Odesláno 8. září 2020 4 roky Zdravíčko, měl bych dotaz. Hledal jsem ale marně jestli na novém modemu od VF je možnost aspoň přesměrovaní portů ale nikde jsem to v nastavení nenašel. To je ten modem u nás v ČR opravdu takový krám, který neumí ani tuto základní funkci? Díky
Odesláno 8. září 2020 4 roky A máš IPv4 adresu ? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 8. září 2020 4 roky Jo, to bude asi tím... mám jen IPv6 adresu... dle informací, když jsem si připojení objednával, bylo mi řečeno, že veřejná IPv4 bude k dispozici....
Odesláno 8. září 2020 4 roky Požádejte o přepnutí na režim "pouze IPv4" a pak restartujte modem. Až poté se port forwarding v menu objeví. - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 9. září 2020 4 roky A určitě to bude funkční? Dle technické podpory mi bylo sděleno, že přesměrování portů zmíněný station nepodporuje. Nehledě na to, že funkce modemu bude k dispozici možná až koncem roku.
Odesláno 9. září 2020 4 roky Modem (bridge) fukcni dnes neni, presmerovani TCP a UDP funkcni je (testoval jsem tedy jen presmerovani TCP portu)... - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 4. prosince 2020 4 roky Zdravím všechny. Pozitiva: Vodafone přivedl do naší firmy 1GB kabel, který opravdu suprově funguje. Negativa: Vodafone station má tuto vlastnost: * 5GHz+2,4 GHz musí běžet spolu v režimu vše nebo nic. Takže nelze provozovat pouze 2,4 bez 5GHz. * Nelze provozovat jen guest wifi samostatně. Musí běžet společne se základní wifi. (zase vše nebo nic) * Má 2 nastavovací mody Basic+Expert - ale tam nelze nastavit vůbec nic. Mód admin je ČR za blokován a ten jediný umí nastavit DMZ. * Přesměrování portů nefunguje a dle slibu se nestihne zprovoznit do konce roku. Prý pojede nejdříve v březnu 2021. * Volba přesměrování portů se objeví až pro službě "pevná IP" - ale stejně to nefunguje * DHCP nejde taky vypnout. Je na to workround, že nastaví např. range 192.168.0.252-192.168.0.252. A ta jedna adresa se alokuje pro dummy mac adresu. Takže po hodinovém telefonátu vodafone: * Samozřejmě, zkoušel nesmyly typu, že se mě při objednání ptal jestli potřebuji "bridge na jiný router" - nepotřebuji * Prý jsem při objednání neřekl že budu chtít přeměřovat porty. To jsem si myslel, že je to samozřejmost. Bez toho přece nejde reálně fungovat a umí to každý vesnický wifi operátor. Výsledek : * Vodafone si odveze slavný "Vodafone station" * A místo toho mě dá něco jiného co umí sice jen 500MBs, ale prý přesměrovat porty umí (nedá se nic dělat, bez VPN být nemůžu)
Odesláno 4. prosince 2020 4 roky Karle to nemáte dostupnou jinou síť než jen Vodafone? V Praze se většinou dá připojit k lepším ISP
Odesláno 4. prosince 2020 4 roky před 20 minutami, Pagan napsal: Karle to nemáte dostupnou jinou síť než jen Vodafone? V Praze se většinou dá připojit k lepším ISP UPC kabel 1GB je opravdu úžasný. Super rychlost a nízká latence. Ale opravdu nechápu ty šaškárny kolem modemů - nějak mě to uniká v čem tam je problém. Proč ten samý modem v DE a NL funguje jinak ?
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.