drew Odesláno 2. června 2020 Sdílet Odesláno 2. června 2020 Ahoj, pokud UPC skutečně splní svou hrozbu a jediný modem, co bude připojovat, bude Compal, fungoval by mi modem se stejným označením z Německa? V ČR se po něm v bazarech evidentně slehla zem, v Německu je koukám docela často k prodeji. pod označením "unity medai connect box": https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-ch7465lg/k0 Citovat - - - - Praha 8 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 2. června 2020 Sdílet Odesláno 2. června 2020 Ne nebude, fungovat ti bude pouze modem který je přímo od UPC ČR. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drew Odesláno 2. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 2. června 2020 A má to nějakej technickej důvod nebo je to prostě jen zneužívání silnější postavení korporace? 1 Citovat - - - - Praha 8 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 3. června 2020 Sdílet Odesláno 3. června 2020 (upraveno) Nenazval by som to zneuzivanim - jednoducho majitel siete (Vodafone) podporuje iba vlastne koncove zariadenia (a ma to svoje technicke dovody, ktore som tu uz viackrat pisal), podobne je to aj pri optike (tiez si nemozes pripojit vlastny ONT, teda mozes, ale provider ti to nespojazdni).. DE je vynimka v Europe, pretoze tam zo zakona Vodafone musi pripojit aj koncove zariadenie zakaznika (ak splna technicke poziadavky) - a ani to nie je bez problemov (vedel by som rozpravat ako zakaznik Unitymedia/Vodafone West). Upraveno 3. června 2020 uživatelem quadra2030 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drew Odesláno 3. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 3. června 2020 No já bych z technického důvodu pochopil, kdyby vyžadovali nějaké konkrétní zařízení. Ale jestli to chápu správně, to v Německu je ten samý model, co oni nasazují tady. Jak by pak mohlo být problematické z technického hlediska ho používat? Nebo se to teda liší? Pro mě je tohle každopádně asi poslední kapkou a nemůžu se dočkat, až nám do domu natáhnout konkurenci a budu mít ze zásuvky normální RJ-45 port a normální upload a ne tu směšnost, co nabízí UPC :-/. S těma 70 korunama navíc už to od nich ani nebudu mít atk výhodné (teď platím 250 korun). Citovat - - - - Praha 8 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homberg Odesláno 3. června 2020 Sdílet Odesláno 3. června 2020 UPC/Voda dava do svych modemu svuj firmware, proto asi nebude jiny modem fungovat, ne? Citovat Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thaischumi Odesláno 3. června 2020 Sdílet Odesláno 3. června 2020 Firmware tady nehraje žádnou roli, DOCSIS (konkrétně EURODOCSIS 3.0 v případě tohoto modemu) je standardizovaný, stejně jako např. VDSL. Z technického hlediska může v síti UPC/Vodafonu fungovat i ostatní modemy které splňují EURODOCSIS 3.0 s univerzálním firmwarem. Jejich pravidla se vychází z obavy možného rušení společného rozvodu (na rozdíl od xDSL je rozvod kabelového DOCSIS podobný jako STA a může se stát že kvůli jednomu cizímu modemu se zkurví připojení i TV v celé budově. Citovat Super 800 Mb/s Profi - Komfort VF Station + 3x CA Moduly Praha - Jinonice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 3. června 2020 Sdílet Odesláno 3. června 2020 s tim firmwarem je to vošemetný, teoreticky by mělo fungovat všechno se všim univerzálně, ale prakticky si to spolu rozumět úplně nemusí 😐 sem se takhle ptal mýho isp, jestli mi můžou v ont aktualizovat 6 let starej fw, ale prej by si to nerozumělo s olt 🙄 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.lozi Odesláno 3. června 2020 Sdílet Odesláno 3. června 2020 Jestli jsou ty modemy po HW stránce stejné, jakože jsou, přehrání FW je otázka prvního připojení. 1 Citovat - - - - Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drew Odesláno 3. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 3. června 2020 Jo, já jim tam ten jejich firmware klidně nahraju/nechám nahrát - stejně to mám v režimu bridge a mám vlastní router. Citovat - - - - Praha 8 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.