Přejít na obsah

TechniSat TechniStar K2 ISIO - nástupce K1


Návštěvník Kodl

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kodl

Zapůjčil jsem si od firmy Omko na otestování jednotunerový PVR-Ready set-top box TechniSat TechniStar K2 ISIO s podporou HbbTV, internetu (otevřený webový prohlížeč s podporou HTML5, ale bez Flash), přehrávání všech možných multimédií (MKV/DivX, atd.) i přes síť (podpora uPnP/DLNA - client).

Detailní specifikace viz "Technische daten" v odkazu výše.

V tématu věnovaném jeho předchůdci jsem slíbil, že napíši první dojmy.

Budu porovnávat s TechniStar K1(měl jsem dříve) a Digit ISIO C (mám nyní).

 

Instalace i automatické úvodní nastavení a naladění všech programů UPC proběhlo bez potíží.

Testoval jsem jej úspěšně s CA modulem SMiT CI+ UPC.

Začnu kritikou - displej je "levný" číslicový, stejně jako u předchozího modelu TechniStar K1. Z toho je poznat nejvíce, že TechniStar je nižší řada. Displej vyššího modelu Digit ISIO C je grafický a zobrazuje názvy stanic.

Obraz se mi zdá subjektivně lepší než u TechniStar K1 (jak při zobrazení SD tak i HD, s nastaveném výstupu 720p). Přepínal jsem střídavě mezi zobrazením stejného programu z TechniStar K2 ISIO a z Digit ISIO C. Kvalita obrazu je s Digit ISIO C srovnatelná, což je dobrá zpráva. U K1 jsem měl ve stejném porovnání dojem z obrazu horší. K2, dle mého názoru, zvládá lépe deinterlacing a upscaling (max. 1080i).

K2 převzal novější a hezčí OSD a EPG z vyšší řady Digit a Digicorder. Stejně tak dálkové ovládání je lepší - stejné jako u Digit ISIO C.

Opět je zde funkce automatické aktualizace dat EPG všech multiplexů každý den v noci, což je výborná funkce. Na dobu stahování dat (cca. 20 minut) se set-top box v noci zapne a pak zase vypne. Stejně jako u K1, i u K2 jde nastavovat časovače nahrávání vzdáleně přes internet.

Stejně jako u K1 lze sledovat nebo nahrávat pouze jediný program. K1 i K2 jsou jednotunerové přijímače a navíc omezení Conaxu neumožňuje dekódovat přes jeden modul dva programy současně. Při nahrávání je možné současně alespoň přehrávat dřívější nahrávky nebo jiná multimédia.

Zkoušel jsem plánovaně (přes EPG) i okamžitě nahrávat i přehrávat HD i SD programy ... i kódované.

Nahrával jsem na flashku formátovanou FAT32, ale fungoval i filesystem NTFS.

Nahrávky šly na PC přehrát a zpracovávat.

Procesor není žádný trhač asfaltu, ale reakce jsou svižné. Pohybuje se ale zřejmě na hranici možností, což je daň za nízkou spotřebu. Je to poznat při používání webového prohlížeče a HbbTV - pomalé, ale celkem použitelné.

iVysílání z HbbTV ČT fungovalo bez potíží.

V internetovém prohlížeči jsem, kromě klasického seznam.cz, úspěšně vyzkoušel "youtube.com/tv" - tedy portál youtube určený pro "zařízení", dřívější "leanback". Běží v HTML5. Ovládání bylo pomalé, ale fungovalo to. Bylo by mnohem rychlejší ovládat YouTube TV portál z mobilu, ale nemám Androidí telefon, který jinak lze s Youtube TV spárovat (viz nastavení YouTube TV).

Flash-video set-top box nepřehrává.

Co se týče přehrávání multimédií - MKV 720p H264/ac3 z USB - bez potíží. Šlo přepínat mezi všemi třemi zvukovými stopami, které jsem ve zkušebním MKV měl. Bohužel, stejně jako u ostatních modelů TechniSat, externí ani interní textové titulky (.srt) v MKV TechniSat nezobrazí a nelze je zapnout. Němci asi tyhle věci nepotřebují

Celkově jsem měl z K2 ISIO dobrý dojem. Prakticky se dá říct, že jde o malé levnější jednotunerové Digit ISIO.

Zatím mám stále set-top box doma, takže pokud někdo chcete vědět něco dalšího, tak se ptejte! Můžu případně i něco konkrétního dle požadavků otestovat.

 

Edit 23.9.2013: S aktualizací SW má prý (dle hotline TechniSat) set-top box získat podporu aplikace MyTechniSat-App, kterou známe z modelů Digit a Digicorder (ovládání a nastavování z mobilního telefonu) a s tím i funkci uPnP/DLNA serveru.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...
Návštěvník Kodl

TechniSat uvolnil novou verzi firmware pro TechniStar K2 ISIO 2.57.0.2-2577c.

Zatím jsem neměl příležitost otestovat.

POZOR! Podle toho, co jsem se dočetl na německém fóru, je vhodné před aktualizací firmwaru zazálohovat nahrané pořady, protože dotyčnému uživateli se po aktualizaci nedařilo staré nahrávky přečíst. Může to být specifikum nahrávky z německé kabelovky, konkrétně v omezeních nahrávek Conax CI+ s použitím karty vložené v integrované čtečce (bez použití modulu), ale ... jistota je jistota!

Doporučuji pro jistotu zálohovat z přístroje i seznam programů, po aktualizaci firmware resetovat přístroj do továrního nastavení a pak seznam programů vrátit.

Ve stejném příspěvku z výše uvedeného fóra se píše, že již funguje MyTechniSat. Má fungovat uPnP Renderer, ale uPnP Server zřejmě ne.

Tu zmínku o MyTechniSat nevím, jak si mám přebrat - že by v novém firmwaru už fungovala i spolupráce s tou smartphone aplikací MyTechniSat App?

Hned jak budu mít čas, také nový fw otestuji.

Ostatní se prosím také podělte o zkušenosti!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Otestoval jsem novou verzi firmware 2.57.0.2-2577c, na kterou jsem upozornil výše.

Vše proběhlo bez problémů.

V nastavení skutečně přibylo menu MyTechniSat, které umožňuje nastavení přístroje pro spolupráci se smartphone aplikací MyTechniSat App. Nemohl jsem to ale otestovat - nemám Androidí ani iOSí zařízení.

V nastavení také přibyla možnost zapnutí funkce "uPnP Renderer". Volba pro zapnutí "uPnP Server" chybí, takže předpokládám, že z TechniStar K2 nelze nahrané pořady streamovat a to ani do MyTechniSat App. Kdo můžete, prosím otestujte!

Nahrávky, i z placených programů, lze bez problémů z přístroje exportovat a např. i dál zpracovávat na PC.

Zdá se mi, že je set-top box celkově i trochu svižnější než s předchozí verzí firmwaru. I menu HbbTV reaguje rychleji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník vitezid

Dobrý den. Lze u Technistaru K2 ISIO uspořádat TV programy tak, jak je mám třeba naladěné na TV?

Asi se programy nedají z flashky přenést do K2 ?

Děkuji Vám za odpověď.

Vitezid

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...