Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Co stojí za technickými důvody změny IP může odpovědět jedině nějaký technik od VF, pokud to není čistě interní záležitost. Teoreticky taky může jít o snahu přimět část uživatelů s dynamickou IP ke koupi pevné, ale to je pochopitelně jenom spekulace.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

No jak uz jsem psal - kdyz posilaji email kvuli ptakovine typu 5-minutovy vypadek a restart routeru v nedeli ve 3 rano (coz je 99% uzivatelu uplne u prdele), tak by taky nikomu ruka neupadla, kdyby utrousil informaci (treba i jen na diskusnim foru... kdyz uz tady trousi absolutne nezajimave ptakoviny jako tiskove zpravy). To je cely. O nic jinyho nez o krapet slusnosti a zdravyho rozumu mi neslo.

No a vlastne je to cely uplne zbytecna diskuse, protoze uz delsi dobu vime, ze jde o chybu, ne o featuru... takze tady akorat vsichni ztracime cas planejma diskusema... 😛

Odesláno

Ahoj, prosim o vysvetleni k cemu je dobra pevna IP domacim uzivatelum?

• 1000 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Start
  • Vodafone Station
  • Praha
Odesláno

I home user si může provozovat třeba NAS s rodinnými fotkami a videi, přičemž obsah lze pak sledovat kdekoliv na světě přes FTP.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

I skladník ve šroubárně si může přečísti Vergilia v originále.. sorry, ale nedalo mi to 🙂

No a ked uz z celeho internetu, tak radsej SFTP/SSH, HTTPS alebo najlepsie VPN na ten domaci NAS.

Upraveno uživatelem quadra2030

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

Také mám doma NASku a když se mi změní IP tak si budu muset namapovat NASku znova protože se jí změní také IP je to tak? To je jediná nevýhoda dynamické IP?

Upraveno uživatelem Farkpoint

• 1000 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Start
  • Vodafone Station
  • Praha
Odesláno

Pokial pristupujes na NAS cez IP adresu, ano.. ak cez FQDN (mas registrovanu nejaku DDNS sluzbu a klienta na NAS, ktory sleduje zmeny verejnej IP), tak nemusis nic menit..

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

Dluzno dodat, ze DDNS sluzby samozrejme poskytuji pouze JEJICH domenove nazvy typu blablabla.no-ip.com, takze to nelze pouzit ve spojeni s "lidskymi" ci "nomalnimi" vlastnimi domenami jako mojedomena.cz, apod. s vlatnimi DNS zaznamy. Ty je potreba si prave pri zmene IP opravit hezky vlastnorucne.

Odesláno

Není nutno nic měnit ručně. Na NAS můžu mít nastavenou aktualizaci libovolné domény u DDNS  služby (tj. třeba tu blablabla.no-ip.com) a pak tuto (blablabla.no-ip.com) zavednou v CNAME záznamu u své domény (tj. např. nas.mojedomena.cz CNAME blablabla.no-ip.com.). Jak prosté.

Odesláno

Ja to mam řešené taky přes DDNS u no-ip. Dělam webovky a beta verze stránek mam u sebe doma. 

Na routeru od Asusu mám nastavený spojeni s no-ip a na na koupené doméně mam CNAME záznam směrovaný na tu od no-ip. 

A když dělám nové stránky tak jen přidám nový záznam. Zádnou IP neřeším, i kdyby se mi měnila 3x denně.

EDIT: Koukam, ze byl nekdo rychlejší 😄

Upraveno uživatelem Sparrow

• Super
  • Red Basic
  • Základní
  • CA modul, Compal CH7465
  • Praha 10

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague