Přejít na obsah

Domácí síť ze dvou PC - jak na to?

Doporučené příspěvky

Chtěl bych připojit synův PC k modemu, aby mohl taky používat internet. Na obou PC je shodný system - XP, můj PC je připojen k modemu přes USB. Druhý PC připojím kroucenou dvoulinkou do síťové karty, ale tady už mé znalosti končí, poraďte, jak na to. Díky.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/397-dom%C3%A1c%C3%AD-s%C3%AD%C5%A5-ze-dvou-pc-jak-na-to/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Derek
Kroucena dvojlinka rozhodne nestaci :D Je poreba klasicky UTP kabel nekrizeny !! Jedna se o 4 pary vodicu pro rychlost 100MB/s

Tak za prve, kroucena dvojlinka se rika prave UTP kabelu, to jestli on sam je krizeny (cross,twist) nebo ne je vec druha.

A za druhe - jedna se o rychlost 100Mb/s, uz se ty jednotky naucte rozlisovat ....

Problem je prave v tom, ze UTP kabel mate podle vasich slov "krizeny", coz nedela modemu dobre, respektive to s krizenym nefuinguje, potrebujete tedy nekrizene UTP (cat 5). Pak dve rozdilne neverjne ci verejne IP adresy, ktere vam poskytl (poskytne) Karneval (standartne od TURBO 1000 a vis mate dve neverejne IP adresy) vse osatni (GW,DNS) nechate stejne, podle papiru od Karnevalu. Nu a jede te. :P

• po měsících...

Koukam,ze mate pripojen modem do prveho pc pres USB coz je divne,ja ho mam k pc pres sitovku???A delal mi to technik od karnevalu,kdyz jsem byl v praci, doma byla jen zena.Nezajimal jsem se proc to tak je,ale koukam ,ze mam asi neco blbe co???

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...