quadra2030 Odesláno 10. července 2020 Sdílet Odesláno 10. července 2020 Nechcem byt ironicky, ale budte radi, ze ten kram vobec akceptuje inu adresu ako 192.168.0.x.. kedze uz je EOL, maximalne sa opravuju kriticke chyby (co toto urcite nie je). 2 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Termitt Odesláno 10. července 2020 Sdílet Odesláno 10. července 2020 před 5 hodinami, tomus napsal: Reset modemu by to přežít mělo, myslím že není důvod aby se po resetu nějaké nastavení samo měnilo. Po resetu modemu nebyl v Port Forwardingu zadny zaznam, zadal jsem vse znova. Take pokud v admin sekci si necham vyexportovat konfiguraci, tak soubor je vzdy stejny, nezavisle na nastavenych forwardovanych portech. Z toho jsem usoudil, ze to restart modemu neprezije a ani neni mozne si je pak obnovit z ulozene konfigurace pri resetu do tovarniho nastaveni... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jenda Odesláno 10. července 2020 Sdílet Odesláno 10. července 2020 před 10 hodinami, Adolf.Shitler napsal: Je sice možné, že to takto jde, nicméně pořád je riziko, že to při nějakém restartu (a samozřejmě resetu do výchozího nastavení) zmizí, což bohužel může udělat i VF na dálku. Mimochodem co je špatného na vlastním routeru? Že má podstatně víc možností? 🙂 Špatné na vlastním routeru je to, že mi neumožní použít IPV6. Nebo se snad něco změnilo?🤣🤣 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 10. července 2020 Sdílet Odesláno 10. července 2020 Akoze nie? Compal predsa podporuje PD (Prefix Delegation) pri DS-Lite.. a kazdy slusnejsi router PD podporuje a dostane vlastnu IPv6 podsiet, dosiahnutelnu z Internetu.. Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zajdee Odesláno 10. července 2020 Sdílet Odesláno 10. července 2020 Pozor, cerny Compal ma PD rozbite. Prefix od nej sice dostanete, ale provoz vam nenaroutuje. Alespon to platilo u verze firmwaru, kterou jsem nedavno testoval ja. Citovat - - - Compal, 3xCA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 11. července 2020 Sdílet Odesláno 11. července 2020 @ Jenda Předpokládám, že každý soudný člověk si od VF vezme veřejnou IPv4, čímž přijde o IPv6 (tu si pak může zařídit třeba přes tunel HE apod.). Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jenda Odesláno 11. července 2020 Sdílet Odesláno 11. července 2020 @Adolf.Shitler Předpokládám, že při tunelu budu mít stále 500Mb pokud vím tak třeba u tunelu nic.cz z 500Mb bylo ani ne 90Mb. A taková pokoutná řešení si navrhujte jinde mě zajímá buď full dual stack a doufám, že i Vodafone dostane rozum a nebo pri jejich slavném DS-Lite použít vlastní router, ale přitom nepřijít ani o IPV6 a taky ne o IPV4. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 11. července 2020 Sdílet Odesláno 11. července 2020 Máš hezké představy, ale měl by ses uvést do reálu. U VF buď IPv6 bez IPv4 nebo IPv4 bez IPv6 nebo jak jsem psal, IPv4 s tím, že si IPv6 uděláš tunelem. Když se ti to nelíbí, tak si vyber jiného ISP, je jich v republice dost :P Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Jenda Odesláno 11. července 2020 Sdílet Odesláno 11. července 2020 @Adolf.Shitler A právě moje představy kazí lidé joko vy kterým stačí něco co funguje tak na půlku. Proto se ani operátoři do nějaké změny neženou. 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 11. července 2020 Sdílet Odesláno 11. července 2020 Bez IPv6 se docela dobře obejdu, takže pro mě služba funguje jak má a nikoliv na půl. A pokud jde o něčí představy, tak to je jeho problém, jaké je má a co mu kdo kazí nebo ne :-) Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.