Návštěvník Nikishek Odesláno 12. října 2020 Sdílet Odesláno 12. října 2020 (upraveno) Dnes jsem od technika UPC/Vodafone zjistil, že podpora Technicoloru nebude. Pouze Compalů. Dále mi bylo řečeno, že přechod potrvá ještě cca asi tak 2 měsíce. No a poslední, co se vyjádřil bylo to, že kdybych si nechal staré nepodporované zařízení, tak mi internet už nemusí úplně správně fungovat, což teda neimplikuje, že internet nepojede vůbec. Takže jsem z toho ještě větší jelen, než dřív. Jo a ještě údajně prý prodej modemů v budoucnu prý zase bude. Upraveno 12. října 2020 uživatelem Nikishek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 12. října 2020 Sdílet Odesláno 12. října 2020 (upraveno) 1 hour ago, Retiree said: 192.168.0.1 vs 192.168.100.1 192.168.100.1 je aktivna vzdy, aj v router mode.. tak je definovane v DOCSIS specifikacii. 1 hour ago, Nikishek said: kdybych si nechal staré nepodporované zařízení, tak mi internet už nemusí úplně správně fungovat Inymi slovami nebudes/nemusis dosahovat plnu rychlost, kedze CMTS bude uprednostnovat (davat vyssiu prioritu) novsie zariadenia (Compal, Arris) voci starym zariadeniam s obmedzenym poctom download kanalov. 2 hours ago, Bucky Kid said: až to ve čtvrtek přepnou na ten gigabit, zrestartuje se s nastavením DOCSIS 3.1? Nestane sa vobec nic.. tvoje zariadenie nadalej pojde v DOCSIS 3.0 mode (kedze vyssi nepodporuje a nema taky hw). Upraveno 12. října 2020 uživatelem quadra2030 Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Retiree Odesláno 12. října 2020 Sdílet Odesláno 12. října 2020 cit.: 192.168.100.1 je aktivna vzdy, aj v router mode.. tak je definovane v DOCSIS specifikacii. 🙂 Což já to nerozporuju, byla to rada (asi nevhodně napsaná) poněkud bloudícímu Bucky Kidovi. Každopádně dík za upřesnění (DOCSIS) ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1woko Odesláno 26. ledna 2022 Sdílet Odesláno 26. ledna 2022 Máte někdo již zkušenost, jak je to s migrací u starých modemů? Mám Cisco EPC3208 a naplánovanou migraci na druhý týden v únoru.. Citovat Premium Super ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 26. ledna 2022 Sdílet Odesláno 26. ledna 2022 @1woko Jestli je prodejní, nechte si ho převést. Jestli pronájmový, tak bych si ho nechal vyměnit, ale převede se též. Proaktivně se nyní již modemy nemění, důležité jsou boxy propojené s internetem, tedy se zpětným zhlédnutím, protože prostředí Horizon bude ukončeno ze strany vlastníka. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1woko Odesláno 26. ledna 2022 Sdílet Odesláno 26. ledna 2022 Je koupený, nechám si jej převézt. Jen si pamatuji diskuze ohledně "nucené" výměny v souvislosti s lepším využitím pásma (kanálů) a přechodu na vyšší verzi DOCSIS. Každopádně moc děkuji za odpověď. Citovat Premium Super ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.lozi Odesláno 26. ledna 2022 Sdílet Odesláno 26. ledna 2022 Já měl vlastní odkoupený spolehlivý ubee evm3230 (parametry +- jako Cisco EPC3208) a přechod na pronájem Compalu mi byl vnucen. Citovat - - - - Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlaťák Odesláno 26. ledna 2022 Sdílet Odesláno 26. ledna 2022 A nezměnilo se něco ohledně (ne)možnosti vyměnit starší Cisco za novější Technicolor? Jeden mi tu leží zbytečně ve skříni a u rodičů jedu na Ciscu. Citovat Basic Red Basic Základní CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 26. ledna 2022 Sdílet Odesláno 26. ledna 2022 @Zlaťák Ne, staré modemy už nejde v systému zprovoznit. Takže ze skříně směr elektroodpad. @marian.lozi U některých modelů/výrobců to bylo nutné vyměnit. Některé modely Cisca také museli být vyměněny, aby šlo službu/zákazníka zmigrovat. @1woko Netýkalo se všech modelů, to by nestihli před jasným datem ukončení podpory ze strany LGI. Ale stejně na to nejspíše dojde. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1woko Odesláno 26. ledna 2022 Sdílet Odesláno 26. ledna 2022 Za mě OK, já nespěchám. Třeba to nakonec vyjde a bude zase možné modem koupit 😀 Citovat Premium Super ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.