Přejít na obsah

Nově instalovaný Fiber Power 60/6=>Packetloss 98% Brno-Lesná


Návštěvník Masscream

Doporučené příspěvky

Návštěvník Masscream

Není to ještě ani 14 dní co jsem si nechal nainstalovat Internet od UPC (dvojitá rychlost v akci) - Fiber Power 60/1. Jak jsem čekal, i samotné zprovoznění a synchronizace modemu s linkou trvala déle než oficiálně avizovali - 24 hodin, ale moc mě to nepřekvapovalo. Byl jsem spokojený po proměření rychlosti, že internet konečně funguje a snad nebudou problémy. Tato radost neměla moc dlouhou trvanlivost, když jsem zjistil, že internet má problémy a to se svojí stabilitou. Napíšu do prohlížeče http://www.google.cz, seznam.cz a další dost navštěvované weby, kolečko se točí a po několika sekundách se objeví offline error - Stránku nelze zobrazit. Co se děje? Modem běží, kabel je připojen pouze internet nemá spojení. Zmáčknu enter ještě jednou a ejhle o pár sekund později stránka naskočí. Jedná se tedy o stálou chybu neustálého kolísání spojení. Provedl jsem několik pingtestů a málem mě trefil šlak - Packetloss v rozmezí 58-98%!!! A to i v případě použití serveru ve stejném městě, poskytovaného samotným UPC. Chtěl bych vědět, zda-li je tohle normální u některých zákazníků nebo se jedná o závadu, která bude odstraněna, protože v opačném případě beru kramle, dokud to ještě jde. Ráno jsem poruchu nahlašoval, bylo mi řečeno že udělají nějaký monitoring a dají vědět večer až budu u linky osobně. Přikládám pár obrázků....

 

1pp0.pngmz13.png3jo.png

 

zzl.th.png2bcw.th.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Masscream

Eh, vždyť je jasně vidět, že signál se ztrácí mezi routerem a nejbližší bránou. Zkoušeno jiným PC přes wifi a problém úplně stejný...

 

192.168.1.1 je wifi modem btw...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Ještě mě napadlo změnit DNS, ale nevím jestli to u toho komba modemo-routeru jde... A pak se podívat v PC do firewallu, ale jestli jich tam máš víc a dělá to všude, tak opravdu počkat až se UPC vymáčkne.

Upraveno uživatelem lejno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Masscream

Popravdě nic moc se tam nenastavuje co do připojovacích parametrů, synchronizuje se to automaticky.... I kdyby se to nastavit ručně dalo, co tam nastavit? To má UPC záložní servery pro ty co jim nestačí ty běžný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Masscream

Něco tam bude, zkusím a uvidím, Díky. Ale nevím nevím.... jak říkám je to dlouhodobějšího charakteru, takže si nemyslím, že by se jednalo o výpadek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...