zajdee Odesláno 17. června 2020 Sdílet Odesláno 17. června 2020 Nedávno jsem se dostal k tomu, abych zadokumentoval chování Compalu, o kterém se moc neví. Pokud máte IPv6 tunel s protokolem 6in4 (IP protokol 41) a Compal v režimu IPv4 (i v bridge), rychlost tunelu (tj. IPv6 provozu skrze tunel) je uměle omezena na ~20 Mbps. Nejčastěji se s 6in4 setkáte na tunelovací službě tunnelbroker.net od Hurricane Electric, ale problém se vyskytuje u všech takových tunelů (i vlastních). Zdá se, že jde o nějaký bug v Compalu, protože na prostém modemu (Ubee) se nic podobného neprojevuje. Pozorováno poprvé před ~3 lety, naposledy před týdnem. Rrůzné Compaly, různý firmware, různé tarify na kabelovce (residenční i firemní). Problém jsem zadokumentoval na svém blogu - https://zajic.v.pytli.cz/2020/06/15/pomale-ipv6-tunely-s-modemem-compal-od-upc-vodafone/ Vodafone to snad už řeší. Jestli to i vyřeší, ukáže až čas. 1 Citovat - - - Compal, 3xCA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 17. června 2020 Sdílet Odesláno 17. června 2020 (upraveno) DS-Lite predsa poskytuje (cez Prefix Delegation, to funguje aj na Compale.. teda pokial to zase nerozbili v novsich fw) plnu IPv6 konektivitu (CGNAT plati iba pre IPv4 tunel na AFTR server UPC/Vodafone).. P.S. urcitym trikom sa da dostat Compal do bridge modu aj v IPv6, ale vtedy to je naozaj IPv6 only. Upraveno 17. června 2020 uživatelem quadra2030 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajdee Odesláno 17. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 17. června 2020 DS-Lite poskytuje plnou IPv6 a Prefix delegation (mi) funguje. Jenže jsou zákazníci, kteří nechtějí přijít o veřejnou IPv4 adresu, a pro IPv6 používají 6in4 tunel. Pro ty je tu tenhle příspěvek, aby nehledali problém u sebe nebo u tunnelbrokera. Citovat - - - Compal, 3xCA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 17. června 2020 Sdílet Odesláno 17. června 2020 (upraveno) Koukal jsem na ten clanek na blogu... jsme si absolutne jisti, ze ta "nadejivzbuzujici" odpoved na Twitteru pochazi skutecne od zive osoby a neni to prachobycejna automaticka reakce chatbota? Upraveno 17. června 2020 uživatelem Evzen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 17. června 2020 Sdílet Odesláno 17. června 2020 Něco podobného už jsem četl kdysi vloni na jiném webu, tuším Lupa. Ten stejný autor nebo to zde přítomný zakladatel vlákna od něho jenom opsal, aby objevil Ameriku? Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajdee Odesláno 18. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 18. června 2020 Stejný autor. Jen teď to mám líp zadokumentované. https://www.lupa.cz/aktuality/upc-v-cesku-oficialne-zanika-vodafone-rozjel-fuzi-pod-jednu-spolecnost/ Citovat - - - Compal, 3xCA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homberg Odesláno 22. června 2020 Sdílet Odesláno 22. června 2020 Zajimavy clanek na rootu.. https://www.root.cz/clanky/pomale-ipv6-tunely-s-modemem-compal-od-upc-vodafone Citovat Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 22. června 2020 Sdílet Odesláno 22. června 2020 Viz např. i tady nebo dokonce tu na fóru ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 22. června 2020 Sdílet Odesláno 22. června 2020 Vzdyt je to presne to same, co psal zajdee sem: (Témata byla sloučena) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajdee Odesláno 7. srpna 2020 Autor Sdílet Odesláno 7. srpna 2020 O problemu uz se pise i v zahranici. https://www.ispreview.co.uk/index.php/2020/08/virgin-media-uk-move-to-fix-20mbps-speed-cap-on-ipv6-tunnels.html Citovat - - - Compal, 3xCA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.