Návštěvník Masscream Odesláno 26. července 2013 Sdílet Odesláno 26. července 2013 Takže, hledal jsem v modemu položku signál a jediné co jsem našel, bylo viz. Obr č. 1. Je to ono? Obr č. 2 je analýza programem WinMTR. V mezičase jsem došel domů a nechal si zavolat UPC, překvapivě za den si ničeho nevšimli, nicméně monitoring musí běžet nejméně 24h. Pochybuju stejně, že něco objeví... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 26. července 2013 Sdílet Odesláno 26. července 2013 přesně tohle je v přijatelnejch mezích Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Masscream Odesláno 26. července 2013 Sdílet Odesláno 26. července 2013 Co, signál nebo ten 100% packetloss? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 26. července 2013 Sdílet Odesláno 26. července 2013 signál je v přijatelnejch mezích packetloss má v přijatelnejch mezích hodnotu vždycky a pouze 0, otázkou ale je, jak ho měřit ono takovýhle pingání je dobrý jenom tehdy, pokud to vrátí nějakou hodnotu, že to ten paket zahodí, to nutně neznamená, že je něco špatně špatný je, že se ti weby táhnou jak sliz, ale kde přesně je chyba, kdo ví Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 26. července 2013 Sdílet Odesláno 26. července 2013 Tak signal a pakety jsou vpohode, takze tam problem asi nebude, jestli mas modem Cisco EPC3925, tak zkus vypnout v modemu funkci IP flood detection, treba to pomuze. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 26. července 2013 Sdílet Odesláno 26. července 2013 vypnutej ip flood detection v nastavení firewallu je základ, to je neuvěřitelná chlívárna na to si pamatuju ještě teď, zapnu komp, zapnu prohlížeč a úplně všechny záložky offline až po několika minutách se to vzpamatovalo... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Masscream Odesláno 27. července 2013 Sdílet Odesláno 27. července 2013 OK vypnu to, ale včera jsem si myslel, že by to mohlo být firewallem tak jsem to všecko pozhazoval, včetně flood detection, restartoval modem a efekt stejný... Tak jsem to zase zapnul... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 27. července 2013 Sdílet Odesláno 27. července 2013 Provedl jsem nějaké testy. Předesílám, že nevím, co činím. nehovím tomu. 1. V současnosti se připojuju (jsem připojován) na cokoli (včetně zámořských serverů) přes upcbroadband.cz ihned druhým hopem (nejsem si jistý, že to tak bylo vždy) 2. V posledních dnech, z mé lokality a z mé aktuální IP, se spojení uskuteční vždy pouze přes ip-86.49.55.65.net.upcbroadband.cz, tedy přes IP 86.49.55.65. Na prvním hopu je vždy vykázána 100% ztráta paketů, přičemž množství chyb postupně vzrůstá. Stejné výsledky vykazují různé utility, WinMTR, PingPlotter, příkaz tracert. 3. Namátkou jsem trasoval pouze několik sousedních IP upcbroadband: 3.1 86.49.55.65 (aktuální) 1.hop 100% Packet Loss 3.2 86.49.55.66 1.hop 100% Packet Loss 3.3 86.49.55.67 1.hop OK 3.4 86.49.55.68 a další cílová IP nenalezena Nedokážu nějakému příkazu vnutit cestu trasování (pokud je to možné). Mám modem Cisco 3812 s telefonem, může s tím souviset IP upcbroadbandu? PS Pokud trasuju na jinou IP UPC BB z přiděleného rozsahu IP, třeba na některou starší, která chodila (nebo na tu brněnskou), tak js trasování sice vždy přes tu aktuální, ale dál už náhodné, jako na kterýkoli jiný server... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 27. července 2013 Sdílet Odesláno 27. července 2013 to, na jakym serveru (ip adrese) je ztráta pingacích paketů, přece záleží na konfiguraci toho konkrétního serveru a proč se to dělá? no já nevim, asi aby ho to moc nezatěžovalo, prostě to tak je nastavený, ale nechápu, proč tady řešíte, že sou tak nastavený já mám na centriu taky jeden server, kterej pingací pakety odmítá, je to NAT, přes kterej frčí větší část celý sítě, někomu se adresa překládá na neveřejnou, kdo si platí pevnou, tomu pakety procházejí bez překladu... netušim, podle jakýho pravidla to ne/odmítá, každopádně to na kvalitu připojení nemá žádnej vliv kdyby zahazoval standardní pakety, tak je to samozřejmě blbý, ale v tomhle případě to nijak na závadu neni, navíc v internetu je celá řada serverů, který se chovají stejně... tracert #1 tracert #2 druhej tracert sem dělal po dokončení prvního zajímavý, že za tu chvilku se změnila cílová adresa google.cz Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 27. července 2013 Sdílet Odesláno 27. července 2013 Já neřeším, proč jsou tak nastavený, mně vadí, že na serveru, přes který jsem standardně připojován, dochází ke stoprocentní ztrátovosti paketů a já nevím jednak proč, jednak jaký (zda) to má vliv na připojeni. Podle mých poznatků tedy nemá, jak jsem už psal, běžně mám 60/6 na většinu serverů v Evropě.... Prostě nemůžu klidně spát... Ještě si vzpomínám, už v době, kdy UPC převzalo páteřní sítě (teď si nevzpomínám, od koho), tak jsem byl připojován většinou přes UPC BB, ale sem tam se zdařilo spojení (tuším do Londýna) přes nějaký server za severní hranící, mimo UPC BB... Čili spojení neřeším, ale proč ta ztráta paketů? (Venku stále 36, uvnitř 28.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.