Návštěvník zobin Odesláno 13. prosince 2013 Sdílet Odesláno 13. prosince 2013 Ahoj, upc ma na vyber mezi 2 modemama bez wifi - ubee, nebo cisco, ale nikde jsem nenasel spotrebu, kterej si vybrat, samozrejme chci ten s nejnizsi. Muj TP link s openwrt zere cca 4W, ale je uplne studenej, kabelove modemy, co jsem videl, svinsky hrejou a trafa taky Nemerili jste to nekdo, nebo nemoh by mi to nekdo precist ze stitku, jestli to tam je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník warman Odesláno 13. prosince 2013 Sdílet Odesláno 13. prosince 2013 já nevím, ale není skoro jedno, jestli za rok zaplatíš 400 nebo 440kč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 13. prosince 2013 Sdílet Odesláno 13. prosince 2013 Modem Ubee EVM 3236 ma na stitku 12V, 1A = ze bere 12W Router TP-Link co tu mam bere 9V, 0.85A, coz je sice min jak modem, ale na pohmat topí vic. Modem Cisco 3208 bere 15V, 1A = 15W. http://static.kupindoslike.com/Cisco-EP ... 225313.jpg Rozdil 3W dela cca 135 Kc za rok na spotrebe. Ale je to jen papirovy odhad, lepsi by bylo to zmerit nejakym merakem. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Dragokazov Odesláno 13. prosince 2013 Sdílet Odesláno 13. prosince 2013 U Cisca mohu během víkendu změřit reálnou spotřebu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Speedy Odesláno 13. prosince 2013 Sdílet Odesláno 13. prosince 2013 (upraveno) U napájení mého modemu Cisco EPC3212 jsem změřil spotřebu 8W. Edit: Dle orig. příručky má Cisco EPC3212 udávanou spotřebu ~9.6 W Upraveno 14. prosince 2013 uživatelem Speedy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 14. prosince 2013 Sdílet Odesláno 14. prosince 2013 Dle orig. příručky má CISCO EPC 3208 spotřebu 5,8 W (Vstupní napětí 15 VDC Spotřeba energie ~ 5,8 W) Input Voltage 15 VDC Power Consumption ~ 5.8 Watts Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 14. prosince 2013 Sdílet Odesláno 14. prosince 2013 Uz se to tady jednou resilo: viewtopic.php?f=1&t=3996&p=59228#p59228 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník zobin Odesláno 23. prosince 2013 Sdílet Odesláno 23. prosince 2013 Dekuji. Mne nejde jen o to, jestli mam zaplatit 200, nebo 400Kc rocne, ale take kolik co2 zbytecne sezeru na vic Ono jsem stejne zjistil, ze si stejne nemuzu vybrat, pry se musim smirit s tim, co mi prinese technik Dostal jsem cisco 3208 a zda se, ze jsem dopadl jeste dobre, i kdyz topi hodne. Skoro se mi tem peti wattum nechce verit, ale podle mereni "lepsiho" to vypada, jako ze by to mohla byt pravda. Musim si nejaky takovy digitalni wattmetr poridit. Kde si ho koupil, speedy? Chtelo by to nejakou akci v lidlu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 23. prosince 2013 Sdílet Odesláno 23. prosince 2013 Měřič spotřeby z akce v Lidlu za 300 Kč mám a má takové tolerance přesnosti, že pro měření malých příkonů je prakticky k ničemu, od Voltcraftu jsou už celkem solidní (+/- 1 % a +/- 1W v rozsahu 1,5 - 3 000 W) http://www.conrad.cz/meric-spotreby-ele ... 00.k125330 a jestli si zákazník PRE, můžeš si ho zadarmo půjčit http://www.energetickyporadce.cz/cs/por ... h-zarizeni. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 23. prosince 2013 Sdílet Odesláno 23. prosince 2013 Kdyz uz resite Watty, tak si zkuste projit byt a spocitat kolik doma mate zarizeni, ktere permanentne odebiraji el. proud, casto je jedna o spotrebice, u kterych to na prvni pohled neni patrne, castou jsou totiz jejich napajeci casti (trafo) pod napetim i kdyz to vypada ze jsou vypnuta (reprodukrory k PC, tiskarna, radiomagnetofony, televizory, set-top-boxy), dneska uz na to smernice EU nastesti dbaji, ale drive se to tolik neresilo a tak soucet takovych sice malych, ale trvalych zroutu uz muze dohromady davat slusnou porci ve spotrebe proudu. Proto pokud je nepouzivate neustale je dobre je vypinat, treba aspon na noc a v dobe kdy nejste zrovna doma. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.