Návštěvník Luke288 Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 zdravím všechny, 22.4. byla v naší lokalitě v databázi UPC provedena údržba sítě, tím pádem došlo ke krátkodobému výpadku. mám UPC modem, tu motorolu, za ní zapojen router asus WL520gc. až do výpadku a údržby vše několik měsíců bezproblémově fungovalo, IP i DNS v routeru na automatiku. po výpadku funguje net pouze po propojení modemu s notebookem kabelem. jakmile propojím modem do wan routeru a LAN routeru s ntb, už nejede připojení k netu (několikrát vše uvedeno do továrního nastavení, několikaminutové odpojení od sítě modemu i routeru, zapínám první router, pak až modem, zkoušel jsem i opačně). neproběhla nějaká změna, myslím nutnost nastavit v routeru IP, DNS, MAC nebo něco dalšího? router prostě nechce pustit signál k netu dál, at už wifi nebo kabelem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 Co mame predstavit pod pojemem "v naší lokalitě" ? Pokud router nepusit internet dal, tak zrejme od modemu nedostal pridelenou IP adreu a DNS, takze je potreba to zkontrolovat a soravne nastavit. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 Vypadá to na samovolný výmaz nastavení v routeru, takže skutečně najet do konfigurace a vše nastavit znovu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Luke288 Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 lokalita Praha 3. u toho nastavení jsem právě v pasti, protože původně bylo vše nastaveno na automatiku a běhalo to. tzn teď zjistit IP a DNS modemu a tohle natvrdo nastavit do routeru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 Nebo ten router prostě resetovat tlačítkem a pak najdeš přístupovou IP buď v manuálu nebo bývá (spolu s přístupovým jménem a heslem) uvedená na spodní straně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 Natvrdo nic nenastavuj, vse nech na automatiku resp. DHCP, router musi od modemu dostat pridelenou verejnou IP adresu, to same na PC, ty zase musi pres DHCP dostat IP od routeru. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Luke288 Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 do nastavení routeru se dostanu, v tom problém není (i když teda pouze přes wifi, přes kabel a propojení LAN to nejde). na automat je nastaveno všechno, factory reset jsem dělal několikrát. nastavení viz obr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 Nejnovější firmware pro router máš? Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Luke288 Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 jj, včera instalovanej, poslední funkční, nejnovější je beta verze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Luke288 Odesláno 25. dubna 2013 Sdílet Odesláno 25. dubna 2013 mno, takže jsem v routeru vyhodil automatiku u DNS a naházel jsem server 1 a 2 podle toho, co mi ukáže modem při připojení kabelem. v tuhle chvíli wifi funguje. tušíte jestli bude i nadále nebo dochází po nějakých časech k refreshi DNS a opět to vypadne? edit: funguje i přímé propojení kabelem routeru a ntb. nechce se mi věřit, že by to bylo jen v tomhle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.