Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Dobry den,

chcel by som sa spytat ako jednoducho prepojit UPC modem  s TV cez koaxialny kabel. UPC modem sa nachadza v chodbe bytu a TV je v obyvaku bez zasahu zednicky uprav?

Tomas

Odesláno

Kabelový modem se s TV nepropojuje přes koax. kabel, ale přes UTP nebo WiFi. A pokud potřebuješ dostat do TV signál RF přes koax., pak k tomu slouží účastnická zásuvka, resp. frekvenční rozbočovač TV/DATA.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • po měsíci...
Odesláno

Dobry den,

budu kupovat jeste jednu televizi na druhou TV zasuvku a puvodni kabel je zbytecne dlouhy. Chtel bych se zeptat jakym zpusobem muze rozdelit tento dlouhy kabel kterym je spojena TV zasuvka s televizi? Rozdeli mi ho v nejake elektru nebo to zvladnu sam a jenom to stipnu na pul a dokoupim koncovky? Muze mi prosim nekdo poradit dobre elektro v Praze nebo eshop kde tyto obe koncovky sezenu a jake je jejich oznaceni? Dekuju moc 😉

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Odesláno

Kabel nedělit, jeho délka (pár desítek cm) nemá na nic vliv.

Na výstup zásuvky dát IEC rozbočovač (celokovový, např. https://www.hofisat.cz/rozbocovace-slucovace/rozbocovac-dvojnasobny-iec-teroz-101.html) a z něho připojit jak původní, tak novou TV.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@badware144 Tenhle kabel bych nedělil. V prodejně se satelitní technikou (nepíšete, v jaké části Prahy se pohybujete) koupit koaxiální kabel s koncovkami IEC-Male (samec) a na druhé straně IEC-F (samice). To za předpokladu, že druhá zásuvka je stejná jako první (nemá např. jen šroubovací F konektory).

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • po měsících...
Odesláno
V 4. 9. 2020 v 21:37, Adolf.Shitler napsal:

Kabelový modem se s TV nepropojuje přes koax. kabel, ale přes UTP nebo WiFi. A pokud potřebuješ dostat do TV signál RF přes koax., pak k tomu slouží účastnická zásuvka, resp. frekvenční rozbočovač TV/DATA.

Zdravim,

mam podobny dotaz - UPC zasuvku pro internet/tv mame v chodbe a nyni vyuzivame na internet. Chceme zapojit i upc mediabox bez vetsiho zasahu do zdiva. V obyvaku je zasuvka na spolecnou antenu. Sla by predelat/pridat dalsi UPC zasuvka do obyvaku? Nechci tahat koax i ethernet z jedne mistnosti do druhe pres zed jen kvuli zapojeni do puvodni zasuvky a modemu, ktery tam mam nyni. Nedava mi smysl zasuvka v chodbe, vic uzitku by nadelala v obyvaku.

Diky

Odesláno

Ale ten koaxiální kabel z chodby se stejně bude muset natáhnout tak jako tak, protože stávající rozvod STA na tohle použít nelze.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Já to mám třeba v bytě takto. Vpravo aktuálně nevyužitá zásuvka STA, vlevo (za zdí je balkón) UPC zásuvka. 

IMG_20210315_142106.jpg

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague