Přejít na obsah

Technicolor TC 7200 zkušenosti

Doporučené příspěvky

Návštěvník kojot486

Tenhle modem/router je totálně děsivý pro trošku náročnějšího uživatele. Při více tcp/udp spojeních (zejména Torrenty) modem začne spojení nad určitý počet (můj tip je tak 100) zahazovat. Tzn. že jakmile stahujete torrenty, a pár jich je nasdílených, tak buďto musíte limitovat tvrdě počet spojení (=je to o dost pomalejší, protože využít pásmo 100MBit při 10 spojeních je téměř nereálné) nebo se vám při stahování nenačte ani obyčejná webová stránka.

Při usínání laptopu a integrované wifi docházelo k odpojení od wifi při probuzení. Pořídil jsem do laptopu tedy USB Dongle wifi 5Ghz, ale zase mi po 1-2 minutách vypadávalo spojení a servery jako stream.cz či youtube.cz přestávali fungovat.

Na nějaké základní použití ten modem/router asi stačí (co byste očekávali za dva litry, taky že jo), ale pokud je člověk náročnější, tak doporučuji udělat to co jsem udělal já - bridge mode.

Když jsem dal modem do bridge módu, za to zapojil linuxový stolní PC s wifi kartou, tak je to nádhera. Na gigabitové lince vidím download čistých 100Mbit a upload cca. 11 Mbit. Wifina s mým SW AP pomocí hostapd funguje naprosto luxusně. Torrenty můžu stahovat při použití 1.000 spojení a u toho v klidu surfovat na youtube či stream a pouštět si videa bez nějakého sekání či vypadávání.

Mám malý počítač co má spotřebu 35W (měřil jsem to), tak ho asi nechám furt zapnutý a budu ho používat i jako router, viditelně je to nejlepší řešení. Stejný počítač mám jako multimediální centrum a všechno. Nejlepší je zvolit Linux, pokud mu člověk rozumí, protože zrovna síťování, routování a softwarový AP je otázka pro profíka nastavení na hoďku. Ve Windows by na to bylo potřeba milión placených aplikací, pokud byste to vůbec rozjeli...

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4017-technicolor-tc-7200-zku%C5%A1enosti/page/49/#findComment-87717
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Ahoj, jaký máte stabilní rychlosti Wi-Fi s tímhle modemorouterem? Mám signál 95+, kanály jsem vybral co "nejdál" od ostatních, bandwith na 20/40 Mhz, žádný šifrování a občas mi to jede krásně 100 Mbit, jenomže to za chvíli spadne na 40-50 a musím si s tím hrát (změnit kanály, přepnout jenom na 20 Mhz a pak zpátky na 20/40) abych tam těch 100 zase dostal... fakt netuším, proč se to takhle přepíná.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/4017-technicolor-tc-7200-zku%C5%A1enosti/page/49/#findComment-88266
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...