Přejít na obsah

Jaký je akceptovatelný měsíční přenos?


Návštěvník Dz

Doporučené příspěvky

Návštěvník Dz

Ví někdo, jaký je pro UPC akceptovatelný měsíční přenos na přípojce UPC Fiber Business 80?

Je 500 GB/měsíc OK, nebo už začnou remcat a tlačit optiku? Jaká je ta hranice?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dz

No nějaká určitě musí být - za 619 Kč bez DPH přece nic víc než připojení domácnosti nebo jednoho kanclu být nemůže.

Karta 20US stojí 81 000€, licence pak na 5DS kanálů po 10 000€. Při kapacitě 50 Mb/s DS a 27 Mb/s US vychází variabilní náklad na rozšíření CMTS na 150€ plnotučného megabitu US a 40€ plnotučného megabitu DS.

Někde na stránkách Cisca jsem viděl doporučení upstreamu omezit na oblast 2000 zásuvek při 10% využití internetu, tedy 200 modemů na US "kolizní doménu". Modem chytá 3US, takže odhaduju že se 200 účastníků dělí o 81 Mbps takže by na jednoho mělo být kalkulováno 0,4 Mbps plnotučných US a neznámo kolik DS. Uživatelské zkušenosti mám takové, že vyšší tarify nemají ve špičce vyšší prioritu, ale zhruba stejnou rychlost jako nižší tarify (pokdu nenarazily na strop a síť nemá dostatek kapacityb).

Při 300 GB downloadu a 200 GB uploadu to při kalkulaci 9 hodin pracovní doby a 21 dní vychází na 3,5 Mbps DS a 2,4 Mbps US. Chápu sice, že těch devět hodin ve firmě se nekryje se špičkou domácností, ale prostě mi pořád nesedí ta cena 619 Kč bez DPH za 80/15 při 500 GB/měsíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

počet připojenejch modemů záleží na kapacitě a počtu cmts, který lokalitu obsluhujou, počítat s nějakejma cenama je úplně mimo, protože asi nikdo tady neví, jaký smlouvy má upc s dodavatelem hardwaru...

upc stejně jako snad drtivá většina poskytovatelů telekomunikačních služeb po kabelu množství přenášenejch dat nijak neomezuje... pokud ve špičce dochází k poklesu rychlosti, pak je lokalita přetížená a je třeba službu reklamovat, ideálně si vyjednat slevu 8)

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dragokazov

Máme traffic některé měsíce i dost přes 5 TB a nikdy zatím žádný problém nebyl, takže netuším. Ale 0,5 TB problém URČITĚ nebude :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pouzivate nekdo pripojeni od UPC jako paterni konektivitu ?

Jedna se jen o par klientu (do 10, mozna casem trosku vic) a dle vseobecnych podminek upc business toto neni dovoleno. Ale traffic je nekde kolem 200 GB za mesic, tak nevim jestli jim to bude nejak vadit nebo budou nejak zjistovat k cemu je linka vyuzivana?

Driv jsem uvazoval o IP konektivite od Sloane park, ted uz UPC, ale cena za takove pripojeni je (byla) prilis vysoka a klienti ji nepokryvaji. Napr. Fiber Business 120 vyhovuje parametrama i cenou, ale problem by byl kdyz by me odrizli :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná se o tarify, které se váží k jedné smlouvě/jedné firmě. Pokud by se jednalo např. o nějaké kanceláře jedné firmy, tak by to bylo OK (v rámci patra/budovy). Na to, aby jste to poskytoval dále to není. Buď tedy něco chcete a jste ochoten to zajistit a zaplatit a nebo běžte s prominutím někam. To je jako kdybych já se studentskou verzí ArchiCADu (projektování domů) 10let rýsoval za peníze.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...