Přejít na obsah

CISCO EPC3925 - dosah wifi


Návštěvník johnier

Doporučené příspěvky

Návštěvník johnier

Zdravim mam tento modem od UPC ale wifi signal je strasne slaby ikdyž mam zaplny "Wide" režim. Prste ho nechytam ani ve vedlejsi mistnosti na mobilu, na PC s USB wifi sitovku s antenkou ano ale na mobilu ne. Dost mě to štve protoze pak wifi ztraci dost smysl kdyz je jen v pokoji kde je modem...

neřešili jste toto někdo? nění tam nějaký fígl jak to zesílit?

ještě dodávám že se jedna o cihlový dům takže žádné železobetonove konstrukce...

díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Za pár stovek koupit APčko, třeba TP-Link TL-WA901ND a dát do vedlejší místnosti. On je totiž dosah toho mobilu poměrně malý, resp. podstatně menší, než u WiFi karty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník johnier

@Elnc - no takhle se me to resit moc nechce, pripada me zbytecne myt dve zarizeni, proto jsem si kupoval wifi modem od UPC.

@tomus - tech kanalu jsem zkousel asi 4 a furt stejny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Tento modem nemám, tak trochu obecného plácání... Pokud wifi modem splňuje evropské předpisy, tak má omezený vf výkon, s tím se nic (legálně) nenadělá..

Vzal bych v úvahu vlastnosti šíření elektromagnetických vln s frekvencí 2,4 resp. 5 MHz a zkusil bych si pohrát s umístěním modemu (změna polohy řádově desítky cm...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může to být opravdu omezená možnost mobilního zařízení. Přeci jen v tomto malém zařízení bude i malá přijímací anténa. Naproti tomu u NTB bývá WiFi anténa výkonější a je většinou po celém obvodu displeje. Dále WiFi modem EPC 3925 má integrovanou anténu, což také snižuje jeho výkon a dosah. Zdi nemusí být nutně ze železobetunu, aby signál z větší části nepropouštěly. Routery/AP s externí všesměrovou anténou mívají dosah větší. Modem od UPC by měl v pohodě pokrýt standardní byt (za předpokladu, že je modem/router zhruba uprostřed). Jestliže máte ověřeno, že na kanálu 8 +/- 1 až 2 kanály jste sám, zkuste přemístit modem. Nejlépe blíže do nějaké mezery ve zdivu ( obvykle dveře :) ). Sám píšete, že na PC signál je. Bude to spíše problém mobilu než-li modemu. Ten se musí vejít do norem EU ať už směrem nahoru, tak dolů. Je také možné, že modem i PC jedou v 5Mhz pásmu a mobil umí jen 2,4Mhz. V tomto případě bude nutno změnit v nastavení modemu. Dále mobil nemusí zvládat wide režim. Zvláště mobily, které se chlubí dobrými hlavními parametry (procesor, ram paměť) a nižší cenou. Tam se většinou šetří na Bluetooth, foťáku, WiFi a mobilním internetem (starší HW) atd. Dále je na internetu x článků o špatném příjmu WiFi u High end mobilních zařízení (iPhone, Samsung, HTC ... ). Tam i styl držení a zvolený pogumovaný/silikonový kryt znamená fatální rozdíl v možnosti příjmu WiFi. Dále ve zdi v těsné blízkosti modemu může vést elekřina, která má také velký vliv na šíření signálu. Nebo je v blízkosti elektrické zařízení, které sice zdánlivě nemůže mít na signál vliv, ale opak je pravdou (obzvláště mikrovlnka, bezdrátový telefon ...).

Jiná věc je, kdyby nebyl signál ani na PC/NTB. Ale tady to spíše vypadá na patně umístěnou anténku v mobilu nebo špatný HW v něm. Pomocí programu inSSIDer se dá zkontrolovat kvalita signálu atd. podrobneji.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno
na channelu 8 jedu v doshu jedinej....

To nic neznamená, protože okolní zařízení mohou mít třeba přepínaní kanálů a na tu 8 se dostanou taky a samozřejmě kanály u WiFi mají přesahy, takže z těch 13 možných jsou v reálu u 40MHz jenom 2, u 20MHz pak 4.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Mám naprosto stejný problém, ještě ke všemu, v dobré víře o proklamované výkonnosti od UPC jsem si tento modem zakoupil. Mimochodem, rady UPC - nastavit jej na bridge a pak používat stávající wifi router rozesmějí každého čtenáře. Už když si jen změříte teplotu tohoto modemu - skvělé topné těleso, zvláště v parných letních dnech. Fakt uvažuji, že jim vše hodím na hlavu, a vrátím - bohužel, s modemem by to byl asi boj. Proto jen potenciální klienty UPC internetu varuji - nevěřte samochválám, kterými Vás budou oblbovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...