Návštěvník sirwimpyix Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 Může někdo další z Brna (či odjinud) potvrdit, že mu linka jede naplno na 240 Mbit/s? Mám nový tarif od včerejška (volal jsem na infolinku přes Skype - vyřízeno okamžitě, služba naběhla do 5-ti minut, během dalších cca 2hod. na STB začaly fungovat i ty 4 nové HD kanály), ale stále mám maximální DL kolem 160-170 Mbit/s. Upload je v pořádku a stabilních 20 Mbit/s. Někdo tu již psal, že mu to zatím jede kolem 150 Mbit/s. Pro doplnění přidávám, že jsem zkoušel pro jistotu direktní spoj pouze přes modem, tedy mimo router a výsledek je navlas stejný. Celou páteř mám samozřejmě na gigabitu a předchozí tarif 120 Mbit/s mi vždy jel bez problémů naplno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník upcman Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 na slovensku 150mbit/s internet ide 120-130mbit/s... kamarat ho ma tak viem ja mam napriklad 50mbit/s ked som volal asi pred 2 tyzdnami na infolinku ze mi vo vecernych hodinach klesla rychlost na 20-30mbit/s povedali mi ze to je maximalna dosahujuca rychlost 50mbit/s, dalej sa ma opytal na co potrebujem, takuto rychlost pripojenia, ked som mu vysvetlil ze mam viac PC v sieti a citim spomalenie pri browsovani, tak mi povedal ze pri pozerani web stranok postacuje aj 1mbit/s download internet. Tych 240mbit/s neverim ze pojde pri plnom zatazeni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sirwimpyix Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 Jak jsem psal, předtím jel 120 Mbit/s naplno, někdy dokonce i lehce přes 120-125 Mbit/s = bylo vidět, že síť měla rezervu. Neřeším otázku, zda taková rychlost je nebo není pro někoho dostačující či zbytečná. Jde mi o to, zda je to takto nastaveno obecně pro všechny schválně, např. proto, že se UPC obává přetížení a zhroucení sítě, když najednou více zákazníků přejde na vyšší tarify a bude tu rychlost průběžně zvyšovat a sledovat zátěž. Nebo zda to takto pomaleji jede jen individuálně mně, případně někomu dalšímu a jiným to jede naplno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 Někdo už tu dával výsledek, že mu to jede na plno, takže obecné omezení to není. Síť může být lokálně přetížena nebo nestíhá zdroj nebo tvoje PC, 240 Mbit/s je přeci jen už docela vysoká rychlost. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sirwimpyix Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 Ano, ale jeden zveřejněný výsledek nemá moc globální vypovídací hodnotu a mohla by to být náhoda, že to zrovna běželo, proto mě zajímaly i názory ostatních. 240 Mbit/s není nic závratného, co by současný HW nezvládal. Osobně ze svého PC v lokální gigabitové síti dosahuji daleko vyšších rychlostí např. v přenosu na NAS, tam problém není. Zdroje ze speedtest.net (Vodafone - Praha, UPC - Brno, Drei.at - Wien) při přístupu z jiných rychlejších sítí než ze sítě UPC také dosahují v tu samou chvíli klidně přes 400 Mbit/s, čili zde také nevidím zádrhel. A je zajímavé, že ten strop se zastavuje vždy okolo 170 Mbit/s a nekolísá to. Tedy pak bych spíš sázel na nějaký schválně nastavený limit na UPC a zajímá mě, zda toto někdo další pozoruje nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PetrS Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 Me to tak bezi porád - problém může být v propustnosti např. routeru atd…. treba zyxel usg 100 nepusti víc než 110 atd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sirwimpyix Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 PetrS: díky za odpověď! Router mě samozřejmě napadl jako první, ale pokud jsi dobře četl můj první příspěvek, tak i po obejití routeru, tedy direktním propoji PC a modemu přes gigabit (Cat.6 kabelem) dosahuji úplně těch samých výsledků, tedy ani routerem to nebude (pro zasvěcené - navíc nepoužívám žádný "home" router, ale poměrně slušný server postavený na OpenSUSE - a i přes něj dosahuji na lokále násobně vyšších rychlostí). Ještě mě tedy napadá samotný modem... mám Motorolu SBV6120E. Je možné, že by to nepropustil samotný modem? Petře, ty máš jaký modem, Cisco? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 Zdroje ze speedtest.net (Vodafone - Praha, UPC - Brno, Drei.at - Wien) při přístupu z jiných rychlejších sítí než ze sítě UPC také dosahují v tu samou chvíli klidně přes 400 Mbit/s, čili zde také nevidím zádrhel. záleží na vzájemnym propojení sítí jinak zrovna vodafone v praze mi přes den ukazuje celkem špatně za to třeba gsnet je perfektní ¨ mám Motorolu SBV6120E tak už víme, kde je chyba arris (ta tvá motorola) má jenom 4 stahovací kanály, takže víc jak teoreticky 200 Mb/s nepustí Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 Koukni se do webrozhrani modemu kolik kanalu ukazuje v polozce signal: http://192.168.100.1/ POdle tohoto fota to vypada jen na 4 kanaly. gallery/image_page.php?album_id=12&image_id=195 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník sirwimpyix Odesláno 8. září 2013 Sdílet Odesláno 8. září 2013 Slamb; tomus: ano, ta Motorola má bohužel jen 4 downstream kanály, tedy zde bude asi zakopaný pes asi jsem marně předpokládal, že při objednávce KK 240+ se operátor UPC koukne do databáze, jaký mám modem a pokud by nedostačoval objednanému tarifu, nabídl by mi výměnu... budu tedy požadovat výměnu modemu.. Víte, co se teď aktuálně fasuje? Cisco nebo Ubee nebo náhodně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.