Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Nedávno jsem se dostal k tomu, abych zadokumentoval chování Compalu, o kterém se moc neví.

Pokud máte IPv6 tunel s protokolem 6in4 (IP protokol 41) a Compal v režimu IPv4 (i v bridge), rychlost tunelu (tj. IPv6 provozu skrze tunel) je uměle omezena na ~20 Mbps. Nejčastěji se s 6in4 setkáte na tunelovací službě tunnelbroker.net od Hurricane Electric, ale problém se vyskytuje u všech takových tunelů (i vlastních).

Zdá se, že jde o nějaký bug v Compalu, protože na prostém modemu (Ubee) se nic podobného neprojevuje. Pozorováno poprvé před ~3 lety, naposledy před týdnem. Rrůzné Compaly, různý firmware, různé tarify na kabelovce (residenční i firemní).

Problém jsem zadokumentoval na svém blogu - https://zajic.v.pytli.cz/2020/06/15/pomale-ipv6-tunely-s-modemem-compal-od-upc-vodafone/

Vodafone to snad už řeší. Jestli to i vyřeší, ukáže až čas.

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/39811-6in4-tunely-compal-a-rychlost-ipv6-max-20-mbps/
Sdílet na ostatní stránky

DS-Lite predsa poskytuje (cez Prefix Delegation, to funguje aj na Compale.. teda pokial to zase nerozbili v novsich fw) plnu IPv6 konektivitu (CGNAT plati iba pre IPv4 tunel na AFTR server UPC/Vodafone)..

P.S. urcitym trikom sa da dostat Compal do bridge modu aj v IPv6, ale vtedy to je naozaj IPv6 only.

Upraveno uživatelem quadra2030
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava

DS-Lite poskytuje plnou IPv6 a Prefix delegation (mi) funguje. Jenže jsou zákazníci, kteří nechtějí přijít o veřejnou IPv4 adresu, a pro IPv6 používají 6in4 tunel. Pro ty je tu tenhle příspěvek, aby nehledali problém u sebe nebo u tunnelbrokera.

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Návštěvník Evzen

Koukal jsem na ten clanek na blogu... jsme si absolutne jisti, ze ta "nadejivzbuzujici" odpoved na Twitteru pochazi skutecne od zive osoby a neni to prachobycejna automaticka reakce chatbota?

Upraveno uživatelem Evzen
  • po měsíci...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...