíční paušál - pronájem za modem a k tomu mám vlastní router. Opravdu historická možnost. Kdysi totiž UPC nenabízelo modemy k prodeji, natož pak s WiFi, takže si klient za modem musel pořídit minimálně switch (pokud měl lepší tarif s více IP adresami), nebo router a vlastní AP. Uznávám, že si dovoluji hodně, ale myslím si, že takových bude opravdu hodně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PavelT2009 Odesláno 19. dubna 2013 Sdílet Odesláno 19. dubna 2013 ...právě jsme dostali - je to ještě ve výpovědní lhůtě. Ale je nějaká nabídka na samostatný modem dnes? Vidím tam jen jednu - modem bez routeru za 1.310Kč - pokud je to opět Technicolor, tak díky. Bohužel se mi zatím nepodařilo najít na internetu v prodeji SAMOSTATNÝ MODEM pro optický kabel - všechno to bylo na ADSL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 20. dubna 2013 Sdílet Odesláno 20. dubna 2013 UPC si za ten křáp účtuje......a vrátit ten křáp UPC? ...se chtějí pakovat na takových křápech. Z tohoto křápu a jeho ceny... ...vyšší rychlostí a signálem skrz zeď než má tento křáp. když sem to čet, málem sem se svalil ze židle, takovejch křápů taky mi to něco připomnělo http://www.youtube.com/watch?v=iYZj_tHwV8U jestli je chyba ve wifi modemu, pak nejspíš proto, že je to novinka a nemá ještě vychytaný mouchy, stejně tak to ale může bejt lokální problém v síti... docela by mě zajímalo, jaks došel k tomu, že je to křáp Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PESFILIPES Odesláno 20. dubna 2013 Sdílet Odesláno 20. dubna 2013 asi proto ze upc nikdy nepouzilo zadny pristroj ktery by fungoval na 100% - maji pro lidi same pekelne stroje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 20. dubna 2013 Sdílet Odesláno 20. dubna 2013 Právě jsme dostali modem a wifi router v jednom Technicolor TC 7200.U k novému připojení - žádné velké nadšení - rychlost internetu 8-12MB místo 30MB; z 5 čárek signálu pouze 4 - na 3 metry, i když mezi modemem/routerem a notebookem není žádná překážka; stránky nabíhají neskutečně pomalu. Tak abych reagoval i já, Technicolor TC7200 jsem měl. Náhodou na to, že jsem v administraci nenašel restart, tak je to fajn. Takže počítám, že rychlost internetu měříte přes Wifi, to se dá chápat rušením, ale v administraci toho modemu http://192.168.0.1 můžete zvolit šířku pásma, změna Wifi frekvence (2.4GHz, 5GHz [zde je možné, že to nemusí fungovat na mobilech a tabletech, me to teda nefungovalo]) viz. http://www.upczone.cz/gallery/image.php?album_id=25&image_id=328&view=no_count Bylo by dobré ukázat vaše měření přes stránky speedtest.cz [server: a) Praha - Vodafone b) Brno - UPC] A být váma, tak si udělám pořádek v jednotkách rychlosti internetu rychlost internetu 8-12MB místo 30MB; To znamená, že máte 80-96Mb místo 160Mbits? =) Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PavelT2009 Odesláno 20. dubna 2013 Sdílet Odesláno 20. dubna 2013 "Křáp" jsem si vydedukoval z výkonu a značky. Kdyby to byl Belkin, Netgear, Asus nebo něco normálního s čím mám zkušenosti, byla by moje důvěra vyšší než u Made in China Technicolor - model, který jsem nenašel nikde na internetu v prodeji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník JirkaH Odesláno 20. dubna 2013 Sdílet Odesláno 20. dubna 2013 Ja jsem tuhle debatu nejak nepochopil... na co si vlastne stezujete? Vemte si pouze modem a k nemu si kupte router podle vasi libosti. A na vasi duveru vam ser... bilej tesak. Jestli to funguje, tak co je mi do nejake znacky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 20. dubna 2013 Sdílet Odesláno 20. dubna 2013 "Křáp" jsem si vydedukoval z výkonu a značky. Kdyby to byl Belkin, Netgear, Asus nebo něco normálního s čím mám zkušenosti, byla by moje důvěra vyšší než u Made in China Technicolor - model, který jsem nenašel nikde na internetu v prodeji. Tak si to nechte vyměnit za Cisco EPC3925 + mě by zajímalo, jak jste na ten výkon přišel ? Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 20. dubna 2013 Sdílet Odesláno 20. dubna 2013 Rychlost 8-12MB je naprosto v pohodě, nechápu co by ještě dotyčný chtěl (byť to může dosahovat až 15MB)?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.