Přejít na obsah

UPC modem/router + 6 ethernetu


Návštěvník Rebkos

Doporučené příspěvky

Návštěvník Rebkos

Zdravím,

 

Chtěl bych si ujasnit, zda uvažuji správně v přípravě sítě v bytě. Ethernet a televizní coaxy jsou rozvedené po bytě v celkovém počtu 6 pro TV (není podstatné) a 6 ethernetů. Všechno je následně svedeno do sníženého stropu k hlavní přípojce UPC.

 

Takže tedy k problému. Tak jak to zamýšlím by byl připojený wi-fi modem Technicolor TC 7200 z něj první tři ethernety a z čtvrtého portu by šel kabel do switche kde by byly zapojené zbylé tři ethernety. S velkou pravděpodobností bude v jednom z pokojů další router (do LAN portu, takže jako další switch + wi-fi extend) na který bude připojená TV, AVR a NASky a ještě bude zajišťovat bezdrátovou konektivitu pro mobilní zařízení pro celý byt. (proč nepoužít wi-fi přímo z upc modemu? Protože někteří členové domácnosti si nepřejí mít wi-fi vysílač v pokoji kde je hlavní UPC přípojka a bude i modem....)

 

Tak tedy, uvažuju správně, pojede to takhle?

 

A taky, zvládne to ten Technicolor? Jakou má propustnost NAT? Vyplatí se mi pak vůbec pořizovat Fiber Power 240+?

 

Pronajmout Cisco nechci, počítá se s tím že to několik let zůstane nezměněno, takže by cena rostla a rostla... A koupit předpokládám nejde?

 

Nebo použít modem od UPC jenom jako modem a koupit nějakej lepší router na a na něj pak ještě hodit switch?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Ta hlavní přípojka je ve sníženém stropě kde je i místo na několik síťových prvků a tam je třeba také zapojit koax do modemu. Tam kde bude wifi to dát nelze, víceméně je vše hotové a další kabely fakt zasekávat nechci, když už sem si nechal tak precizně srovnat stěny :D

 

 

Takže spíš pokusit se sehnat obyčejnej modem od UPC, když to nepůjde tak vzít tedy Technicolor TC 7200, za něj hned hodit třeba TP-LINK TL-WDR3600 a ten používat jako router, za něj ještě píchnout třeba TP-LINK TL-SG1005D aby se pokryly zbývající ethernety. A v té jedné místnosti je potřeba tu jednu ethernetovou zásuvku ještě trochu rozvětvit, takže by byl stejně potřeba další switch, takže tam rovnou hodím třeba další TP-LINK TL-WDR3600 a tím se pokryje zmíněná wifi konektivita. (Jasně, mohl bych zapnout wifi na tom prvním routeru a v té místnosti, kde je třeba jednu zásuvku roztahat pro více zařízení použít jenom levný switch, ale to mi prostě neprojde, protože některé osoby se obávají o své zdravý a já už nemám sílu se o tom dále hádat :D .... )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Jistý si samozřejmě nejsem. Ale prvořadé je to hlavně poskládat tak, aby se net roztahal do všech ethernetovejch zásuvek a celý to bylo navzájem přístupný. Proto to taky nechci tahat přes WAN na tom druhém routeru.

 

 

Máš nějaké konkretní zkušenosti? Já se přiznám že se routerem jako switch s wi-fi bez WAN ne..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Hm, a nějaké kde by to šlo? Ten Tp-Link jsem vybral náhodně hlavně jako router hned za modem kvůli dostatečné propustnosti mezi WAN a LAN při prokládání..

 

Celkem nic nepreferuji. Klidně můžu dát za modem TP-LINK TL-WDR3600 a pak druhej router vzít úplně jinej. Jde mi hlavně o funkčnost..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

V diskuzích na webu dost často někdo popisuje, že to funguje s tím nebo oním modelem, ale obávám se, že to nikdo vyzkoušeno nemá. Osobně bych volil samostatný switch a samostatný AP, to funguje bez debat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Rebkos

Ok. Takže třeba takový Linksys Wireless WAP300N jako AP a třeba další TP-LINK TL-SG1005D jako switch by měli být v klidu... No to se to pěkně prodražuje :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...