Přejít na obsah

Set-top box Kaon

Doporučené příspěvky

Návštěvník Mirek

Jsem starej člověk a vůbec tomu nerozumím. Mám settopbox Kaon, platím pronájem a už to bude 5 let. Mám nárok na nový? Nebo na výměnu? nechci psát do UPC/Vodafonu, protože se s nima už nechci hadat. Prosím mladé, kteří by mi to vysvětlili po lopatě...Mám už pocit, že po 5 letech už pronájmem zaplatíte celý ten Settopbox úplně celý...dík

Upraveno uživatelem Mirek
pravopisná chyba
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/39901-set-top-box-kaon/
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník zka

Pokud vím já, tak UPC si nehraje na odkup za zbytkovou cenu, když něco kupujete, vždy dostanete nové zboži s 2.letou zárukou. Je čistě na vašem rozhodnuti, jestli půjdete do rizika, a koupíte zařízení nové a zaplatíte jeho celou cenu a třeba za 2.5 roku se to pokazí a půjde to do šrotu, nebo se změní rychlosti sitě, typ vysílání a vy stejně budete potřebovat jinou krabičku pro příjem.

Za cenu pronájmu máte vždy jistotu, že pří poruše vám ji někdo rychle vymění, aby vám služba trvale běžela - s koupenou krabičkou tento 'komfort' nemáte a za komfort se zkrátka platí něco navíc.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/39901-set-top-box-kaon/#findComment-165772

Návštěvník Mirek

a ještě jednu věc..a jak dlouho vlastně vydrží ty settopboxy? pračky, ledničky vydrží cca 7 let, telky víc, ale tohle nevím...tak mám pocit, že za 2 roky asi si koupím nový STB, který už bude určitě kvalitnější, než ty dnešní...

zatím mi to drží, žádný problém..no, ale už má taky 5 roků..😀

před 11 minutami, zka napsal:

Pokud vím já, tak UPC si nehraje na odkup za zbytkovou cenu, když něco kupujete, vždy dostanete nové zboži s 2.letou zárukou. Je čistě na vašem rozhodnuti, jestli půjdete do rizika, a koupíte zařízení nové a zaplatíte jeho celou cenu a třeba za 2.5 roku se to pokazí a půjde to do šrotu, nebo se změní rychlosti sitě, typ vysílání a vy stejně budete potřebovat jinou krabičku pro příjem.

Za cenu pronájmu máte vždy jistotu, že pří poruše vám ji někdo rychle vymění, aby vám služba trvale běžela - s koupenou krabičkou tento 'komfort' nemáte a za komfort se zkrátka platí něco navíc.

jo, dobře, ale jak dlouho ty STB jsou schopny hrát? Ta moje už má 5 let, a pračky, či ledničky vydrží tak 7 let, telkvy víc...takže asi si za 2 roky koupím novvý settopbox, určitě už za tu dobu budou kvalitnější, ne?

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/39901-set-top-box-kaon/#findComment-165773

Nic nekupujte, všechny boxy se budou měnit. To je další výhoda pronájmu. Prostě si ho vezmou zpět a vymění za jiný aktuální.
Jestliže chcete vyměnit ten stávající za stejný typ, když stávající je funkční, tak nepochodíte. Není k tomu přeci důvod, když to funguje.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/39901-set-top-box-kaon/#findComment-165775

Návštěvník zka
Před hodinou, Mirek napsal:

jo, dobře, ale jak dlouho ty STB jsou schopny hrát? Ta moje už má 5 let, a pračky, či ledničky vydrží tak 7 let, telkvy víc...takže asi si za 2 roky koupím novvý settopbox, určitě už za tu dobu budou kvalitnější, ne?

Jak píše  Marek -  teď je zrovna doba, kdy se moc neví, kdy se přejde  na nějaké nové krabičky na VodafonTV  - takže nákup by se teď nemusel dlouhodobě vyplatit, protože do roka a do dne z toho můžete mít doma hezké  těžítko s nabídkou na nákup nového zařízení od Vodafonu.  Co se týče trvanlivosti - mě odešel na odkoupeném internetovém modemu zdroj  a na pronajatém Kaon-u doslova uhořel napájecí kabel (v zásadě bylo štěstí,  že u toho někdo zrovna byl a odpojil to od proudu, protože to bylo až za zdrojem na nízko napěťové ale vysokoampérové části, takže to ani nevyhodilo pojistky....)

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/39901-set-top-box-kaon/#findComment-165782

Tak ono zatím ani není prakticky moc z čeho vybírat,UPC TV zatím jiné setopboxy než ten Kaon aktuálně nemá a kdybys nějaký modernější koupil, tak k němu stejně budeš potřebovat CA modul a navíc si tam nebude fungovat zpětné zhlédnutí a videotéka, takže to podle mě není rozumné řešení.

Nezbývá než počkat až bude v UPC TV nasazen nový Vodafone box.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/39901-set-top-box-kaon/#findComment-165794

Návštěvník Evzen
před 13 hodinami, Mirek napsal:

takže asi si za 2 roky koupím novvý settopbox, určitě už za tu dobu budou kvalitnější, ne?

V dnesni posahane dobe, kdy se vsichni honi predevsim za co nejvyssimi zisky (tzn. je potreba neustale neco nekomu prodavat), tohle rozhodne neplati - nikdo nema zajem, aby veci byly kvalitni a vydrzely... zajem je, aby se vyrabelo co nejlevneji (a to cim dal levneji, takze se neustale hledaji zpusoby, jak neco nekde vynechat, osidit, apod. aby to bylo levnejsi)... a z toho vyplyva, ze o nejake vyssi kvalite nemuze byt rec.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/39901-set-top-box-kaon/#findComment-165838

• Slamb změnil název na Set-top box Kaon

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...