Přejít na obsah

Mám připojení 5Mb/1Mb a bohatě mi to stačí

Doporučené příspěvky

Návštěvník vladaron

Zakládám toto téma k diskuzi o tom, jestli má smysl mít rychlé připojení k internetu.

Já mám download 5Mb per second, a upload 1Mb per second.V počítači mám nainstalovaný program na sledování provozu sítě.

Takže mám pořád informaci o tom kolik dat právě stahuji, a kolik posílám.S internetem úplně normálně pracuji, to jest otvírám

různé stránky, stahuju různé soubory, a to jak programy, tak hudbu i filmy.Občas se dívám na různé internetové televize,

a nastavuji si to největší rozlišení co ty televize nabízejí, například server České televize nabízí 720 pikslů.To samý na Youtube

tam si nastavím HD.A všechno mi jde v pohodě a nikdy nepřekročím download 5Mb. Používám také torrenty a stahuji i velké

soubory, třeba DVD 9 Gb, a totéž i uploaduji, a běžně dosahuji v brzké době ratio přes 1.Za asi tři roky, co mám internet, jsem

již stáhl tolik hudby a filmů, že mám zaplněných asi 10 1Terovejch disků, a stále přikupuju nový, a dneska už nevím co stahovat.

Takže mi řekněte proč bych si měl zavádět rychlejší internet a zbytečně to platit. Teďkonc platím 299Kč měsíčně , a mám v tom internet

5/1, a televizi Kombi klasik, kde mám asi 50 základních programů, a jeden balíček zdarma navíc , napořád.

Takže zkuste mně přesvědčovat abych si platil rychlejší připojení.

Upraveno uživatelem vladaron

Kazdy ma jine naroky na rychlost internetu, kdo ma doma jen jeden pocitac, nestahuje velke soubory z rychlych serveru, neposila vetsi mnozstvi fotek, nebo videa treba na youtube, nebo soubory FTP, tak muze byt celkem spokojeny a zrejme byl ani nezaznamenal rozdil mezi 5/1, 30/1 nebo 120/10.

A jednotky to je vecna diskuze 1MB = 8 Mb, takze bacha na to.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Nevidím důvod tě přesvědčovat k rychlejšímu internetu, když ti ten tvůj vyhovuje. Pro mně je zase vyhovující rychlost 240 Mb/s. Rád se kouknu na film v dobré kvalitě, takže stahuju většinou ripy co mají 15 - 20 GB. Film si vyberu, jdu si udělat kafe a jelikož to z těch serverů lítá při stahování víc souborů najednou dohromady tak 25 MB/s tak to mám za pár minut doma. V době, kdy se dat přenáší i v běžném provozu na internetu čím dál víc, je pro mě prostě lepší si připlatit pár stokorun a mít komfort odpovídající roku 2013.

• 500 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komplet
  • HD Mediabox
  • Praha Modřany
.. jestli má smysl mít rychlé připojení k internetu...

..Teďkonc platím 299Kč měsíčně , a mám v tom internet 5/1, a televizi Kombi klasik..

Takže zkuste mně přesvědčovat abych si platil rychlejší připojení.

Smysl rychlejšího připojení k Internetu má pro toho kdo ho využije.

Babce s dědou stačí bohatě na čtení emalů či zpráv i 1 Mb/s.

A pokud se chlubíš cenou, tak Tě musím zklamat. Lze mít dvojnásobně rychlejší připojení ( 10 Mb/s ) i s tou televizí i s cenou za pronájem modemu ( 50,- Kč ) za nižší cenu ( kterou uvádíš - 299Kč ) a taky na pořád. Vlastní zkušenost.

• 150 Mb/s
  • -
  • Start
  • TC7200 (bridge mod), Router Asus RT-AX55
  • Litoměřice
Návštěvník vladaron

Jo o té možnosti mít připojení 10/1 vím, a zkoušel jsem to, ale jednatelka od UPC mi řekla, že je to pouze

pro nové účastníky, a je to za 200Kč, jenom internet.To bych se musel odhlásit, což by trvalo měsíc výpovědní podmínky,

a pak se znova přihlásit.Já jsem si ale modem i CI+ modul odkoupil, ale oni při novém přihlášení by mně museli znova

aktivovat modem, a znova spárovat CI+ modul s novou kartou, a to bych jim to tam musel nejdřív poslat aby to udělali,

a pak mně to přinesli.A to je tak složité, že při jejich nespolehlivosti by se to někde stratilo, a než bych to z nich vydoloval,

tak by uběhlo třeba půl roku, a to se mi zrovna nechce podstupovat tohle martýrium.

Návštěvník upcman

vladaron ja som mal este pred pol rokom 25mb internet a presiel som na 50mb a rozdiel v rychlosti na 1pc citim, je to cititelne v prospech 50mb internetu. Neexistuje ked mam stranku kde je vela reklam a flashu 25mb internet proste mne nestacil. Co sa tyka uploadu ten mi ani teraz nestaci, staci ze nieco uploadnem a proste to trva, mam taky upload ako ty download.

• po měsících...

Kolegové, aktuálně využívám 5/512 za 249,- - během měsíce mi to mají navýšit na 10/1. Ve věrnostním portfoliu mají v aktuálním i novém od března pouze 5/1.

K dotazu: Internet využívám na běžné prohlížení webu, příležitostně sledování online TV a pořadů z archívu (občas se to sekne, mrzne, pak rozjede - chápu, je to rychlostí, ale nic nesnesitelného), občas si stáhnu film (trvá déle, ale jsem v penzi, takže to neřeším, jestli se to stáhne za hodinu nebo za kratší dobu).

Pocítím v tomto využívání rozdíl při použití 5/1 a 10/1? Jde mi o to, že jakmile mi navýší rychlost na 10/1 za 274,- + modem 70,- tak na nižší cenu se nedostanu. V novém ceníku je 10/1 v starších tarifech a za nižší cenu jsem jej nenalezl. V aktuální věrnostní nabídce je 5/1 za 200,- + 70,- Kč modem. Zmínil jsem se v jiném vláknu, aktuálně mám TV a telefon. TV budu rušit, telefon si ještě nechám, internet ponechám od UPC a nebudu řešit změnu dodavatele, když i k telefonu je třeba používat modem. Pečlivě jsem zvážil +- změn a UPC ponechám, ale jde mi o cenu, abych snížil náklady. Je mi 70 a každá ušetřená stokoruna je pro mě dobrá. Telekomunikace a věci kolem sleduji, pravda ne všemu rozumím, ale od toho mám ústa, abych se zeptat, spíše napsal tady. :)

Děkuji.

Návštěvník single

Taky jsem optimalizoval. Nejdřív výpověď na všechny služby, dva dny po vrácení modemu jsem objednal na stabilniinternet.cz 10/1 za 200,- Mezitím jsem na Aukru pořídil modem Cisco s Wi-Fi za 500,- plus VoIP bránu taky za 500,- Platím tedy měsíčně 200 + co provolám na VoIP Odorik. TV běží zdarma asi 25 programů.

Zatím to stačí ale protože jsem plátce DPH, uvažuju o Business balíčku Optimum 140/20 za 478,- (cena bez DPH, úpis na 2 roky).

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...