Návštěvník Bucky Kid Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 Zdravím, je pravda že Vodafone mění protokol a už nebude zpětně podporovat modemy s DOCSIS 3.0? Dnes mi to kdosi volal ale nemůžu o tom na oficiálním webu najít vůbec nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ch@ron Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 Podobný telefonát jsem právě taky absolvoval (ke změně má dojít "v řádu měsíců")... koupený funkční modem můžu hodit do koše a dovolí mi pronajmout si jejich ne za 70, ale se slevou za 50 Kč 😕 Podařilo se někomu s nimi vyjebat a srazit cenu pronájmu ještě níž? Nebo je potřeba pohrozit jako vždy výpovědí služby? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Bucky Kid Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 Hehe, tu "výhodnou" slevu mi nabídli taky. Mám odkoupený modem ještě od UPC a jsem s ním nadmíru spokojen. Vodafone asi vadilo že někteří zákazníci neplatí víc a tak rychle vymyslel tuhle prasárnu (píšu prasárnu protože je to změna samoúčelná, bez navyšování rychlosti nebo rozšiřování funkčnosti). A mimochodem mě říkala ta na drátě že ke změně dojde už v řadě týdnů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 a neni to tak, že vodafonu vadí stará technologie ed3, kvůli který nemůže nabízet vyšší rychlost? 🤔 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Bucky Kid Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 (upraveno) Tak já nevím jestli je vůbec nějaká potávka po vyšší rychlosti. Kolik je asi % zákazníků kterým nestačí 500Mbit? Spíš za tím vidím vyšší poptávku Vodafonu po vyšších cenách. Ono je dost výmluvný už to že ty nový modemy z nějakýho důvodu nejdou odkoupit. Upraveno 15. července 2020 uživatelem Bucky Kid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 poptávka po vyšší rychlosti je přece vždycky, dyť jak dlouho už sou v počítači gigabitový síťovky, pomalu už se začínají rozšiřovat desetigigový 🙂 jinak samozřejmě v zájmu vodafonu je dojit, dojit a dojit, to je jasný 😄 ale pokud si ten modem měl aspoň dva roky, tak na výměně neni nic špatnýho, dva roky pronájmu vyjdou nastejno jako jeho odkup Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 To je nesmysl, momentálně všechny modemy na síti UPC jsou DOCSIS 3.0, takže by Vodafone musel komplet všechny tyto modemy vyměnit. Nejspíš to zkouší na ty co mají starší 8. kanálové modemy (cisco, ubee) a nechtějí se jich dobrovolně zbavit. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Bucky Kid Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 Nemůže existovat ještě jinej standard, proč by modem mohl být nekompatibilní? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpetr Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 (upraveno) Až mi zavolají a donutí mě k tomu tka si nechám snížit rychlost na 100 z 300 a ještě ušetřím. Akorát škoda že ten odkoupený vyhodím, ale zase si za tu dobu na sebe vydělal dost. Edit: Tak je to na 150, v pohodě stačí. Ale všiml jsem si ještě v ceníku tohohle: Snižovací poplatek při snížení internetové služby490 KčPoplatek se uplatňuje v případě snížení stávající internetové služby s rychlostí 150/300/500 Mb/s na internet s rychlostí Neskutečné!!!!! Už fakt neví jak by vyděli. Upraveno 15. července 2020 uživatelem mpetr Citovat Internet 300 - TV Komfort CA modul Ostrava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 15. července 2020 Sdílet Odesláno 15. července 2020 před 1 hodinou, Bucky Kid napsal: Nemůže existovat ještě jinej standard, proč by modem mohl být nekompatibilní? Ano existuje novější standart DOCSIS 3.1, který bude spuštěn možná někdy na podzim, ale to neznamená že okamžitě zanikne starší DOCSIS 3.0, ten tu s námi ještě nějaký čas bude. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.