Přejít na obsah

Problém s instalací CA modulu technikem UPC


Návštěvník pendy

Doporučené příspěvky

Návštěvník pendy

Tak se mi konečně povedlo ke mně dostat mého známého s jeho CA modulem a vyzkoušet ho v mojí TV LG37LH5000, která není podle UPC kompaktibilní s jejich CA moduly (proto údajně nefunguje ten modul, co mi přišli jejich "servisáci" nainstalovat). A světe div se! Televize modul v pohodě pozná, vyčte z něj i informace o něm a modul s vloženou kartou dekóduje připlácené programy.

Takže teď mě čeká asi to nejtěžší: jednak vyreklamovat modul, který mi tito "servisáci" přišli nainstalovat, za nový a hlavně funkční a jednak dostat z nich na základě výše uvedené skutečnosti i těch 806,- Kč za 2 tzv. "Placené servisní výjezdy" po 403,33 Kč, protože ty by se podle ceníku měly správně účtovat pouze "V případě, že závada nebyla nalezena na zařízení poskytovatele". Předpokládám, že uznají, že jejich zařízení závadné bylo a tudíž neměli právo zásahy účtovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník pendy

Já už jsem to vysvětloval v prvním příspěvku. Ten první technik vůbec neuměl naladit kabelové pásmo (o specialitě LG - Finsko nebo Švédsko) neměl ani tušení, resp. vymlouval se, že už je dlouho nedělal. Takže pouze v TV pásmu (UHF a VHF) naladil analogovou nabídku a asi 30 programů z DVB-T, které nabízí UPC. Vůbec mu nevadilo, že žádný z těch programů není zakódovaný, zastrčil modul, řekl, ať počkám 30 minut a "že to naskočí" a odešel. Co ale mělo naskočit, si nechal pro sebe. Ani si v TV menu nezkontroloval, jestli TV ten modul vidí. Myslím si, že ten ani netušil, jestli ten modul je vadný nebo ne.

Každopádně za zastrčení (jak se prokázalo až později) vadného modulu a naladění úplně jiných programů si řekl 403 Kč!

Ten druhý technik po mé urgenci na tel. lince UPC přišel za 3 dny a už aspoň uměl naladit to kabelové pásmo, takže už tam bylo vidět těch cca 140 kódovaných i nekódovaných programů. Také ho ale nenapadlo si v TV překontrolovat, jestli TV s modulem komunikuje (nebo prostě ignoroval, že nekomunikuje, já mu do svědomí nevidím). Závěr byl stejný: "Nechte to běžet cca 1/2 hodiny a ono to nenaskočí". Nenaskočilo.

Ty jsi již v dřívějším příspěvku řekl, že technici nemusí znát všechny televize. Já jsem si mohl vybrat mezi zasláním modulu poštou a odbornou instalací (placenou). Vzhledem k tomu, že jsem se na to necítil, a měl jsem strach o záruku, způsobenou neodbornou instalací modulu, tak jsem se skřípajícími zuby souhlasil s tou dražší variantou. Jestli myslíš, že pouhé zasunutí (mrtvého) modulu do TV stojí za 403,- Kč, tak mně se to zdá dost drahé. Já jsem předpokládal i nějaké vyzkoušení a ne loučení se slovy: "ono to za půl hodiny naskočí" s nadějí, že už mne v životě neuvidí, protože by se museli oba stydět za něco takového vzít peníze!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten první technik vůbec neuměl naladit kabelové pásmo (o specialitě LG - Finsko nebo Švédsko) neměl ani tušení

Tyhle starší TV neměly pro naší republiku oficialně kabelový tuner. Důvody tu nebudu popisovat - je to na delší povídání. To, že to jde přes navolení cizího státu vůbec neznamená, že jakýkoli technik to měl za povinnost vyštelovat a vůbec se v tom hrabat. Ten technik byl ještě moc laskav., on ti měl říct, že tahle televize neumí českou kabelovku, nemá oficialně kabelový tuner (a měl by pravdu). On ti měl dát ten modul s kartou do ruky a starej se.

Pokud budeš vyžadovat vrácení peněz za přivolaný servis techniků, ač si byl dobře seznámen s tím, že pro český trh nemá tato TV kabelový tuner, tak se se zlou potážeš.

