Návštěvník janda008 Odesláno 11. září 2013 Sdílet Odesláno 11. září 2013 Zdravím Nevím si rady rychlostí . Mel jsem 120/10 a vše valilo jak má ale aktivovali mi tu jejich bonus rychlost 240/20 a net mi zpomalil na 60/15 mám takový pocit že problém je v signálu ale možná se pletu... Při rychlosti 120 vše jelo tak jak má Nemá někdo podobný problém ? Restarty nepomáhají... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník warman Odesláno 11. září 2013 Sdílet Odesláno 11. září 2013 a zavolat na UPC te napadlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 11. září 2013 Sdílet Odesláno 11. září 2013 mám takový pocit že problém je v signálu ale možná se pletu... signál je v přijatelnejch mezích, jestli spíš neni přetížená lokalita Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. září 2013 Sdílet Odesláno 11. září 2013 Nepouzivas nejaky router ? Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 11. září 2013 Sdílet Odesláno 11. září 2013 Mam stejny problem... z 60 na 120 a jede to pomaleji nez predtim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník janda008 Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 Za modemem mam 1 gbps switch a z něj zapojené pc (1000mb) a wifi router (100 mb) ale tam zakopaný pes nebude. Jinak lokalita Ostrava Hrabůvka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 ale tam zakopaný pes nebude. to už řikalo lidí dokud to nevyzkoušíš v zapojení zásuvka ve zdi - modem - komp, tak tam zakopanej pes je... Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník kuchy Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 Moje zkušenost: počítač přímo do modemu (gigová karta, 5e UTPko, apod.) Praha - Černý Most měl jsem 120/10 modem motorola rychlost odpovidala, testy ukazovaly cca 120/10 - realne stahovani i 16 MB/s takze ten 120 Mbit fakt jel UPC mě přeplo na 240/20 - restart modemu max. 150 Mbit - ok výměna modemu za nový Ubee. Stávající stav: upload 20 bez problému ale down??? 150 Mbit a víc ani ťuk - (stahoval jsem z ftp.upc.cz ten jejich 1.8 Gigivaj soubor rychlost lítala 1 - 8 MB/s takze max. 64Mbit) volám na technickou podporu - chvilka povídání a je to tu: Musíte to zatížit víc! Jak víc? Stahujte pět souborů z toho FTP. - a fakt jo najednou až 28 MB/s (224 Mbit) postupem času stahování, rychlost roste. Zkoušeno pak na více serverch uloz.to hellshare apod. stahuju-li více souborů najednou tak to vyšplhá realně někam k těm 220+/- Ale subjektivní pocit ze zrychlení je teda opačný! Při načítání webové stránky startujete s rychlostí nižší než bylo u předchozího tarifu resp. rychlosti (nastavení modemu). Prodloužení stahování jednoho souboru se mi zdá že je delší o 25% možna i 50%. Můj názor je, že UPC nenasadilo ani tak novou technologii jako úpravu politiky v síti stávajích QoS apod. je prostě divnej. Závěr: víc lidí na stejný lince byť si myslej že maj rychlejší internet není tomu tak. Pro normální serfování a použití šla služba tedy o krok zpět. Má někdo podobný názor? Vypozoroval jste někdo podobné chování? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník janda008 Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 Takže právě jsem volal a bylo mi sděleno to samé co tobě a taky jsem se divil. 5 větších souborů a vytížit linku naplno -> http://mirror.karneval.cz/pub/opensuse/ ... rrent/iso/ a rychlost zhruba odpovídala jinak testováno na prudko s modemem tak i přes switch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 12. září 2013 Sdílet Odesláno 12. září 2013 snad ste si někdo nemyslel, že z jednoho stahovanýho souboru vytěžíte 240 Mb/s já mám sice jenom 100 Mb/s, ale vždycky jich pro účely testování stahuju minimálně 10, aby se předešlo zkreslení kvůli omezení rychlosti serveru na jeden soubor takhle se ale chová většina serverů v internetu... Ale subjektivní pocit ze zrychlení je teda opačný! Při načítání webové stránky startujete s rychlostí nižší než bylo u předchozího tarifu resp. rychlosti (nastavení modemu). Prodloužení stahování jednoho souboru se mi zdá že je delší o 25% možna i 50%. subjektivní pocit je jedna věc, objektivní realita druhá stahování jednoho souboru neni sen, takže se zdát nemůže, od určení rychlosti je v systémovym sledování výkonu měření aktuálního vytížení sítě: ctrl+shift+esc -> výkon každopádně de o něco, co samotný upc těžko ovlivní Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.