tramin Odesláno 29. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 29. června 2020 No jo, ale jiné 3 vyzkoušené televize na tom místě hrály OK. Každopádně vyzkoušeno, bez změny. Až mám pocit, že mi poslali výměnou tu samou. Což je ale blblost. Citovat 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 29. června 2020 Sdílet Odesláno 29. června 2020 Mal som podobné patálie a doteraz som tiež zisťoval v čom je problém . U mňa bol problém z časti že TV je staršia ako 8 rokov + riešená kompletná výmena kábla pre 2 TV fungujúce na CA modul a výsledok bol že je na vine TV 😔 . Som prekvapený že sa niečo podobné môže stať aj u nového tv 😮. Citovat - - TV Komfort CA modul Svätý Jur Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tramin Odesláno 30. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 30. června 2020 Tak teď jsem zjistil, že normálně hrající programy mají úroveň signálu 66% a kostičkované 78%. Nevím, jestli to má nějakou souvislost a jestli by nepomohl nějaký zesilovač signálu za zásuvkou. Řešit to s techniky UPC je asi blbost, že? Citovat 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 30. června 2020 Sdílet Odesláno 30. června 2020 (upraveno) Znáš to o té chlupaté dece? Ještě si fóru neposkytl informaci, zda onen diskutovaný a již měněný televizor hraje na jiné z tvých tří účastnických zásuvek v domě bez problému (též viz Marek-26). Edit: Jakým přístrojem jsi tu úroveň signálu zjišťoval? Pokud to byl set-top box, pak tím samým set-top-boxem porovnej úroveň signálu na všech zásuvkách. Údaj o úrovni signálu v procentech na různých přístrojích je na dvě věci... Upraveno 30. června 2020 uživatelem Retiree Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tramin Odesláno 30. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 30. června 2020 Tak funguje pouze na jedné ze 3 zásuvek. Ostatní TV fungují na všech.Ale už je jasné, že je to signálem a ne TV. Asi citlivý tuner. Co s tím teď? Dík🤔 Asi jsem na to přišel. Délka, nebo kvalita koaxiálního kabelu. 2m hraje OK, 5m už ne... Citovat 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tramin Odesláno 30. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 30. června 2020 Asi jsem na to přišel. Délka, nebo kvalita koaxiálního kabelu. 2m hraje OK, 5m už ne... Ale bohužel potřebuji těch 5m. Tak nevím, jestli koupit nějaký kvalitnější kabel, nebo bude nutný nějaký zesilovač. Už jsem z toho hotový 😫 Citovat 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 30. června 2020 Sdílet Odesláno 30. června 2020 Rozhodne to stojí za kúpu lepšieho kábla 😔. Tiež som špekuloval z lacnejším z napevno koncovkami a signál bol nakoniec zlý . Lepší kábel a ručne nahodiť alebo priamo v predajni je tiež možnosť. Ak ani to nepomôže skús zavolať servisného technika na premeranie signálu . On už bude vedieť zosilniť signál priamo v rozvodnej skrinke . Citovat - - TV Komfort CA modul Svätý Jur Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 30. června 2020 Sdílet Odesláno 30. června 2020 Přesně tak, místo spekulací a nákupu naslepo nějakých krámů a vyměňování TV bych začal tím, že si zavolám firmu, aby změřila signál, tj. nejenom úroveň, ale i chybovost. Pak bude hned jasno. Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 30. června 2020 Sdílet Odesláno 30. června 2020 Sakra tramín, škoda, že na tohle fórum chodíš už téměř 15 let ... Pochopil jsem, že bydlíš ve vlastním domku, jehož budování jsi byl, minimálně, přítomen, takže by's měl vědět, kde je rozhraní mezi ISP (UPC) a majitelem (tebou?), prostě jak je rozvod signálu po domě vedený. Sice pochybuju, že existuje (za přijatelný peníz) firma, kterou zmiňuje Adolf, ani technici ISP (skuteční technici) nedisponují potřebnými měřidly (např. spektrálním analyzátorem). Ani zdaleka netuším, jak ten tvůj rozvod vypadá, jaké kde jsou použity účastnické zásuvky (průchozí vs koncové), za pokus by stálo zkontrolovat průchozí zásuvky a dotáhnout spoje, podle mé zkušenosti vstupní úroveň signálu obvykle postačuje pro více přijímačů, nežli pouhé tři... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tramin Odesláno 30. června 2020 Autor Sdílet Odesláno 30. června 2020 Tak jsem si nechal v Omku vyrobit na míru kabel i s konektory, ale je to jen o něco lepší. Každopádně je to signálem, takže volám na UPC, ať to přijedou přeměřit. Platím jim, tak nebudu ještě platit někoho jiného. Přece není možné, aby to na 5 metrů nefungovalo. @Retiree 😫 zásuvky jsem kontroloval a dotahoval před 14 dny po malování... 1 Citovat 500 Mb/s 4 GB Komfort Základní STB Vodafone + CA Brno-Líšeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.