  • Super
  • Red Basic
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, Vodafone TV Premium
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník pendy

Já ale ještě jednou opakuji: Kdybych si tam chtěl modul strčit sám, tak si ho nechám poslat poštou! Já jsem ho ale chtěl odborně nainstalovat, pod čímž si představuji alespoň ho přezkoušet a ne jen tvrdit, že je vyzkoušen! Dle názoru UPC je zatím modul v pořádku a chyba je v TV! Alespoň tuhle věc by člověk od toho technika čekal. A jestli si člověk, který se tím živí, neumí v celkem standardní TV najít informace o CI, tak proč tuhle práci dělá? Já jsem laik, který měl doposud jen settopbox a TV sloužila jen jako monitor připojený přes SCART. Proto jsem chtěl odborníka, který se v těch věcech vyzná (a za ty peníze by asi měl, nebo už chci proboha za ty peníze moc?).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dandys74

Ne, nechceš, rozhodně bych od jakéhokoli placeného technika očekával, že alespoň zkotroluje že TV vidí modul.

Dokážu pochopit, že nezná všechny TV, ale kontrola zda modul komunikuje s tv by měla patřit k naprostému základu, co by ten technik měl "při odborné montáži" udělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení, jak vidím, udělala jsem chybu, když jsem si myslela, že po zakoupení televize LG 32 LN 575S, která má zajímavé parametry si užiju hezký poslech vánočních pořadů. Od 17.12., kdy jsem si objednala technika, aby mi vyměnil STB, užívaný pro příjem analogové televize od UPC, za CA modul,doporučený chytrými hlavami v UPC, mi televize nehraje a stojí v obýváku. Zkušenosti s techniky od UPC máme asi všichni stejné. V podstatě byl během pěti minut pryč s tím, že za tři až čtyři hodiny bude všechno běžet. Samozřejmě za ten poplatek je to částka vyšší než za operaci mozku. Odebral STB a vložil CA modul s kartou. Je to CA modul CONAX od firmy SmiT. Byla jsem zoufalá, když ani po šesti hodinách nic běžet nezačalo. Okamžitě jsem volala na UPC - několikrát, celé odpoledne. Ty pitomosti, co jsem si vyslechla jako důvod, proč to neběží by nevymyslelo ani malé dítě. Protelefonovala jsem moc peněz, protože jsem se nechtěla vzdát. Jedna slečna mi poradila, abych vrátila modul a vzala si místo toho STB za 49,- Kč měsíčně - ten, který jsem vrátila, protože s televizí nekomunikoval. Další moudrá hlava mi sdělila, že to není jejich problém, ale problém mého dálkového ovladače od televize a že je to vina LG. To už jsem nemohla. Obrátila jsem se ze zoufalství na LG. Tam mi sdělili, že další argument, který v UPC uvádí, že televize nemá rozhraní Cl +, ale jen Cl je nesmysl a není to pravda. Poradili mi, jak ladit, i to, že vhodnější by byl jiný typ CA modulu, který ale UPC, jak jsem zjistila, nedodává. Přestože jsem postupovala přesně podle jejich návodu, televize nehraje. Protože už jsem nechtěla volat, poslala jsem na zákaznickou službu LG mail - bez odpovědi. Současně několik reklamací na UPC - s odpovědí automatu. Čas běží, televize nehraje, tak budu muset rychle přes problémy s dopravou televizi vrátit, dokud to jde. Jakou jinou ale vybrat, aby to nebylo stejné. Jak je vidět, UPC zaměstnává samé moudré hlavy. Nemáte někdo zkušenosti s televizí 40 Samsung UE 40F6200?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Citace: ...aby mi vyměnil STB, užívaný pro příjem analogové televize od UPC...

I STB slouží k příjmu digitální televize, v tomto případě kabelové DVB-C.

LG neznám, ale jsi si jistá, že máš v tv navolený kabelový tuner (DVB-C, kabel, cable)??? Obvykle volba Anténa nebo Kabel.

Pokud máš správně navolený kabelový tuner, někde v menu tv je také informace o CA modulu (hledej v manuálu). Tv musí CA modul detekovat, tedy "vidět", tzn. příslušná položka nesmí být zešedlá... Může být pojmenována třeba Běžné rozhraní, CI (Common Interface).

Nicméně, pokud je správně navolený kabelový (DVB-C) tuner, měl by tv naladit cca 140 tv programů i bez vloženého CA modulu. CA modul slouží jen a jen k dekódování zakódovaných programů.

Pokud tv oněch 140 tv programů naladí a je možno sledovat pouze nekódované programy, je chyba v CA modulu (chybně vložený do tv, dosud nespárovaný se Smart (předplacenou) kartou

 

Edit (nalezeno v manuálu):

SMART ➾ Nastavení ➙ NASTAVENÍ ➙ Informace CI

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...