Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

T568A a T568B není žádná starší a novější norma... Když chceš křížený kabel, tak na jedné straně T568A a na druhé T568B. když naopak nekřížený, tak se obvykle používá T568B

Odesláno

TIA/EIA-568 was developed through the efforts of more than 60 contributing organizations including manufacturers, end-users, and consultants. Work on the standard began with the EIA, to define standards for telecommunications cabling systems. EIA agreed to develop a set of standards, and formed the TR-42 committee,[3] with nine subcommittees to perform the work. The work continues to be maintained by TR-42 within the TIA.

The first revision of the standard, TIA/EIA-568-A.1-1991 was released in 1991. The standard was updated to revision B in 1995.

První revize standardu TIA/EIA-568 byla v roce 1991 - TIA/EIA-568-A.1-1991. Pak byl standard aktualizován v roce 1995 na TIA/EIA-568-B. (Info z wikipedie). Takže

TIA/EIA-568-B je novější verze normy a byla zavedena proto, že vykazuje v lepší výsledky, hlavně lepší odolnost vůči rušení.

Odesláno

Áčko nebo béčko, fungují stejně. Chyba byla asi v něčem jiném.

Odesláno

pěkný, až na to, že TIA/EIA-568 má 3 revize. TIA/EIA-568-A či TIA/EIA-568-B je úplně něco jiného než T568A a T568B (to bylo už v první verzi TIA/EIA-568, to T značí pravděpodobně twist, tím si nejsem jist).

aby toho nebylo málo, např TIA/EIA-568-C má různé podksupiny TIA/EIA-568-C.1, TIA/EIA-568-C.2,...

Podle tvé logiky by dřív nemohli propojovat pc navzájem tehdy bez hubu, neboť nebyla norma T568B :)

Odesláno

Dík za pomoc. V CZ to je divně přeloženo a proto jsem si to spletl a neviděl jsem tam Bridge mode.

Btw jak udělám abych to měl jak to je (2x ip pro dve PC připojené kabelem od UPC modemu)

+ aby byla možnost vysílat wifi s neveřejnou IP pro TV a telefon? Když to přehodím do router módu zase mi to pokazí IP pro ty počítače.

Tedy musel bych tam nějak navíc zapojit switch?

:diky

Odesláno

Joecz:ani ne tak switch, jako spíš router. Technicky by nebyl problém udělat bridge pro wifi, ale to by nesmělo být UPC :D

až 3 IP adresy máš pouze s rychlosti 120mbits a víc.

Odesláno

Však mám Router od UPC.

Tedy když si koupím router. Je možné nastavit jak píšeš, aby vše co bude zapojeno přes kabel mělo vlastní IP od UPC a vše přes wifi nemělo vlastní IP ?

Já myslel, že možné mít pouze router mód anebo Bridge mód.

Btw je normálně, že ten křáp hřeje jako prase? To topí více jak topení :lol:

Odesláno
až 3 IP adresy máš pouze s rychlosti 120mbits a víc.

Ja si myslim, ze to neni pravda, minimalne 2 verejne IP mi fungujou i na 40mbitu (kterej je sice ted 120, ale pred letni akci to slo taky).

Odesláno

Omlouvam se za OT, k čemu všichni potřebujete více veřejných adres? Vrtá mi to hlavou.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague