MekliCZ Odesláno 25. srpna 2023 Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 @Adolf.Shitler@paffkoPokuta padla, 50 000 Kč. Citovat ...sdělujeme, že Úřadem bylo se společností Vodafone vedeno řízení ve věci přestupku podle § 118 odst. 12 písm. o) bod 1 zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích), za který byla společnosti Vodafone uložena pokuta ve výši 50.000 Kč, neboť v období od 1. 1. 2021 do 11. 12. 2022 tato umožňovala svým zákazníkům užívat jím poskytované služby elektronických komunikací výhradně prostřednictvím jím dodaného zařízení... Citovat 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 25. srpna 2023 Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 Asi to dal VF k soudu, protože jako pravomocné rozhodnutí jsem to nenašel. I když pochopitelně výše této pokuty je zcela marginální, takže by to VF klidně mohl zaplatit a hotovo. 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MekliCZ Odesláno 25. srpna 2023 Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 ČTÚ nezveřejňuje automaticky všechna rozhodnutí. Já o něj žádal, ale chtěl jsem toho moc, takže mi nedali nic (kromě té informace, že řízení proběhlo a padla pokuta). Poslal jsem jim lepší žádost, tak sem snad příští týden to rozhodnutí hodím. 1 1 1 Citovat 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drew Odesláno 25. srpna 2023 Autor Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 před 12 hodinami, Marek-26 napsal: @drewA proč by to bylo nelegální? Prokazatelné náklady s tím operátor má a když to rozpočítá na desítky uživatelů namísto na statisíce, tak i ta odpovídající částka bude velká. Stejně tak se může rozhodnout i zpoplatnit každé volání, každou návštěvu technika atd. Podle mě by soud vyhodnotil, že zpoplatněním vlastního zařízení operátor nenaplňuje právo na vlastní zařízení. V zásadě by to myslím bylo obcházení toho zařízení. Operátor poskytuje připojení do předávacího rozhraní, a pokud by to zpoplatňoval v závislosti na tom, kdo má které zařízení, myslím, že by diskriminoval. Je to podobné, jako kdyby dráhy vybíraly poplatek za to, že vezou vozíčkáře, i když by jim zákon nařizoval, že musí přepravu vozíčkářů umožnit. Právně v pořádku naopak nejspíš je, pokud operátor zařízení zdarma dodá, ale pokud chce člověk vlastní, musí si ho zaplatit. před 12 hodinami, Adolf.Shitler napsal: Vlastní router si klidně pořídit můžeš, v tom ti nikdo nebrání neboli ztráta času někam psát. Měl jsem na mysli vastní modem, pardon (tzn. jsem pak nemusel platit výpalné Vodafonu). před 8 hodinami, quadra2030 napsal: A to akoze teraz nejde? Ved AVM Fritzbox kupis bez problemov.. samozrejme jeho funkcnost vo VF CZ je druha vec. Nevím, já už u VF přes rok nejsem, ale podařilo se mi tehdy koupit český modem který původně patřil jim, a zapojili mi ho. před 5 hodinami, MekliCZ napsal: @Adolf.Shitler@paffkoPokuta padla, 50 000 Kč. To by mě zajímalo, zda to bylo na ten můj podnět, podnět Paffka nebo ještě nějaký jiný. Na ten můj taky zahájili řízení o přestupku, těžko si dokážu představit, že rozhodli nějak jinak. Citovat - - - - Praha 8 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 25. srpna 2023 Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 To predsa nebol nikdy problem ani za cias UPC, zariadenie, ktore bolo v db operatora a bolo vysporiadane (odkupene, nie nevratene), bolo mozne pripojit do siete, pokiaľ operator ponukal predaj zariadeni. Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paffko Odesláno 25. srpna 2023 Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 (upraveno) @drewHele, v tomhle období resp. v létě 2022 jsem podnět k prošetření podal. Ale zda pokuta je na základě mého podnětu, neumím říct. Po mém podnětu proběhla u VF kontrola, ten argumentoval, ČTÚ vyhodnotil, že argumentuje nelogicky a podsekává si větev v jiné oblasti, a zahájil správní řízení. VF po celou dobu deklaroval ČTÚ plnou součinnost a spolupracoval. Možná proot z mého pohledu i symbolická pokuta 50K. Výsledkem byla povinnost VF zveřejnit nové technické specifikace pro vlastní modem, zveřejněné k 1. 2. 2023 na webových stránkách v podmínkách služeb. Tady se asi ČTÚ spokojil s formálním vyvěšením, ale už neověřil, jak to ne/funguje v praxi. Jak všichni víte, VF se stále nemá k zapojení mého modemu, takže znovu zasahuje ČTÚ. Tam, kde se VF nebaví se zákazníkem, musí se bavit s ČTÚ. Je to smutné, ale je to funkční. Upraveno 25. srpna 2023 uživatelem paffko Citovat Premium Super Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.