Přejít na obsah

Zřízení služby - postup


Návštěvník jezisek

Doporučené příspěvky

Návštěvník jezisek

Ahojte.

 

Zkoušel jsem prohledávat forum, ale přiznám se že nepříliš náruživě (rychle mě odradila všeobecná nepříjemnost dotazujících, každý si spíše stěžuje než že by se ptal), takže píši nové téma.

 

Dnes jsem si přes webové stránky upc ověřil dostupnost a objednal službu "Fiber power 30" v akci 60 za cenu 30, k tomu jsem objednal koupi kabelového modemu ED3 (po těch peripetiích co měli lidé s vracením půjčeného jsem radši investoval tu tisícovku, která by se v pronájmu za rok stejně utopila). Mám pár dotazů, na které jsem hledal odpovědi na stránkách UPC, bohužel buď neúspěšně, nebo jsem více zmaten než před hledáním odpovědi.

 

1) V bytě byl ještě před třemi měsíci funkční internet od UPC, na stěně je rozumně vypadající zásuvka (nejspíš s nějakým splitterem) s asi 20cm koax kabelem. Mám očekávat nějaké trable při samoinstalaci? (IT zručný, spíše mi jde o "pikantnosti" jako že v rozvodné skříni ve sklepě bude odpojená přípojka a budu muset platit technika za neúspěšnou instalaci).

 

2) Podle FAQ a "výukového videa" ohledně vyúčtování jsem si dovodil (z datumů na vyúčtování ve videu), že platba za dané období se platí na začátku daného období, tzn. noví uživatelé platí modem a zřizovací poplatek několik dní po zřízení při doručení vyúčtování na dané období. Je to tak, nebo se platí zpětně a tím pádem mám platbu za modem a zřízení očekávat až začátkem příštího měsíce?

 

3) Jak dlouho zhruba trvá od objednání, než technik doručí modem? Řekněme, že objednávka byla provedena ve středu večer. Lze očekávat doručení do konce pracovního týdne? (chápu, že závisí na konkrétním vytížení technika, jde mi o orientační harmonogram :-) )

 

Děkuji předem všem odpovídajícím za cenné rady. Pokud jsem konkrétní topic (1 2 3) přehlédl na tomto fóru nebo na stránkách UPC, prosím bohatě stačí link.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

ad 1 Pokud předchozí majitel službu zrušil, což se dá předpokládat, měla by být přípojka bytu odpojená v rozvodné skříni v domě. Takže samoinstalace asi není vhodná...

ad 2 Asi závisí na způsobu platby. Např. prostřednictvím SIPO se účtuje asi od poloviny předešlého do poloviny následujícího měsíce, čili to bývá nepřehledné

ad 3 Těžko říci. Jak kdy a jak kde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas, pokud máš pochybnosti o stavu zásuvky, tak samoinstalace asi není ideální, každopádně by technik měl prověřit zásuvku i tak.

Co mám zkušenost, tak po objednávce na webu ti zavolají a domluví čas návštěvy podle tvých i jejich časových možností.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Platí se na daný měsíc, tj. obvykle do 15 dne v měsíci je potřeba uhradit ten daný měsíc. Po zřízení přípojky může první platba přijít až s měsíčním zpožděním (samozřejmě je ale účtováno vše).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...