Přejít na obsah

ftp servery

Návštěvník Retiree

Doporučené příspěvky

Návštěvník Retiree

Po delší době jsem chtěl ověřit rychlost stažením definovaného objemu dat. Bohužel, ftp.karneval je zaheslovaný, ftp.upc server nefunkční. Doporučte nějaké jiné ftp servery. Nebo je chyba u mě?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Nespletl, ftp.karneval vyžaduje heslo... Na mirror.karneval úspěšně bloudím, na ftp.upc jsou testovací soubory definované velikosti (resp. času stažení). Z obou ftp je download prakticky nemožný - řádově 0,5 Mb/s. Je to někde blokované? Podle speedtest.net parametry odpovídají tarifu (60/6)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Retiree

Taky jsem stahoval, kdysi. Teď to nejde... Předpokládám, že stahuju bez problému platí i pro poslední dny a vlastní ftp server je tedy OK. V takovém případě je chyba někde jinde. Aniž bych tomu rozuměl předpokládám, že mohu mít blokované některé porty pro ftp, nebo mohu mít chybu v nastavení routeru, nebo ve firewalu Win, prosím o tipy... Co hledat, co ověřit, co otestovat...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Dragokazov

Zkoušel jsem ve chvíli psaní příspěvku a bylo vše v pořádku. Jako první bych asi vyzkoušel připojit nějaký pc přímo bez routeru a změřit rychlost. Pak se dá dále uvažovat třeba o chybě v routeru, pokud napřímo to pojede správně.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Retiree

Router je po zbytek dne poněkud zaneprázdněn, takže dnes neověřím, takže jsem zatím zkusil přihlášení z příkazového řádku, což nebyl problém, ale pak jsem zřejmě zvolil chybný příkaz get pro domnělé stažení souboru a skončil jsem blikajícím kurzorem:

ftp> cd testrychlosti

250 CWD command successful

ftp> get fiber60_30s.bin

200 PORT command successful

150 Opening ASCII mode data connection for fiber60_30s.bin (235929600 bytes)

Nic dalšího mě momentálně nenapadá...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Retiree

Takže problém lokalizován, dle předpokladu v nastavení routeru, konkrétně funkce QoS, kterou WD nazývá FasTrack Plus QoS.

Router WD MyNet N900, v LAN dále 2 pc, 1 tv, 2 síťové disky WD MyBook. Takže otázka, co vlastně QoS optimalizoval, ale to budu řešit jen v případě, že nastanou problémy. Kromě popisovaného problému s ftp mi QoS nepřekáží...

Díky do Ostravy :diky

Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...