Přejít na obsah

Nová TV s CA modulem - nejde ladit digitální stanice

Doporučené příspěvky

Návštěvník hrouda28

Dobrý den, koupil jsem Samsung ue32es5500w a obdržel od UPC CA modul. Do včerejška jsem měl doma 2 TV - z rozbočovače v zásuvce UPC - 1.TV jede i dnes přes STB a druhá jela jen na analogový signál UPC. Tu druhou jsem včera vyřadil a nahradil ji novým Samsungem se zasunutým CA modulem. TV jsem zapojil dle návodu a spustil instalaci, vše probíhalo ok (včetně stažení aktualizací z internetu) až do chvíle, kdy mi TV hlásila že nemá signál či je signál slabý. Vzhledem k tomu, že jsem Samsunga dal na zeď, tak jsem si myslel, že je problém s anténním kabelem, tak jsem použil ten z TV se STB, nepomohlo, tak zpět, také. Samsunga jsem vypnul a zapnul. Pustil jsem se dle nabídky do ladění stanic (vyhledávání od 163,5MHz, rychlost 5000, QAM 64) - výsledkem bylo, že se mi naladilo cca 16 stanic analogových, ale digitální žádná. Během večera jsem TV ještě párkrát zapnul a než jsem znovu zkoušel ladit digitály, tak jsem si všiml, že je na obrazovce hláška o snaze registrovat CI modul.

Takže kromě rad a nápadů, o které vás žádám, mi ještě potvrďte mé předpoklady:

1. ze zásuvky UPC mohu přes rozbočovač mít nataženy dva kabely do TV ze STB a do TV s CA modulem

2. TV (DVB-C) naladí stanice i bez CA modulu (ikdyž to není můj případ)

Teď jsem v práci, ale díky za nápady, které bych vyzkoušel odpoledne.

Návštěvník Retiree

ad 1 Ano

ad 2 Ano

Ladění konkrétního modelu neznám, ale zkus ladit pouze "kabel" (DVB-C, cca 140 tv programů), frekvenční plán najdeš třeba zde nebo zde. Také můžeš odzkoušet kanály, které UPC šíří v DVB-T ("anténa", viz první odkaz).

V jaké kvalitě jsi naladil analog? Nejpravděpodobnější příčinou je vadný RF (anténní) kabel - konektory. DVB je mnohem náchylnější k různým poruchám, tedy náročnější na kvalitu signálu, i když... něco by se naladit mělo.

Možná děláš při ladění chybu, prostuduj návod... Po sjednocení sítě se v UPC používá Symbolová rychlost (SR) již pouze 6900 kS/s, vše je v přehledu.

Návštěvník hrouda28

Kolega mi řekl, že pokud používám rozbočovač v zásuvce, tak je to špatně. Prý anténní kabel mám zastrčit do výstupu STB (1.TV) a ten použít jako zdroj signálu pro nový Samsung. Jinak rychlost byla uvedena těch 5000, ale 6900 jsem našel v návodu pro CA modul na netu, kde je i jiná startovací frekvence 658Mhz. Dík za radu, potřeboval bych už u toho sedět.

Návštěvník radoslavcz

Nedáváš naladit programy pouze analogové ?

Při vyhledávání z kabelu (volba anténa/kabel), ve volbě "síť/úplné/rychlé" volbu "síť" mi to najde vše.

Jinak rozvod mám kabelem ze zásuvky UPC do TV, ve které mám píchnutý rozbočovač a z něj pak táhnu ještě kabel do NTB, kde mi běží DVB-T.

Návštěvník hrouda28

teď už zkouším pouze digitální (analogy už mám:) ). Dále vybírám tu volbu (jsou tam tři jak jsi napsal), která mi umožňuje zadat počáteční frekvenci, rychlost a QAM, ostatní dvě zadání to neumožňují (!)tuším, že je to volba rychlé !

Návštěvník Retiree

Jak jsem napsal, SR 5000 se už nepoužívá, ... Funkčně je jedno, zda umístíš rozbočovač přímo do zásuvky UPC, nebo použiješ rozbočení na STB (zde může nastat problém, nové STB nejsou ve standby režimu pro loop out průchozí), použij řešení, které vyhoví z hlediska umístění přístrojů. Já osobně mám rozbočení na zásuvce UPC a na každé z obou větví další rozbočovače, žádný problém...

Návštěvník hrouda28

Díky moc, už to funguje! Televize jdou z rozbočovače, sken byl proveden s rychlosí 6900 - tedy ne to, co je v přiloženém manuálu. Je to paráda! Takže ještě jednou díky for: retiree a radoslavcz -ahojky, chlapi!

Návštěvník Retiree

Největší problém UPC - pravá ruka neví co dělá levá (pravá: management a public relations, levá: technické zabezpečení). Sjednocení sítí UPC a jejich kmitočtů probíhalo na letos na jaře...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...