Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Dz

Ví někdo, jaký je pro UPC akceptovatelný měsíční přenos na přípojce UPC Fiber Business 80?

Je 500 GB/měsíc OK, nebo už začnou remcat a tlačit optiku? Jaká je ta hranice?

Návštěvník Dz

No nějaká určitě musí být - za 619 Kč bez DPH přece nic víc než připojení domácnosti nebo jednoho kanclu být nemůže.

Karta 20US stojí 81 000€, licence pak na 5DS kanálů po 10 000€. Při kapacitě 50 Mb/s DS a 27 Mb/s US vychází variabilní náklad na rozšíření CMTS na 150€ plnotučného megabitu US a 40€ plnotučného megabitu DS.

Někde na stránkách Cisca jsem viděl doporučení upstreamu omezit na oblast 2000 zásuvek při 10% využití internetu, tedy 200 modemů na US "kolizní doménu". Modem chytá 3US, takže odhaduju že se 200 účastníků dělí o 81 Mbps takže by na jednoho mělo být kalkulováno 0,4 Mbps plnotučných US a neznámo kolik DS. Uživatelské zkušenosti mám takové, že vyšší tarify nemají ve špičce vyšší prioritu, ale zhruba stejnou rychlost jako nižší tarify (pokdu nenarazily na strop a síť nemá dostatek kapacityb).

Při 300 GB downloadu a 200 GB uploadu to při kalkulaci 9 hodin pracovní doby a 21 dní vychází na 3,5 Mbps DS a 2,4 Mbps US. Chápu sice, že těch devět hodin ve firmě se nekryje se špičkou domácností, ale prostě mi pořád nesedí ta cena 619 Kč bez DPH za 80/15 při 500 GB/měsíc.

počet připojenejch modemů záleží na kapacitě a počtu cmts, který lokalitu obsluhujou, počítat s nějakejma cenama je úplně mimo, protože asi nikdo tady neví, jaký smlouvy má upc s dodavatelem hardwaru...

upc stejně jako snad drtivá většina poskytovatelů telekomunikačních služeb po kabelu množství přenášenejch dat nijak neomezuje... pokud ve špičce dochází k poklesu rychlosti, pak je lokalita přetížená a je třeba službu reklamovat, ideálně si vyjednat slevu 8)

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Návštěvník Dragokazov

Máme traffic některé měsíce i dost přes 5 TB a nikdy zatím žádný problém nebyl, takže netuším. Ale 0,5 TB problém URČITĚ nebude :D

Pouzivate nekdo pripojeni od UPC jako paterni konektivitu ?

Jedna se jen o par klientu (do 10, mozna casem trosku vic) a dle vseobecnych podminek upc business toto neni dovoleno. Ale traffic je nekde kolem 200 GB za mesic, tak nevim jestli jim to bude nejak vadit nebo budou nejak zjistovat k cemu je linka vyuzivana?

Driv jsem uvazoval o IP konektivite od Sloane park, ted uz UPC, ale cena za takove pripojeni je (byla) prilis vysoka a klienti ji nepokryvaji. Napr. Fiber Business 120 vyhovuje parametrama i cenou, ale problem by byl kdyz by me odrizli :(

Jedná se o tarify, které se váží k jedné smlouvě/jedné firmě. Pokud by se jednalo např. o nějaké kanceláře jedné firmy, tak by to bylo OK (v rámci patra/budovy). Na to, aby jste to poskytoval dále to není. Buď tedy něco chcete a jste ochoten to zajistit a zaplatit a nebo běžte s prominutím někam. To je jako kdybych já se studentskou verzí ArchiCADu (projektování domů) 10let rýsoval za peníze.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...