Přejít na obsah

Jaký vlastní wi-fi router k modemu UPC

Doporučené příspěvky

Návštěvník zobin

Teda sory, ale ze bys tady hazel perly jsem si nevsim. Za cenu toho airlive mas tp link 2t2r s dvojnasobnou prenosovou rychlosti, dvojnasobnou pameti a moznosti alternativniho fw. Nemluve o tom, ze ty wr841n jsou nejmin o stovku levnejsi :) Instaloval jsem tech wr741/841 tak mozna pres padesat, tri jsem znicil pokusama s firmwary a jeden chcip na strese, protoze do nej zateklo po kabelu. Ani jedna reklamace nebyla problem. Jinak to jsou drzaky, co jsou v provozu 24/7, nechcipou, nehrejou, nezerou, proste parada :salut:

• po měsících...
Návštěvník mjarek

Mám rychlost internetu 240 Mb/s a chci si zapojit Wifi router aniž by se mi snížila propustnost. Mám tento typ: ASUS RT-AC68U. Poradíte mi zda je tento router vyhovující?

Upraveno uživatelem Návštěvník

Jo, ten by to měl zvládnout, rychlostí wifi (podle testu na cnet udělá až 500 Mbit/s) i výkonem jako router. Samozřejmě i na klientské straně musíš mít odpovídající wifi adaptér.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Návštěvník YABAKA

Přes WiFi může na 240 Mbps akorát zapomenout, to by dosáhnul leda v naprosto ideálních podmínkách a ještě s přijímacím zařízením tak metr od routeru. Ale ta recenze (jestli máš na mysli tuto:

) je srandovní, ten dealer mele jak když Horst Fuchs prodává mlejnky :D

Videorecenze nesnáším, myslel sem toto http://www.cnet.com/products/asus-rt-ac ... -router/2/ a zde http://www.cnet.com/products/linksys-wr ... -router/2/ podobně výkonný model (ve srovnání je i ten Asus), píší short range cca 520 Mbit/s, long range cca 330 Mbit/s jak u toho Asusu tak u Linksysu WRT1900AC.

Mě 450 Mbit N wifina na 5 GHz dá při kopírování souboru přes Sambu skoro 190 Mbit viz. příloha, občas to zakolísá, ale pod 150 - 160 to nikdy nejde, dostal sem se i na 200 a není to ve stejné místnosti, 1,3 Gbit ACčko už jen proto, že používá dvojnásobné pásmo, by ve stejných podmínkách dalo minimálně dvojnásobek, čili výsledky v té recenzi nejsou nesmyslné a ty rychlosti jsou dosažitelné.

Clipboard-1.png.645af44306ef1df9963526afc937a313.png

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Návštěvník YABAKA

Je to dosažitelný v ideálních podmínkách. A ty prakticky nejsou. Skoro nikdo třeba nenapíše, že když má router pouze MIMO a ne MU-MIMO, tak v momentě současnýho připojení víc klientů se rychlost automaticky snižuje, takže nějakých 450 je pak leda na papíře a v reálu prd. Vůbec ta současná móda mít všechno bezdrátový je nějaká ujetá, kabel je prostě kabel a bezdrát si nechat leda k tabletu nebo mobilu na net.

YABAKA, jak sem uvedl, já těch rychlostí dosahuju zcela prakticky v panelákovém bytě.

mjarek, a teď to máš zapojené jak? Ten router má Gbit porty a poměrně slušný procesor i paměť, takže běžný provoz by měl bez potíží stíhat, samozřejmě pokud se budeš snažit to zahltit třeba masivním torentěním, tak to asi zahltíš.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Návštěvník mjarek

Teď používám router TP-LINK TL-WR1043ND. Jenže jsem si nechal zrychlit internet ze 120 Mb/s na 240 Mb/s a zjišťuju, že po kabelu do síťové karty mi jde jenom 145 Mb/s. Tak se rozmýšlím jestli si mám koupit router ASUS RT-AC68U. Abych nevyhodil téměř 5000 zbytečně.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...