Odesláno 16. ledna 2021 4 roky Adolfe Adolfe proč mu hned nadáváš, když je mimo tak mu to vysvětli, proto si myslím tohle forum je, když je ti to tak proti tak na to neodpovídej, a né hned do trotlů. Jen tak na závěr já nic takovýho taky na škole neměl - probírali jsme vedoucí ůlohu Komunistické strany. 😁 nepropadl jsem, ale nevím všechno, jsem moc rád když mi tady někdo rozumně poradí pokud mám problém nebo nejasnost..... Upraveno 16. ledna 2021 4 roky uživatelem Honza333 1000 Mb/s Jiná služba Komplet CA modul 3x + ac Wi-Fi COMPAL CH7 Liberec
Odesláno 16. ledna 2021 4 roky Ja myslím,že jestli někdo v souvislosti s rozpadem obrazu napíše,že mu obraz kostičkuje nebo čtverečkuje,tak to tady každý pochopi, o co jde.Tohleto je zbytečný hraní se slovíčky - - - - Brno-Kohoutovice
Odesláno 16. ledna 2021 4 roky Ja si jen myslim, ze trvat na vyrazu ctvereckovani je dost prehnane, obvzlast kdyz "kostickovani" opravdu popisuje odborna literatura k DVB-T. Presne takovou reakci jsem cekal. Na stredni jsme taky meli vyraz kostickovani a to nas provesor ucil Elektrotechniku na VSB. Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Odesláno 16. ledna 2021 4 roky @ Honza333 Uveď se do klidu, protože jsem si nevšiml, že bych někomu konkrétnímu nadával. To je akorát ve tvé bujné fantazii, kdy nechápeš psaný text a dosazuješ si k němu vlastní význam :P - - - - -
Odesláno 16. ledna 2021 4 roky Technicky má Adolf pravdu nejsou to kostičky ale čtverečky, ale prakticky se už léta používají oba názvy, jsou už zažité a všichni vědí o co jde, takže asi nemá smysl se zde donekonečna dohadovat co je správně. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 16. ledna 2021 4 roky @ Tube Ten tvůj profesor asi bude pěkný jouda :D , nicméně podobných nesmyslů se objevuje celá řada, např. DVD PAL nebo DVD NTSC (oboje je úplná pitomost) - což ale rozhodně neznamená, že je to v pořádku nebo dokonce, že by se tato fatální neznalost měla omlouvat a ještě pokračovat v její interpretaci. Takže: 2D = čtverečkování 3D = kostičkování - - - - -
Odesláno 16. ledna 2021 4 roky DVD PAL nebo DVD NTSC prosím vysvětlit, nechápu co je na tom za uplnou pitomost 1000 Mb/s Jiná služba Komplet CA modul 3x + ac Wi-Fi COMPAL CH7 Liberec
Odesláno 16. ledna 2021 4 roky PAL a NTSC jsou čistě analogové formáty, takže s nimi digitální DVD (myšleno Digital Video Disc) nemá nic společného. - - - - -
Odesláno 16. ledna 2021 4 roky Přesně, tak řekl jsi to naprosto správně.......... ale oba výrazy se naprosto běžně používají a jsou naprosto běžné, a nikdo se nad tím nepozastavuje, např. v programu na autorizaci videa se pro výstupní formát volí DVD PAL nabo DVD NTSC a nikdo se nad tím nepozastavuje, protože proč se v tom takhle vrtat. Když si koupíš DVD originální tak je to tam taky. Něco podobnýho čtverečkování a kostičkování normální smrtelník to pochopí tak proč to takhle rozebírat. namec potřeboval poradit a né aby jsme mu tady dávali přednášku o správnosti používání výrazů Upraveno 16. ledna 2021 4 roky uživatelem Honza333 1000 Mb/s Jiná služba Komplet CA modul 3x + ac Wi-Fi COMPAL CH7 Liberec
Odesláno 16. ledna 2021 4 roky Běžně se používá spousta nesmyslů, o popisech v softech a na obalech nemluvě, ale v pořádku to prostě není a oprava významu slov má svoje opodstatnění. A komu se taková oprava nelíbí, ať si (_!_) políbí, resp. nemusí to číst :P - - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.