Návštěvník PatMat Odesláno 24. dubna 2013 Sdílet Odesláno 24. dubna 2013 Zdravím, setkaj sem se se zajímavým problémem. Mám UPS modem Cisco a wifi router Zyxel NBG4615. Mám v LAN nastavené pevné IP adresy a DNS. Mám připojené čtyři počítače 3x Win XP a 1x Win7. Na jednom XP a jednom s Win7 mi po restartu počítače nebo síťového adaptéru vypadne nastavení DNS. Jinak ping na 8.8.8.8 funguje vždy, pouze vypadává to nastavení DNS. U ostatních dvou počítačů je vše vpořádku. Nevím co s tím. Nidy jsem se nesetkal s tím aby se mi bez mé vůle měnilo nastavení DNS pokud je statické. Díky za tipy. Pat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 24. dubna 2013 Sdílet Odesláno 24. dubna 2013 A neni lepsi si IP a DNS nechat pridelovat od routerou pres DHCP ? Neni prece problem nastavit v routeru prirazeni konkretni MAC adresy sitove karty k IP adrese. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PatMat Odesláno 24. dubna 2013 Sdílet Odesláno 24. dubna 2013 Asi to budu muset zkusit. Mrzí mne, ale že se mi nepodařilo zjistit příčinu problému. S DSL wifi to fungovalo roky bez problémů, tak proč teď s UPC to nefunguje??? Pat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 Co má proboha UPC společného s tím, že ti v PC samovolně Windows změní nastavení adaptéru??? Za chvíli bude UPC moct za mizernou dojivost, ne? Jinak jak bylo napsáno výše, v routeru vytvoř DHCP list a v PC dej všude autokonfiguraci u síťových karet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PatMat Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 Nasazením DHCP není řešením problému, ale jeho obejitím. Na tuto diskusi jsem přispěl proto, abych zjitil příčinu. Pat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 Pokud ti to "obejití" nestačí (byť nechápu proč), tak asi začít na supportu Microsoftu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 Prave to obejiti je podle me nejlepsi reseni, az budes chtit k wifi pripojit napr. nejaky telefon, nebo nove zarizeni, tak na to prijdes rychle sam. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.