Návštěvník Retiree Odesláno 27. srpna 2013 Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Po delší době jsem chtěl ověřit rychlost stažením definovaného objemu dat. Bohužel, ftp.karneval je zaheslovaný, ftp.upc server nefunkční. Doporučte nějaké jiné ftp servery. Nebo je chyba u mě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dragokazov Odesláno 27. srpna 2013 Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Nespletl sis jen adresu? ftp://mirror.karneval.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 27. srpna 2013 Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Nespletl, ftp.karneval vyžaduje heslo... Na mirror.karneval úspěšně bloudím, na ftp.upc jsou testovací soubory definované velikosti (resp. času stažení). Z obou ftp je download prakticky nemožný - řádově 0,5 Mb/s. Je to někde blokované? Podle speedtest.net parametry odpovídají tarifu (60/6) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dragokazov Odesláno 27. srpna 2013 Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Jo, už chápu jak to myslíš. No tak to nevím já z ftp://ftp.upc.cz/pub/testrychlosti/ stahuju bez problému 80 Mb/s Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 27. srpna 2013 Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Taky jsem stahoval, kdysi. Teď to nejde... Předpokládám, že stahuju bez problému platí i pro poslední dny a vlastní ftp server je tedy OK. V takovém případě je chyba někde jinde. Aniž bych tomu rozuměl předpokládám, že mohu mít blokované některé porty pro ftp, nebo mohu mít chybu v nastavení routeru, nebo ve firewalu Win, prosím o tipy... Co hledat, co ověřit, co otestovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dragokazov Odesláno 27. srpna 2013 Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Zkoušel jsem ve chvíli psaní příspěvku a bylo vše v pořádku. Jako první bych asi vyzkoušel připojit nějaký pc přímo bez routeru a změřit rychlost. Pak se dá dále uvažovat třeba o chybě v routeru, pokud napřímo to pojede správně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 27. srpna 2013 Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Router je po zbytek dne poněkud zaneprázdněn, takže dnes neověřím, takže jsem zatím zkusil přihlášení z příkazového řádku, což nebyl problém, ale pak jsem zřejmě zvolil chybný příkaz get pro domnělé stažení souboru a skončil jsem blikajícím kurzorem: ftp> cd testrychlosti 250 CWD command successful ftp> get fiber60_30s.bin 200 PORT command successful 150 Opening ASCII mode data connection for fiber60_30s.bin (235929600 bytes) – Nic dalšího mě momentálně nenapadá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 28. srpna 2013 Sdílet Odesláno 28. srpna 2013 Takže problém lokalizován, dle předpokladu v nastavení routeru, konkrétně funkce QoS, kterou WD nazývá FasTrack Plus QoS. Router WD MyNet N900, v LAN dále 2 pc, 1 tv, 2 síťové disky WD MyBook. Takže otázka, co vlastně QoS optimalizoval, ale to budu řešit jen v případě, že nastanou problémy. Kromě popisovaného problému s ftp mi QoS nepřekáží... Díky do Ostravy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.