Návštěvník PK1 Odesláno 31. května 2020 Sdílet Odesláno 31. května 2020 (upraveno) 1. Dobrý den, brzo budu nový uživatel optického připojení u UPC/Vodafone ale již delší dobu mi vrtají v hlavě otázky jak optika vlastně funguje. Máme rozvedenou kabeláž (konexiály) v domě a ty jsou napojeny na hlavní přípojku. Zajímá mě, jak v centrále UPC dokáží rozeznat dům od domu aby věděli jaký tarif do jednotlivého domu pustit ? Např. soused bude mít 50 Mb a já v domě vedle něj budu chtít 300 Mb. To jsou jednotlivé přípojky nějak odlišné aby oni rozeznali v kterém domě je jaká a podle toho pustí zvolený tarif ? 2. Ještě se zeptám, byla nám modernizovaná přípojka a nyní čekáme na schválení. Kdy dostaneme od technika smlouvu na výběr tarifu ? Případně co pak dostaneme, nějaký modem či něco podobného ? Jaká je následně konečná cena (nemyslím tarif) ale za přípojku, modem apod. 3. A zajímá mě ještě měl jsem vybrán tarif 150mb/s + tv klasik u UPC ale v této době UPC přebral Vodafone a na stránkách Vodafone již nemají v nabídce tyto balíčky TV+Internet, mají to tam zvlášť. 4. Jak to je s IP adresuou u optické sítě, je stálá nebo se nějak mění ? Díky Upraveno 31. května 2020 uživatelem PK1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 31. května 2020 Sdílet Odesláno 31. května 2020 ne konexiály, ale koaxiály 😄 každej modem má svý vlastní sériový číslo, s nim je spojený nastavení služeb 😮 objednávat můžeš kdykoliv přes obchodního zástupce, zákaznickou linku nebo internet platí se jenom měsíčně za službu a pronájem modemu (+70 czk), jednorázová aktivace je podle webu za 99 czk ip adresa se může kdykoliv změnit, ale obvykle vydrží i pár let, pokud nedojde k nějakejm změnám v síti snad si to ještě pamatuju všechno správně 😎 a tohle všechno nejsou obecný pravidla pro jakoukoliv sít, ale konkrétně pro internet od vodafonu, u jinejch poskytovatelů může bejt všechno úplně jinak 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 31. května 2020 Sdílet Odesláno 31. května 2020 Nedávno jsem odpovídal na podobný dotaz, tak si to zkus přečíst: https://www.upczone.cz/topic/37133-jak-funguje-připojení-přes-optiku-dostupnost/?tab=comments#comment-157856 1 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PK1 Odesláno 31. května 2020 Sdílet Odesláno 31. května 2020 (upraveno) Díky, ahah jasně koaxiál jasně.. překlep. Slamb díky za objasnění, něco takového jsem asi předpokládal ale nebyl jsem si jistý. Takže vlastně záleží jaký modem mi přidělí a na to seriovy číslo už pustí zvolený tarif.. jo to je logické. Ten modem to je ta bílá krabička co vidím na stránkách ? Z te už půjde vyvést i wifi že ano ? Nebudu tak muset znovu připojovat na router apod. Opravdu s tímto nemám zkušenosti, do teď jsem měl jen připojení přes vzduch a kabel jsem měl ještě kdysi u radiokomunikací. tomus: ano podívám se a přečtu si to Upraveno 31. května 2020 uživatelem PK1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 31. května 2020 Sdílet Odesláno 31. května 2020 přesně tak to je 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.