Návštěvník Athlon Odesláno 21. prosince 2015 Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) Měl by dát i přes WiFi víc. A testoval bych to na ten jejich Brněnský server. I Brněnský server jsem zkoušel. V ČR je rychlost stejná. Vypnul jsem a zapnul modem tlačítkem vzadu a rychlost stejná. Do včerejška jsem měl smlouvu na rychlost 40+ (40/4), dnes mi aktivovali s novou smlouvou 100+ (100/10) a mám přes Wifi 46/10. (Atheros AR9285 Wireless Network Adapter) přes kabel 95/10. (Realtek PCIe FE Family Controller) Re: xtonda Takže vše je ok. Ještě že mi nedali 200 M. Ani bych to nepoznal. Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem Athlon Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 21. prosince 2015 Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 LAN karta je jen 100 Mbit/s, takže rychlost 95 Mbit je OK, je tam nějaká režie, Wifi karta podporuje pouze jeden stream, takže těch 46 Mbit přes Wifi je taky OK. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Athlon Odesláno 21. prosince 2015 Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Atheros AR9285 Wireless Network Adapter mám verzi 8.0 z 6.11.2009 Na internetu jsem našel 10.0 z 21.8.2015 https://www.atheros.cz/atheros-wireless ... 7&system=5 Dal jsem automatickou aktualizaci, ale prý to z roku 2009 je aktuální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník petrpan Odesláno 21. prosince 2015 Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Ahoj, zkousel jsem trochu hledat, ale nenasel jsem muj problem. Mame od UPC doma tento modem. Vse fungovalo jak ma, ovsem co jsme se s manzelkou vratili po vikendu, wifi nefunguje. K Routeru je pripojeno i PC ethernetem a tam problem neni. Wifi nefunguje = vubec neprodukuje zadny signal (zadny ze dvou notebooku ani dvou mobilu se nepripoji). Tlacitko na strane nic nedela. Predesilam, ze mam za sebou FIT CVUT, ale mohl jsem neco prehlidnout. Sit neni skryta, vse se zda byt nastavene v poradku vcetne zabezpeceni (coz by v tomhle pripade nemelo hrat roli). Dokonce je router schopny oskenovat okolni APcka (hlasi to, ze interference je akceptovatelna). Nema nekdo podobnou zkusenost? Hlavne se to podelalo samo pres vikend, takze by to nemelo byt zpusobene interakci s userem. Jinak zkousel jsem reset wifi i vypojeni z napajeni, cekani 30s a opetovne zapojeni... nepomohlo nic. Diky za pripadne odpovedi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník allien Odesláno 21. prosince 2015 Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 A co reset do továrního nastavení přes menu modemu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 21. prosince 2015 Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 Athlon, ovladač nic nezmění na tom, že AR9285 podporuje pouze tu nejnižší 802.11n konfiguraci s jediným MIMO spatial streamem a z toho v obvyklých podmínkách prostě víc nevymáčkneš, tyto základní adaptéry se sice označují 150 Mbit/s, ale reálně dosažitelná rychlost je těch cca 50 Mbit/s. Předpokládám že to je notebook, vyšší rychlost by ti poskytl wifi adaptér do USB, takový co bude mít vyznačeno 300 Mbit/s. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník petrpan Odesláno 21. prosince 2015 Sdílet Odesláno 21. prosince 2015 A co reset do továrního nastavení přes menu modemu? Nevim, proc me to nenapadlo. Zabralo. Diky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Athlon Odesláno 23. prosince 2015 Sdílet Odesláno 23. prosince 2015 Athlon, ovladač nic nezmění na tom, že AR9285 podporuje pouze tu nejnižší 802.11n konfiguraci s jediným MIMO spatial streamem a z toho v obvyklých podmínkách prostě víc nevymáčkneš, tyto základní adaptéry se sice označují 150 Mbit/s, ale reálně dosažitelná rychlost je těch cca 50 Mbit/s. Předpokládám že to je notebook, vyšší rychlost by ti poskytl wifi adaptér do USB, takový co bude mít vyznačeno 300 Mbit/s. jj notebook lenovo z560 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 23. prosince 2015 Sdílet Odesláno 23. prosince 2015 WiFi modul v NTB se dá většinou vyměnit elegantnější řešení než zacpat USB. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 23. prosince 2015 Sdílet Odesláno 23. prosince 2015 Jenže jednak výměna wifi karty je většinou servisní zásah a jednak šasi nemusí obsahovat druhou/třetí anténu pro dvou či dokonce tří streamovou MIMO kartu. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.