Návštěvník Rebkos Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 Zdravím, Chtěl bych si ujasnit, zda uvažuji správně v přípravě sítě v bytě. Ethernet a televizní coaxy jsou rozvedené po bytě v celkovém počtu 6 pro TV (není podstatné) a 6 ethernetů. Všechno je následně svedeno do sníženého stropu k hlavní přípojce UPC. Takže tedy k problému. Tak jak to zamýšlím by byl připojený wi-fi modem Technicolor TC 7200 z něj první tři ethernety a z čtvrtého portu by šel kabel do switche kde by byly zapojené zbylé tři ethernety. S velkou pravděpodobností bude v jednom z pokojů další router (do LAN portu, takže jako další switch + wi-fi extend) na který bude připojená TV, AVR a NASky a ještě bude zajišťovat bezdrátovou konektivitu pro mobilní zařízení pro celý byt. (proč nepoužít wi-fi přímo z upc modemu? Protože někteří členové domácnosti si nepřejí mít wi-fi vysílač v pokoji kde je hlavní UPC přípojka a bude i modem....) Tak tedy, uvažuju správně, pojede to takhle? A taky, zvládne to ten Technicolor? Jakou má propustnost NAT? Vyplatí se mi pak vůbec pořizovat Fiber Power 240+? Pronajmout Cisco nechci, počítá se s tím že to několik let zůstane nezměněno, takže by cena rostla a rostla... A koupit předpokládám nejde? Nebo použít modem od UPC jenom jako modem a koupit nějakej lepší router na a na něj pak ještě hodit switch? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 Od UPC modem, svůj router a pro Wi-Fi dát Access Point(y). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 Pokud by to bylo mozne, tak bych modem Technicolor TC 7200 umistil tam kde planujes dat wifi a namisto modemu dat switch. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Rebkos Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 Ta hlavní přípojka je ve sníženém stropě kde je i místo na několik síťových prvků a tam je třeba také zapojit koax do modemu. Tam kde bude wifi to dát nelze, víceméně je vše hotové a další kabely fakt zasekávat nechci, když už sem si nechal tak precizně srovnat stěny Takže spíš pokusit se sehnat obyčejnej modem od UPC, když to nepůjde tak vzít tedy Technicolor TC 7200, za něj hned hodit třeba TP-LINK TL-WDR3600 a ten používat jako router, za něj ještě píchnout třeba TP-LINK TL-SG1005D aby se pokryly zbývající ethernety. A v té jedné místnosti je potřeba tu jednu ethernetovou zásuvku ještě trochu rozvětvit, takže by byl stejně potřeba další switch, takže tam rovnou hodím třeba další TP-LINK TL-WDR3600 a tím se pokryje zmíněná wifi konektivita. (Jasně, mohl bych zapnout wifi na tom prvním routeru a v té místnosti, kde je třeba jednu zásuvku roztahat pro více zařízení použít jenom levný switch, ale to mi prostě neprojde, protože některé osoby se obávají o své zdravý a já už nemám sílu se o tom dále hádat .... ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 To si seš tak jistý, že zrovna TL-3600 bude fungovat jako pouhý switch s Wi-Fi, když na něm nepoužiješ WAN? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Rebkos Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 Jistý si samozřejmě nejsem. Ale prvořadé je to hlavně poskládat tak, aby se net roztahal do všech ethernetovejch zásuvek a celý to bylo navzájem přístupný. Proto to taky nechci tahat přes WAN na tom druhém routeru. Máš nějaké konkretní zkušenosti? Já se přiznám že se routerem jako switch s wi-fi bez WAN ne.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 Pár routerů od TP-Linku jsem zkoušel pro použití jako switch+Wi-Fi a neúspěšně. Switch ještě ano, ale Wi-Fi už bez šance. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Rebkos Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 Hm, a nějaké kde by to šlo? Ten Tp-Link jsem vybral náhodně hlavně jako router hned za modem kvůli dostatečné propustnosti mezi WAN a LAN při prokládání.. Celkem nic nepreferuji. Klidně můžu dát za modem TP-LINK TL-WDR3600 a pak druhej router vzít úplně jinej. Jde mi hlavně o funkčnost.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lejno Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 V diskuzích na webu dost často někdo popisuje, že to funguje s tím nebo oním modelem, ale obávám se, že to nikdo vyzkoušeno nemá. Osobně bych volil samostatný switch a samostatný AP, to funguje bez debat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Rebkos Odesláno 7. listopadu 2013 Sdílet Odesláno 7. listopadu 2013 Ok. Takže třeba takový Linksys Wireless WAP300N jako AP a třeba další TP-LINK TL-SG1005D jako switch by měli být v klidu... No to se to pěkně prodražuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.